yo7lhe Postat Februarie 28, 2011 Partajează Postat Februarie 28, 2011 Are cineva dimensiunile de la antena dipol de la R1300 ?As vrea sa fac o clona si nu am gasit info.Sunt in cautarea unei antene usoare multibanda - in special pentru 1,8 -7 MHz si ma gandeam ca s-ar preta acest model. Link spre comentariu
C.D. Postat Martie 13, 2011 Partajează Postat Martie 13, 2011 Lungimea unui brat este de 25m, iar coborarea simetrica (scarita) are 8m, deci un total de 33m de sarma pe un brat al dipolului. Dipolul poate fi pozitionat pe catarg perpendicular fata de sol, caz in care va emite (fata / spate) pe unda directa, sau poate fi inclinat fata de sol, caz in care va emite pe unda reflectata (pe ionosfera). (preferabil a se folosi pentru aceste dimensiuni BAA-ul de la R1300). Link spre comentariu
yo7lhe Postat Martie 13, 2011 Autor Partajează Postat Martie 13, 2011 In sfarsit ! Tocmai cand eram convins ca nimeni nu are aceste informatii.Multumesc mult.La cele cu care am lucrat in armata(caum vre-o 29 de ani, si de la care evident nu am datele) aveau un conector pe fiecare brat prin care adaugai in circuit o portiune din antena - pentru gama joasa sub 2MHz.Stii cumva la ce distanta e acela? Link spre comentariu
C.D. Postat Martie 14, 2011 Partajează Postat Martie 14, 2011 Nu mai stiu exact cam pe la ce distanta era priza, dar se poate calcula. Vezi aceasta lucrare : http://www.asrr.org/index.php?option=co ... &Itemid=76 Link spre comentariu
yo9hrb Postat Martie 14, 2011 Partajează Postat Martie 14, 2011 Am vazut una de vanzare pe radioamator.ro. Link spre comentariu
yo7lhe Postat Martie 16, 2011 Autor Partajează Postat Martie 16, 2011 Am vazut-o si eu dar prea tarziu. Poate Viorel are timp ca inainte de a o pune sus sa faca cateva masuratori.Intre timp mi-am luat sarma de 1,5 flexibila si material ptr. distantieri (tocator plastic).O sa incerc varianta de 25+8, care merge ca spatiu.Am citit si in "antene filare ptr. radioamatori"- la lungimi de evitat. Sper sa nu fi scapat autorului vre-o corectie.Consider ca o varianta de antena stiuta e preferabila uneia proiectate si la care mai tai/pui de 10 ori pana iti iese.Evit 9 discutii tensionate cu vecinii.Si, chiar modesta - si antena de R1300 merita sa fie consemnata cu date complete undeva in istoria radiotehnicii.Nu? Link spre comentariu
Vizitator catitzu79 Postat Noiembrie 4, 2011 Partajează Postat Noiembrie 4, 2011 va mai intereseaza datele dipolului de la R1300? daca vreti ceva despre ea, dati-mi PM si va ajut cu placere... Link spre comentariu
yo7lhe Postat Noiembrie 5, 2011 Autor Partajează Postat Noiembrie 5, 2011 Desigur. Daca ai datele poate mai intereseaza si pe altii, asa ca, de poti, ar fi bine sa le atasezi aici.Multumesc! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum