Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Problema amplificator

radu8982

Postări Recomandate

Am realizat schema aceasta si se aude incet si gajie .Singurele abateri de la schema au fost in loc rezistenta de 680k una de 1M in loc de rezistentele de 470k un potentiometru de 1M5 lampi finale si driver 6p36 6h6n(transformator folosit 500R-0-500R)

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 39
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• radu8982

20

• danzup

6

• blue

2

• nibi

2

Top autori în acest subiect

Imi cer scuze in momentu de fata mi sa stricat transforamtorul iesire si din ce imi spuneti trag concluzia ca tot el poate fi de vina pentru calitatea sunetului,lucrez la unul nou 8000 spire 1500R-0-1500R cu lita de o.1 secundar 240 spire 0.7 dar nu cred ca o sa pot sa fac la aceasi rezistenta pe bobinajele primare,spunetimi daca este bun.

Link spre comentariu

Nu sa ars mia cazut si sau tras firele .La transformatorul care lucrez din intamplare o sa fie la aceasi rezistenta am masurat prima jumatate care am dato si bobina de pe care am sa iau lita pentru partea a doua si o sa fie diferenta de 10 ohm.

Link spre comentariu

...lucrez la unul nou 8000 spire 1500R-0-1500R cu lita de o.1 secundar 240 spire 0.7 dar nu cred ca o sa pot sa fac la aceasi rezistenta pe bobinajele primare,spunetimi daca este bun.

Nu prea aveti ce "cauta" cu 0,1 probabil in primar (pentru Ia0=70mA specificati in schema postata de dumneavoastra) ,nu inteleg de ce spuneti "1500R-0-1500R" ?! ,asa cum se pare raportindune strict numai la numarul de spire primar-secundar raportul de transformare ar fi 33,33 ,ce sarcina va fi in secundar ?(numarul de spire din primar este foarte mare-implicit secundar ,numai un "super-expert" in trafo-out s_ar putea incumeta la acest primar cu 8000sp astfel incit amplificatorul dat sa mai dispuna si de "banda de frecvente onorabila-redata" ,eu sint sigur ca nu as reusi sa obtin un trafo-out bun cu 8000spire in primar.).Cred ca nu ar stica sa faceti lectura capului de lista(ca subiect Detalii transformatoare de iesire ) din aceasta sectiune.
Link spre comentariu

Vreau sa construiesc statie Single Ended stereo cu 6P3S si 6N2P,doresc o schema potrivita si daca puteti sami dati si un sfat despre transformator.Sper ca nu va cer prea mult.Pun si schema care nu cred ca e asa buna

Link spre comentariu

O idee buna sa incerci un astfel de amplificator este ieftin si usor de facut, dar ca majoritatea incepatorilor doresti garantii ca el va funtiona din prima incercare, eu zic sa sa ai mai multa incredere in tine si sa incerci sa cauti documentatii SE cu 6P3S, este plin net-ul cu ele si daca ai neclaritati (nu mofturi) este simplu, ajutor din partea forumistilor experimentati !

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări