Vizitator Ado Postat Noiembrie 7, 2005 Partajează Postat Noiembrie 7, 2005 Salut! Sunt posesorul a doua G-1250 si doua PHT-411 si am de gand sa fac doua incinte.In minte am vreo 2 variante:1. 55l, acordata la 80Hz, cu doua gauri de 7,4cm in diametru pt bass-reflex(propusa de DJ DNA!!!!);2. 65,4l, acordata la 54,94Hz, cu doua gauri de 4,8cm in diametru pt bass-reflex.Voi ce parere aveti?Conform sfatului lui DJ DNA voi separa tweeterul de woofer pe la 5kHz. Link spre comentariu
radue Postat Noiembrie 7, 2005 Partajează Postat Noiembrie 7, 2005 Cred ca vorbesti de incinta propusa de DJ DNA prin primele thread-uri de la aceasta sectiune.Dupa cum arata o parte din date se pare ca prima incinta va avea un kickbas bun, mai putin subbas iar a doua va avea un subbas mai accentuat fata de prima.Dupa preferinte alegi pe care o vrei dintre ele. Link spre comentariu
Mircea Bartic Postat Noiembrie 7, 2005 Partajează Postat Noiembrie 7, 2005 intrebarea se pune aici, ce anume urmaresti sa obtii, si ce gen de muzica asculti Link spre comentariu
ICEMAN Postat Noiembrie 8, 2005 Partajează Postat Noiembrie 8, 2005 asa de curiozitate... nu vreau sa fie un post aiurea, dar am tot intalnit intrebarea: "ce gen de muzica asculti? ca sa iti zic cum sa faci incinta"pai eu ascult... sinfonii, muzica ambientala, rock, dance, house, manele, populara... etc deci de toate...cum arata o incinta pt toate genurile de muzica?de fapt intrebarea finala... ar fi cam asta, ca nu prea intelegce incinte se recomanda pt dance, ce incinte pt rock, si ce incinte pt sinfonii :prayer: as vrea o parere a unuia care intradevar stie raspunsul... si cred ca cel mai in masura e cel care a intrebat ce gen de muzica asculti... multumesc si sper ca nu stresez pe nimeni Link spre comentariu
caudiodesign Postat Noiembrie 8, 2005 Partajează Postat Noiembrie 8, 2005 Pai sa zicem ca abordezi o incinta inchisa.Daca asculti muzica clasica,o sa proiectezi un aliniament "underdamped" cu un Q de 0.5-0.6.Daca vrei o incinta care sa sune bine pe toate genurile, o faci cu un Q de 0.707.Daca asculti hip-hop,house si dance o faci sa aiba un Q de 0.85-0.95 ca sa ai un peak de cativa decibeli in zona 70-100 Hz si aparent mai mult bas.De exemplu Rogers LS3/5A a fost proiectata cu un Q de 1.2 tocmai de a crea senzatia de mai mult bas Link spre comentariu
Mircea Bartic Postat Noiembrie 8, 2005 Partajează Postat Noiembrie 8, 2005 pai sa-ti dau un exemplu:muzica techno, se bazeaza in special pe fecventele intre 60-100Hz pt bass, si in zona sub 50Hz rar cand exista material => avem nevoie de o boxa cu un raspns otim in zona aceasta (kickbass), neglijand zona de subbassmuzica Hip-hp si Drum & Bass se bazeaza f mult pe frecvente intre 30-60Hz, si de multe ori am intalnit sample-uri care seamana mai mult a sinusoida => Ai nevoie de niste boxe capabile sa coboare foarte mult in subbass pana in jur de 30 Hz cat mai liniar daca se poate.pentru tine, ar trebui niste incinte care sa coboare la 40Hz -3dB (parerea mea) Link spre comentariu
Vizitator Ado Postat Noiembrie 8, 2005 Partajează Postat Noiembrie 8, 2005 Eu ascult rock si muzica electronica(dance, house si mai rar si drum&bass). Cred ca ar fi destul de greu sa am calitate maxima in toate genurile fara un dif de subbas.Oricum bani si pt un subbas n-am, asa ca incerc sa scot cat mai mult din ce am.De frecventa de separatie de 5kHz ce parere aveti? Link spre comentariu
Mircea Bartic Postat Noiembrie 8, 2005 Partajează Postat Noiembrie 8, 2005 5 khz e ok Link spre comentariu
Vizitator Ado Postat Noiembrie 9, 2005 Partajează Postat Noiembrie 9, 2005 Pentru partea de amplificare m-am gandit la TDA 7294 cu filtrare activa. Am gasit o schema cu filtre Butterwoth de ordinu 3 cu AO. http://home.new.rr.com/trumpetb/audio/009js.html Integratele se gasesc pe piata! Voi ce parere aveti despre ea? Link spre comentariu
Vizitator Ado Postat Noiembrie 20, 2005 Partajează Postat Noiembrie 20, 2005 Asta e ceea ce am facut in BB6. As vrea sa stiu si parerea voastra oricare ar fi ea! Link spre comentariu
adi_0106 Postat Noiembrie 20, 2005 Partajează Postat Noiembrie 20, 2005 Asta e ceea ce am facut in BB6. As vrea sa stiu si parerea voastra oricare ar fi ea! :smt119 :smt119 :smt119 :smt119 :smt119 :smt119 :smt119 :smt119 :smt119 :smt119 :smt119 :smt119 :smt119 :smt119 :smt119 foarte tare domnule .... cum iti vin graficele alea de la raspuns in frecventa ... tine-o tot asa si revolutionezi totuite mai jos un .pdf .... vezi acolo cam cum ar trebuie sa fie graficele Link spre comentariu
Vizitator Ado Postat Noiembrie 20, 2005 Partajează Postat Noiembrie 20, 2005 Aia era varianta cu optiunea "Omit driver response in graphs" debifata.Am pus varianta cu optiunea bifata. Link spre comentariu
radue Postat Noiembrie 20, 2005 Partajează Postat Noiembrie 20, 2005 Ai stat sa scri raspunsul dif-ului in frecventa in bass bocs ?Incearca sa acordezi cutia mai sus, pe la 50-55 Hz si vezi atunci ce-ti da.Iti trimit mail-ul meu pe privat si vezi daca poti sa trimiti cumva fisierul ce are baza de date din bass bocs asta in caz ca ai salvat difuzorul in baza de date si o sa vad daca te pot multumii.Inca ceva: din 9000 de mp3 sa sti ca sub 50 Hz doar 2 nu mi se aud cum ar trebui ( ma refer la subbas ): 50 Cent - Just a lil bit ( atacul basului il ai, acolo nu e nici o problema, e mai greu cu parea aia de subbas, care nu coboara destul de jos ) si Tiesto - Battleship grey, piesa excelenta pt testatul sistemului de bas ( habar n-am cat de jos coboara basul din prima parte in aceea piesa dar te asigur ca foarte jos, cred ca atinge 35 Hz ); ceea ce ti-am zis poate e gresit ( dpdv al coborarii in frecventa pt ca nu stiu exact caracteristicile boxelor mele, faza cu 50 Hz am dedus-o din anumite teste; amp-ul pe care il folosesc este destul de vechi, cred ca are 19 ani daca nu ma insel deci s-ar putea sa nu mai redea basul cum trebuie ). Link spre comentariu
Mircea Bartic Postat Noiembrie 20, 2005 Partajează Postat Noiembrie 20, 2005 e ok proiectul Link spre comentariu
Vizitator Ado Postat Noiembrie 21, 2005 Partajează Postat Noiembrie 21, 2005 Nu am scris raspunsul difuzorului in BB6. I-am dat "Use predicted T-S response" dupa care "Normalize". Valorile din raspuns, sa zicem, aproximeaza media caracteristicii la G-1250(care la randul ei este o medie facuta de cei de la PA). Postez sursa din BB6.(ar trebui sa aiba si parametrii la G-1250). Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum