Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Antena dublet R1300 - are cineva dimensiunile?

yo7lhe

Postări Recomandate

Are cineva dimensiunile de la antena dipol de la R1300 ?As vrea sa fac o clona si nu am gasit info.Sunt in cautarea unei antene usoare multibanda - in special pentru 1,8 -7 MHz si ma gandeam ca s-ar preta acest model.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• yo7lhe

4

• C.D.

2

• yo9hrb

1

Top autori în acest subiect

Lungimea unui brat este de 25m, iar coborarea simetrica (scarita) are 8m, deci un total de 33m de sarma pe un brat al dipolului. Dipolul poate fi pozitionat pe catarg perpendicular fata de sol, caz in care va emite (fata / spate) pe unda directa, sau poate fi inclinat fata de sol, caz in care va emite pe unda reflectata (pe ionosfera). (preferabil a se folosi pentru aceste dimensiuni BAA-ul de la R1300).

Link spre comentariu

In sfarsit ! Tocmai cand eram convins ca nimeni nu are aceste informatii.Multumesc mult.La cele cu care am lucrat in armata(caum vre-o 29 de ani, si de la care evident nu am datele) aveau un conector pe fiecare brat prin care adaugai in circuit o portiune din antena - pentru gama joasa sub 2MHz.Stii cumva la ce distanta e acela?

Link spre comentariu

Am vazut-o si eu dar prea tarziu. Poate Viorel are timp ca inainte de a o pune sus sa faca cateva masuratori.Intre timp mi-am luat sarma de 1,5 flexibila si material ptr. distantieri (tocator plastic).O sa incerc varianta de 25+8, care merge ca spatiu.Am citit si in "antene filare ptr. radioamatori"- la lungimi de evitat. Sper sa nu fi scapat autorului vre-o corectie.Consider ca o varianta de antena stiuta e preferabila uneia proiectate si la care mai tai/pui de 10 ori pana iti iese.Evit 9 discutii tensionate cu vecinii.Si, chiar modesta - si antena de R1300 merita sa fie consemnata cu date complete undeva in istoria radiotehnicii.Nu?

Link spre comentariu
  • 7 luni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări