Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

HDD 2.5" Samsung 1TB spin up

Vizitator DarkSayaJin

Postări Recomandate

Vizitator DarkSayaJin

Am o problema cu un HDD Samsung 1TB S-ATAII 2.5" folosit intr-un rack USB. Problema e ca de pe un moment pe altul nu mai vroia sa invarta platanele. In unele locuri am citit ca probabil platanele is blocate de capuri si cica cu o miscare brusca si destul de tare am sansa de a debloca platanele dar nimica. Mi-am pus capul si am alimentat placa separata pentru a incerca sa masor alimentarea motorului. Nu am reusit sa masor nimica dar probabil din cauza ca motorul e comandat in impulsuri din cate am inteles. Cred ca totusi trebuia sa masor ceva. Am incercat sa masor si bobinajul motorului, mi se pare corect.Am citit un post pe forum despre un HDD WD de 3.5" si acolo problema venea de la diodele de protectie pe alimentare respectiv alimentatorul defect. Mi-am scos si eu ochii pe electronica dar nu imi dau seama care poate fi dioda respectiva.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 2
  • Creat
  • Ultimul Răspuns
Vizitator DarkSayaJin

se aude un tzakk si atat. pe suruburi nu se vede nimica dar degeaba ca garantia o aveam in italia si cu rack impreuna de din momentul in care l-am scos din rack papa garantie. M-am uitat pe placa cu un fost coleg de la faculta cam care poate fi dioda zenner respectica, am cam gasit-o .. l-am masurat, la fel si bobinajul .. dioda si bobina mi se pare ok iar condensatorul de filtrare traieste si se comporta bine.Liniile de alimentare cum sa le controlez? oare cate straturi poate avea placa electronica?Acum cu ideea asta am lasat-o alimentat un pic mai mult si am observat ca se incalzeste controllerul USB/SATA chiar si asa in gol ca nu invarte platanele. Problema poate fi venit de la controler? dar atunci de ce nu imi invarte platanele cand il bag in notebook?

Link spre comentariu
Vizitator DarkSayaJin

maine seara pun fotografii mai detaliate de pe electronica, azi am avut cam mult de lucru. HDDul a fost mondat intr-un notebook da de merge, cu legaturi directe pe care functioneaza si HDDul notebook-ului dar tot la fel se comporta. Nu am curaj sa incerc acel interface cu un alt HDD ca nu pot sa stiu daca nu cumva aceea e problema si din cauza aceluia s-ar fi dus electronica.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări