Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Problema amplificator

radu8982

Postări Recomandate

Am testat cateva scheme printre care si schema facuta de tine si am distorsiuni la greu(naltele in special) si nu stiu de ce.

Corect, nu schema a distorsionat...sigur ai gresit ceva sau nu ai inteles corect schema.
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 39
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• radu8982

20

• danzup

6

• blue

2

• nibi

2

Top autori în acest subiect

Un lucru pe care trebuie ca toti sa le inteleaga cand fac un amplificator pe tuburi : ( desi schemele par foarte simple la prima vedere )- transformatoarele se fac de catre oameni care chiar stiu ce fac , cu alte cuvinte de catre oameni care stiu si sa le dimensioneze corect in functie de lampa finala cat si celelalte secrete cum ar fi nr de infasurari alternate , grosime fir cupru , calitatea tolelor- orice schema trebuie apoi bibilita ca sa ajustezi PSF ul lampilor adica curentul anodic in principal prin modificarea valorilor rezistentelor- orice schema poate apoi fi "tunata" adica schimbat sunetul final prin alegerea condesatorilor , gruparea lor in paralele , incercarea unora cu teflon paralel cu MKP etc. etc. etc.De aceea recomand pentru inceput cumpararea unor transformatoare gata facute , de la niste oameni care chiar stiu cu ce se mananca asta ....De asemenea studiul indelungat va aduce revelatii nebanuite legate de lampi !Amplificatoarele cu lampi nu sunt usor de dus la capat pentru cei caare nu inteleg toata poza .............Pe de alta parte , amplificatoarele cu lampi sunt neiertatoare : daca ai o sursa de semnal de rahat se va auzi si mai de rahat , ele scotand puternic in evidenta fiecare greseala a sursei de semnal / inregistrare / inginer sunete din studio !!!!

Link spre comentariu

Am facut cateva teste si sunt de acord cu tine transformatourl e de vina.O chestie am un plugin pt winamp Izotope ozone care imita sunetul lampilor si are o optiune de reglare a compresiei basului se alege fregventa de taiere si gainul este vreun circuit cu lampi sa faca chestia asta ca miar placea faorte mult :da .

Link spre comentariu

Am facut un preamplificator pentru statie pe tranzistori si scoate un barait de fond puternic in rest muzica se aude ok,de la ce sa fie.Am folosit un transformator de 400ma 15v-0-15v rebobinat sa scoata 6,3V sI 80v

Link spre comentariu

Ajutatima sa repar greselile doresc neaparat un preamplificator pe lampi ,daca nam reusit sa fac o statie pe lampi macar sa fac un pre pt SS,chiar asa cu zgomotul acela de fond puternic naltele se aud foarte frumos, vreau sa scpa de el

Link spre comentariu

Ajutatima sa repar greselile doresc neaparat un preamplificator pe lampi ,daca nam reusit sa fac o statie pe lampi macar sa fac un pre pt SS,chiar asa cu zgomotul acela de fond puternic naltele se aud foarte frumos, vreau sa scpa de el

Valorile rezistentelor pentru tensiunea de alimentare de 15V sunt complet aiurea .Ia pune mana si calculeaza ce amplificare ai cu 220k in anod la lampa.Astfel te ajuti singur . Fii liber sa experimentezi mai bine .Sau mai bine ia incearca rezistenta in anod mult mai mici (incepi cu 82K apoi incerci , 47K apoi incerci 10K si apoi incerci 1K) si tensiune anodica de alimentare mai mare macar vreo 50....60V .Rezistenta din catod o pui in jur de 1kohmi sau chiar mai mica , tot pe baza de incercari si astfel vei invata ce inseamna PSF la lampa.
Link spre comentariu

Cred ca iam dat de cap,am facut un circuit format dintro rezistenta de 1M insriata cu una de 15k ,15 k la masa 1m la +110v in borna mijloc condensator 47n conectat prin 4k3 la masa din 4k3 semnal la amplificator si nici un zgomot de fond :da,era ceva pe placa ,anterior am folosito ca relaj bass nalte.

Link spre comentariu

Eu zic ca e corect filtrata ,am scos toate piesele de la corectorul de ton si leam pus pe cele de la preu urmeaza so testez dar imi mai tre buie niste fludor sa mai lipesc niste fire

Link spre comentariu

Cu acel filtraj "primitiv" nu te mira ca auzi barait! Incearca un filtru CRC sai chiar CRCRC cu condensatoare de minim 50micro si rezistente de 1K.In cazul de fata, asculti cu amplificatorul riplul tensiunii de alimentare al preamplificatorului.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări