Vizitator pisica matache Postat Noiembrie 2, 2011 Partajează Postat Noiembrie 2, 2011 http://www.datasheetcatalog.org/datashe ... fn3082.pdf Tensiunea negativa se poate obtine prin diverse metode,dar e obligatorie. Existenta celor doua tensiuni se constata masurand intre pinii pomeniti 21,1,26 Link spre comentariu
Dr.L Postat Noiembrie 2, 2011 Partajează Postat Noiembrie 2, 2011 Exact. Dar tensiunea se poate obtine si usor,deci nu trebuie sa ne acomplicam cu o sursa simetrica,mai ales daca nu avem una la indemana Link spre comentariu
Vizitator pisica matache Postat Noiembrie 2, 2011 Partajează Postat Noiembrie 2, 2011 Revenind la redresorul cu BM108,alimentarea lui se face simplu astfel:pinul 4 se leaga la 26 (-5V),pinul 7 se leaga la 1(+5V),iar masa la pinul 21. Link spre comentariu
EFTIMIE Postat Noiembrie 2, 2011 Partajează Postat Noiembrie 2, 2011 Este ceea ce vroiam sa fac o sursa simetrica cu 7805si7905 din care se alimenteaza tot sa vedem ce va iesi ,daca cineva obtine rezultate mai rapid sa posteze pt ca deabia la sfarsitul saptamanii ma pot juca cu el. Link spre comentariu
radusa Postat Noiembrie 2, 2011 Partajează Postat Noiembrie 2, 2011 Nu se merita de facut o sursa simetrica. Se pot obtine -5V printr-un simplu convertor (de la +5V) cu CD4049 sau ICL7660. Ambele se gasesc si sunt ieftine. Link spre comentariu
Vizitator pisica matache Postat Noiembrie 2, 2011 Partajează Postat Noiembrie 2, 2011 O sa mai incerc o data....nu este nevoie de nici-o sursa simetrica,realizata separat;daca voltmetrul cu 7107 functioneaza bine mersi cu o singura tensiune de 5V, inseamna ca pe placa voltmetrului se produce,Dumnezeu stie cum...(oricum nu conteaza,)si tensiunea de -5V care trebuie sa se regaseasca in pinul 26.BM108 se alimenteaza de la pinii ICL-ului...si cam atat. Link spre comentariu
EFTIMIE Postat Noiembrie 3, 2011 Partajează Postat Noiembrie 3, 2011 @Pisica matache da-mi pm cu adresa sa-ti trimit cablajul pt LM3401 .Deci spui ca ajunge tensiunea de pe integrat sa-l alimentez pe BM108. Link spre comentariu
briobit Postat Februarie 26, 2012 Partajează Postat Februarie 26, 2012 am si eu o problema cu un ampermetru realizat cu ICL 7107 in sensul ca ajung cu el la 1.999 amperi si ramane doar 1 adica am depasit scala cum fac sa masor undeva cap scala de 5 amperi?( de la 0 la 1.99 amperi arata foarte precis, ca rezistenta de putere pe care se face citirea folosesc 0.1 ohmi / 5W) Link spre comentariu
Vizitator pisica matache Postat Februarie 26, 2012 Partajează Postat Februarie 26, 2012 ICL7107,poate masura functie de setari plus-minus 200mV sau plus-minus 2V.Folosit ca ampermetru,capatul de scala,functie de rezistenta suntului,poate fi 0,2A,2A,20A,etc.Pentru a masura 5A,capatul de scala trebuie sa fie 20A;trebuie ca suntul sa aibe 0,01 ohmi.5A ii va afisa ca 5,00. 0,01 ohmi il poti confectiona,recupera dintr-un multimetru defect,sau zece rezistente de 0,1 ohmi in paralel.Rezistentele pot fi de orice putere,puterea disipata pe ele la 5A,fiind un sfert de watt. Acum am vazut schema;modifica rezistenta si semireglabilul ce regleaza capatul de scala.Pune o rezistenta de 22K si un semireglabil de 1K;regleaza semireglabilul pt a obtine intre pinii 35-36,100mV.Vei obtine capatul de scala 199,9mV ,acum fiind 1,999V. Aici gasesti datasheet-ul integratului http://www.intersil.com/data/fn/fn3082.pdf Link spre comentariu
briobit Postat Februarie 26, 2012 Partajează Postat Februarie 26, 2012 pai ideea e ca am pus si de 1 om si de 0.1 si 0.01 la fel patesc ajung la 1999 si sare ..... cumva trebuie sa pun de exemplu de 0.1 ohmi iar pe ecran o sa am asa:- prima cifra degeaba- a II - amperii- a III - sute de miliamamp- a IV - zeci de miliampsi sa reglez din potentiometru ala pana am pe afisaj la 1 Amper - x100 ( unde x - digit stins) ?am 100 mv ca referinta . am pus si de 0.01 ohmi si imi arata x002 la 200 de miliamp (rezistenta e o bucata de sarma de Cu ) Link spre comentariu
briobit Postat Februarie 26, 2012 Partajează Postat Februarie 26, 2012 are cineva o idee cum sa fac sa ma apropii de 5 sau 10 Amp cap de scala? Link spre comentariu
Vizitator pisica matache Postat Februarie 26, 2012 Partajează Postat Februarie 26, 2012 Mai incerc o data;intre pinii 35-36 trebuie sa ai 100mV.Daca ai,iti trebuie un sunt de 0,01ohmi.Un curent de 5A va fi afisat de ultimii trei digiti,500.Daca faci sa se aprinda punctul de dupa 5 ,curentul va fi afisat ca 5.oo3,52A vor fi afisati 3.529oomA vor fi afisati 0.9050mA vor fi afisati 0.05 Link spre comentariu
briobit Postat Februarie 26, 2012 Partajează Postat Februarie 26, 2012 am inteles in principiu, acum tatonez diferite bucati de sarma de Cu sa pic pe ce am nevoie ( gasisem undeva ca 0.01 ohm e echivalent cu 5 cm de sarma de 1.5 mm diametru dar nu prea pica cum trebuie la ce am eu nevoie) Link spre comentariu
Vizitator pisica matache Postat Februarie 26, 2012 Partajează Postat Februarie 26, 2012 Sarma de cupru nu e cea mai indicata pentru un sunt;variatia rezistentei cu temperatura,va genera erori.Daca nu e nevoie de mare precizie,sau pana gasesti o rezistenta potrivita,poti folosi si asa ceva.Daca ai un multimetru,seteaza-l pe 10-20A,inseriaza-l cu o bucata de sarma,fa sa treaca un curent de cativa amperi.Cu bornele de intrare la ICL7107,plimba-te pe sarma,modificand lungimea,pana cand iti va afisa aceeasi valoare ca si multimetru.Pleci de la rezistenta minima,respectiv lungimea minima a sarmei... Link spre comentariu
Vizitator pisica matache Postat Martie 9, 2012 Partajează Postat Martie 9, 2012 http://www.datasheetcatalog.org/datasheet/intersil/fn3082.pdfTensiunea negativa se poate obtine prin diverse metode,dar e obligatorie.Nu cred ca se intampla des ca cineva sa vina sa se contrazica sigur,dar asta e.Zilele astea m-am apucat sa-mi fac un voltmetru cu MMC7107,(pentru cei mai tineri,echivalentul ICL7107,produs de raposata Microelectronica) si fiind din fire un tip lenes,n-aveam chef sa fac un convertor pt obtinerea tensiunii de -5V.M-am uitat in datasheet,si am gasit data o solutie care permite alimentarea cu o singura tensiune de 5V. http://www.datasheetcatalog.org/datashe ... fn3082.pdfSe foloseste o referinta de tensiune exterioara de 1,2V ;schema cu modificarea respectiva e la figura 16.Cum dioda recomandata acolo nu se gaseste,am cautat o echivalenta,gasind LM285,de 1,2V care costa 1,5 lei.Stau la tara si neavand de unde cumpara,m-am gandit sa folosesc ceea ce am,adica TL431,care poate fi folosit ca referinta de tensiune de 2,5V.Pentru asta a trebuit sa maresc tensiunea de alientare,pana aproape de 6V,tensiunea maxima admisa de integrat.Exista si posibilitatea polarizarii TL431,de la o sursa exterioara,mai mare de 6V,cu o simpla rezistenta.Pentru cei ce pot face rost de LM285-1,2V modificarea e foarte simpla,cea din datasheet,nefiind nevoie de cresterea tensiunii peste 5V.Daca sunt interesati,pot detalia in legatura cu folosirea TL431.Si inca ceva...vinde aici pe forum cineva MMC7107,la un pret derizoriu,2 lei bucata... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum