Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

cine stie ce poate fi asta ?si ce pot face din ea?

stefan94stefan

Postări Recomandate

salut,am gasit o placa prin casa cu 9 leduri rosii si cu un microcip sau ce este ? ledurile am incercat sa le alimentez la 12 v si 1 amper si sau aprins pe diverse odata mai slab odata mai intens , cine stie si ma poate ajuta sa pot face ceva din ea un vu meter ceva nu stiu ce pot face si cum ,am sa atasez 2 poze sa vedeti despre ce este vorba !

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 10
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• stefan94stefan

5

• nea_bobina

2

• yo9hnf

1

• Dr.L

1

Top autori în acest subiect

salut,am gasit o placa prin casa cu 9 leduri rosii si cu un microcip sau ce este ? ledurile am incercat sa le alimentez la 12 v si 1 amper si sau aprins pe diverse odata mai slab odata mai intens , cine stie si ma poate ajuta sa pot face ceva din ea un vu meter ceva nu stiu ce pot face si cum ,am sa atasez 2 poze sa vedeti despre ce este vorba !

Cel mai bine ar fi sa postati modelul cipului, sau daca nu stiti, postati tot ce scrie pe cip. Eventual o poza gen macro, bine focalizata, ar fi si mai bine! Dupa tipul cipului, s-ar putea eventual identifica functionalitatea montajului.
Link spre comentariu

Un termometru/multi functie ceva, mai vechi,calculatoarele de buzunar ani '80 aveau si tastatura pe aceeasi placa cu controlerul;am avut unul si am recuperat afisorul,restul l-am depozitat intr-un loc special-Pata Rat(asa se numeste groapa de gunoi a localitatii).Din poza reiese ca asta e aplicat direct pe placa,scoate integratul de pe ea si foloseste afisorul asa cum e.Afisorul e destul de meserias(cat poate fi unul cu leduri),e multiplexat.

Link spre comentariu

pey nu sa ars la 12v si 1 a pt k deabea sau aprins la 12 v si 1 a cred ca trebuie mai multa putere la 3 v debea se vede un punctulet in mjlocul ledurilor si daca scot cipul ce as putea face din placa cu ledurile ?

Link spre comentariu

Al meu era cu 12 digiti,am facut un indicator temperatura apa,t ulei,presiune ulei,ceas(ora/minut).Da' nu e practic,tre sa ramai o vreme cu privirea pe el daca ai nevoie de ceva date.

Link spre comentariu

uitati modelul cipului scriu tot ce scrie pe cip !

TMCO983NL

ZAO575

DAS 8035

PHILIPPINES

Ei bine, este vorba de TMC0983, care reprezinta un microprocesor antic dezvoltat de Texas Instruments (1977) pentru un la fel de antic calculator de buzunar fabricat prin Italia, in luna mai 1980 - avand veleitati stiintifice (la ora asta, ar fi considerat "caramida"). LED-urile acelea sunt de fapt afisoare cu un sistem optic deasupra.

Posted Image

Posted Image

"The printed circuit board (PCB) of the Programmer is identical with the

TI-30 and SR-40 but sports a TMC0983 (ZA0675) calculator circuit."

Mai multe date aici:

Texas Instruments TI Programmer

Daca ai alimentat cu 12V (curentul conteaza mai putin, ptr. ca dispozitivul isi va trage curentul de care are el nevoie, nu tot amperul livrat de sursa, hi !) , sansele ca montajul sa nu se fi defectat depind de norocul pe care l-ai putea avea ca producatorul sa fi fost inspirat si sa fi proiectat jmekeria cu stabilizator suplimentar.

Placuta pe care o detii, este deci, placa de baza a calculatorului respectiv. Daca nu ai tastatura si conectorii aferenti, ar fi dificil sa-l poti repune in functiune, intrucat nu stii cum erau conexiunile interne (poate doar daca gasesti vreo schema detaliata). Eventual contacteaza-l pe autorul articolului citat (Joerg Woerner) si vezi daca are vreun caiet de service. Asta, in cazul in care ai vrea sa te complici... in ideea de "Restitutio ad integrum".

Alte utilizari nu-i poti da, intrucat e foarte specific si nu te poate ajuta cu nimic in plus.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări