yo9how Postat Martie 1, 2011 Partajează Postat Martie 1, 2011 Haideti sa o luam putin altfel, lasand la o parte, cel putin pentru moment, legalitatea folosirii puterilor vehiculate si faptul ca transmisia are ceva tente "comerciale"; trebuia sa spuneti ca doriti sa realizati o transmisie intre doua puncte aflate la 50km si atat. Deci...intr-o locatie aveti un president grant; ce antena aveti aici?Ce echipamente se vor folosi in locatia numarul doi, statie, antena?Am vazut in primul post ca amintiti ceva de antene auto. Sfatul meu: uitati acest tip de antene pentru o asa distanta, indiferent de denumirea ei. Daca comunicatia se va realiza strict intre aceste 2 puncte, fara alte activitati de dx, banuiesc ca nu aveti timp de asa ceva , luati in calcul si antenele directive, cel putin intr-unul din cele doua puncte de interes ( la mondoplast au 2 modele si nu sunt foarte scumpe).Toate cele bune. Link spre comentariu
Vizitator simonxxxxxl Postat Martie 1, 2011 Partajează Postat Martie 1, 2011 dyogenes "colegul" ie verisorul meu primar ii stiu timbrul vocal lucrand de 11 ani impreuna (plus ca putem folosi cate un cuvant de verificare) merci pentru grija purtata respect yo9how da , vreau sa fac un sistem de comunicare intre 2 locatii aflate la aprox 50 de km, in locatia mea nu am semnal gsm si neam gandit sa o facem in modul cb (legatura) sistemele de transmisie vor fi aprox identice in ambele parti , momentan am doar un president grant cu 15 w momentan . o sa mai achizitionez inca una (president grant) 2 antene de genul Skylab - Antena de exterior pentru statie de baza Specificatii tehnice: Gama de frecvente: 26-28 MHz Impedanta: 50 Ohm Castig tipic: 3,5 dB SWR: 1.1:1 Putere maxima: 1000 W Lungime: 5.5 m Greutate: 2.3 kg Diametru: 30-40 mm Conector: SO 239 http://i52.tinypic.com/2lt0s6.png Ca si amplificare cu ajutorul lui dyogenes (in caz ca nu ma voi descurca singur) voi folosi Zetagi BV131 cu conversatie strict in ssb sa nu deranjez pe restu (cel putin nu asa tare si oricum doar cateva minute pe zi) respect p.s- instalatia nu are nici cea mai mica tenta comerciala vreau sa o folosesc doar sa imi usurez munca si penalizarile la salar Link spre comentariu
Vizitator simonxxxxxl Postat Martie 1, 2011 Partajează Postat Martie 1, 2011 Mai am 2 intrebari-stie cineva o antena mai ok fata de cea prezentata in postul anterior la aproximativ acelasi pret (500 ron ~)?-ie o problema daca alimentarea nu va fi stabilizata? (15v cc 100A)respect Link spre comentariu
yo9how Postat Martie 1, 2011 Partajează Postat Martie 1, 2011 Am inteleses acum configuratia. De ce nu te uiti pe mondoplast la antenele directive, sunt cam la acelasi pret ca si skylab-ul ala, dar mult mai bune; au un castig mai mare si mai aproape de adevar decat verticale . in configuratia 2xPresident Grant si doua yagi cu 3elementi, nu cred ca vei mai avea nevoie de amplificator extern. Despre alimentare... vei fi cam la limita superioara a tensiunii (15V) de alimentare a statiilor; ti-ar trebui o tensiune intre 12-14V pentru a nu avea probleme cu statiile. Link spre comentariu
Vizitator simonxxxxxl Postat Martie 1, 2011 Partajează Postat Martie 1, 2011 Dami te rog un exemplu de una omnidirectionala si un exemplu de una directiva de pe mondoplast nume si pret nu link sase considere reclama (poate o fi un admin cu capsa pusa) si nu doresc sa i deranjezresppect Link spre comentariu
Vizitator simonxxxxxl Postat Martie 1, 2011 Partajează Postat Martie 1, 2011 Am hotarat , ca si antene voi folosi in ambele locatii Sirio - GPE 27 5-8 (dau maine comanla da 2 bucati).Am gasiit pe ocazii un grant cu amplificarea defecta dar la partea de rf neumblat (am sa le upgradez pe ambele la 40wsper cu succes si sper sa fie deajuns pt distanta asta).In caz ca nu va fi de ajuns voi pune si amplificare mai serioasa Zetagi BV131 apeland la colegul forumist dyogenes.Astept pareri in legatura cu decizia facuta .Respect si numai bine Link spre comentariu
yo7lhe Postat Martie 2, 2011 Partajează Postat Martie 2, 2011 Sa ne zici si noua daca ai succes si configuratia.Fiind comunicatie punct la punct mai bune sunt antenele directive, chiar construite in casa.Verticalele auto au prospecte frumoase dar....Un dipol il faci din ~6m de sarma de 2,5mmp.Despre cablu :daca pui 25 m de RG 58 o sa ai nevoie de mai multa putere in ambele capete. Cauta RG 213 sau LMR400, ca se gasaeste de ocazie la pret bun.Conteaza enorm producatorul. Succes. Link spre comentariu
Vizitator simonxxxxxl Postat Martie 2, 2011 Partajează Postat Martie 2, 2011 Dami un pont te rog de rg213 la un pret ok respectp.s.-am sa va tin la curent cu demersul operatiuni de punere in functiune al sistemelor de transmisie Link spre comentariu
yo7lhe Postat Martie 2, 2011 Partajează Postat Martie 2, 2011 http://www.radioamator.ro/mp/read.php?a=1&m=29399 , poate nu a vandut tot-)) A avut anunturi si pe vanzari aici, dar n-an dat de ele. Nu e chiar RG213, e mai bun. Link spre comentariu
Terry34 Postat Martie 8, 2011 Partajează Postat Martie 8, 2011 Salut baieti (si fete) :DAs dori daca se poate sa va dati cu parerea la un sistem (fix) de transmisie cb pentru comunicarea intre 2 parcuri petroliere aflate la aprox 50 de km unul de celalalt (vreau sa emit si sa receptionez la distanta asta).Recomandatimi o statie cb un amplificator si o antena cb la un pret cat mai omenesc (ca si antena mam gandit la sirtel santiago 1200 sau sirio 5000 astept pareri si despre antenele mentionate) ca si amplificator ma gandeam la ceva de 100 de w reali pe cat posibil , pareri mai astept si pentru modelul de cablu ce trebuie sal folosesc (mai ales de la amplificator la antena fint putere destul de mare )mentionex ca pe raza de 50 de km nu sunt spitale performante pe care as putea sa le deranjezrespectp.s.- sistemul va fi alimentat de la un transformator de 100 de amperi la 15 volti curent continuu doar filtrat si redresat fara stabilizareAceasta legatura o poti face lejer in FM cu 100W cu receptie S 3 sau in USB ..tot 100W ambele posturi cu receptie S 6-9, cablul RG213 cu Sirio 5000, am obtinut aceste rezultate la 60 km de locatia mea si inca mai sunt valabile...Mai exista posibilitatea sa procuri statii chinezesti de 5W emisie portabile, cablu RG58 tresa de cupru si fir central litat tot de cupru+ 2 antene Yagi cu 5 elementi....vei obtine aceleasi rezultate in fm.Stima! Link spre comentariu
+_Florin_+ Postat Martie 8, 2011 Partajează Postat Martie 8, 2011 Mai exista posibilitatea sa procuri statii chinezesti de 5W emisie portabile, cablu RG58 tresa de cupru si fir central litat tot de cupru+ 2 antene Yagi cu 5 elementi....vei obtine aceleasi rezultate in fm.Stima! Nu cred ca merge cu 5W pe 50km distanta, dar cu 15W sunt sanse mari de reusita in FM daca se folosesc antene Yagi cu 5 elementi sau mai mult. Dar presupun ca se stie cat de mare si grea iese o astfel de antena pentru banda de 11m plus sistemul de sustinere si ancorare. Cine vrea sa abordeze o astfel de constructie, mai bine face o "logaritmica" care are un castig mai bun decat Yagi.Nimeni nu a adus in discutie faptul ca sensibilitatea la receptie a statiei este esentiala, acesta ar trebui sa fie criteriul principal in alegerea modelului. Eventual, un preamplificator de antena se construieste foarte usor cu tranzistor specializat (zgomot f. mic) de exemplu un MGF 1200 sau alt model mai recent de mosfet dubla poarta, care asigura performante uimitoare!Este mai ieftin si mai ok sa imbunatatim sistemul pe partea de receptie decat sa dam cu zeci si sute de W in antena ... parerea mea Link spre comentariu
hpavictor Postat Martie 8, 2011 Partajează Postat Martie 8, 2011 Nimeni nu a adus in discutie faptul ca sensibilitatea la receptie a statiei este esentiala, acesta ar trebui sa fie criteriul principal in alegerea modelului. Eventual, un preamplificator de antena se construieste foarte usor cu tranzistor specializat (zgomot f. mic) de exemplu un MGF 1200 sau alt model mai recent de mosfet dubla poarta, care asigura performante uimitoare!Este mai ieftin si mai ok sa imbunatatim sistemul pe partea de receptie decat sa dam cu zeci si sute de W in antena ... parerea meaSecretul unei legaturi stabile la distanta mai mare decat orizontul electric consta 90% in preamplificatorul de receptie ( minim 12 dB amplificare , cu factor de zgomot cat mai mic , sub 3 dB exact ca in recomandarea de mai sus ) si o antena cu castig cat mai mare posibil ( pentru a creste si puterea aparenta fata de un dipol standard..... ) evident amplasata pe directia de interes . Antena trebuie sa fie directiva , si amplasata cat mai degajat fata de copaci , cladiri , poduri metalice , turnuri etc Link spre comentariu
Vizitator simonxxxxxl Postat Martie 9, 2011 Partajează Postat Martie 9, 2011 Merci baieti pentru sfaturi .Deocamdata sistemul a fost facut in felul urmator post 1-president grant-Zetagi BV131-Sirio - GPE 27 5-8post2-lafayette afs 1005-Zetagi BV131-Sirio - GPE 27 5-8 p.s.- coaxial folosit RG213Sistemul de transmisie functioneaza satisfacator la o distanta de aprox 50 de km pe usb cam cu 80 w pe powermetru (in fm nu am incercat)Din cauza bugetului am ramas la antene omnidirectionale .In viitor doresc la ambele posturi sa folosesc president grant (parca e mai sensibil pe receptie)Astept pareri despre sistemul facutrespect Link spre comentariu
hpavictor Postat Martie 9, 2011 Partajează Postat Martie 9, 2011 Schimbarea este strict necesara doar la antene.....alea pe care le posezi sunt omnidirectionale , deci risipesti Watti imprejur degeaba , cu o antena directiva toti Watti ii trimiti pe directia dorita la peste 50Km , deci legatura va fi mult mai buna Link spre comentariu
+_Florin_+ Postat Martie 9, 2011 Partajează Postat Martie 9, 2011 Foarte corecta recomandarea de mai sus. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum