Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ampermetru sau voltmetru cu ICL7107

iuly

Postări Recomandate

Tensiune ai si in gol,curent nu.

normal, nu aveam probleme daca ampermetrul ramanea pe 0000.atunci cand tensiunea este zero ampermetrul este tot zero. cand cresc tensiunea peste 3 V , ampermetrul urca apoi apare numai -1, voltmetrul incepe sa scada spre zero, arata 0,xxx...am incercat sa montez voltmetrul inaintea ampermetrului, sa inversez polaritatile bornelor de la ampermetru , sa pun rezistenta de 0,1 si ampermetrul pe minus, etc... degeaba
Link spre comentariu

specific ca ambele module sunt exact construite cum sunt descrise mai sus.

o intrebare: este posibil ca alimentarea amp si volt sa fie de vina? modulele se alimenteaza din acelasi loc, printr-un alimentator dublu de +- 5V, realizat cu transformator separat de al sursei si 7805/7905.culmea ar fi sa trebuiasca alimentari separate ptr fiecare modul !

...si am tendinta sa cred ca asa trebuie :cry:

UN RASPUNS VA ROG DE LA CEI CARE AU REALIZAT ASA CEVA

Pai.... uitandu-ma la modul de conectare al celor doua aparate nu-mi vine in cap decat o singura idee:

- Daca zici ca ai alimentat ambele module de la aceeasi sursa de tensiune te alegi cu UN SCURTCIRCUIT de toata frumusetea.

Daca nu ma crezi, ia un ohmetru, opreste sursa de laborator pe care le-ai montat si masoara continuitatea intre borna de "-" a ampermetrului si tot cea de minus a voltmetrului.Cel mai sanatos este sa confrunti schema (schemele realizate de tine cu prevederile foii de catalog ale 7107: http://www.intersil.com/data/fn/fn3082.pdf).

Link spre comentariu

Pai.... uitandu-ma la modul de conectare al celor doua aparate nu-mi vine in cap decat o singura idee:

- Daca zici ca ai alimentat ambele module de la aceeasi sursa de tensiune te alegi cu UN SCURTCIRCUIT de toata frumusetea.

Daca nu ma crezi, ia un ohmetru, opreste sursa de laborator pe care le-ai montat si masoara continuitatea intre borna de "-" a ampermetrului si tot cea de minus a voltmetrului.Cel mai sanatos este sa confrunti schema (schemele realizate de tine cu prevederile foii de catalog ale 7107: http://www.intersil.com/data/fn/fn3082.pdf).

exact asta am spus, urmeaza sa fac inca o alimentare de +/- 5v...
Link spre comentariu

exact asta am spus, urmeaza sa fac inca o alimentare de +/- 5v...
Cam as ceva, sau foloseste intrarile in regim float, vezi foaia de catalog
Link spre comentariu

Varianta de voltmetru am rezolvat-o relativ simplu cu o eroare de 1V aplicand la intrare o punte redresoare si domeniul de masura pe 1000V ,dar pt ampermetru cu aceeasi punte si citire pe rezistenta 0,1/5W informatia este alterata drept urmare astept si alte pareri.

Link spre comentariu

Cu ce ai comparat rezultatul?

Sursa integratului e separata?

Sarcina era rezistiva?

Cred ca ar trebui sa folosesti o redresare cu operationale,ca sa nu mai ai cadere de tensiune pe diode

Fiind atat de neliniare,diodele iti strica masuratoarea

Nu prea inteleg de ce nu te uiti pe schemele de multimetre,sa vezi cum redreseaza tensiuni mici...

Intr-adevar nici eu nu inteleg cum vin comutatoarele insa...

Vezi pe schema asta,banuiesc ca IC2 se ocupa de redresare...

http://monitor.net.ru/forum/files/dt9207a_157.jpg

Link spre comentariu

Varianta de voltmetru am rezolvat-o relativ simplu cu o eroare de 1V aplicand la intrare o punte redresoare si domeniul de masura pe 1000V ,dar pt ampermetru cu aceeasi punte si citire pe rezistenta 0,1/5W informatia este alterata drept urmare astept si alte pareri.

daca ai rezolvat schema ptr voltmetru atunci ampermetrul este relativ usor. iti trebuie o rezistenta de sunt, de 0,1 ohmi dar de putere mare, elimini rezistenta de 1,2k; 12k; 120k si masori caderea de tensiune de pe rezistenta de 0,1. asa am facut la ampermetrul din sursa construita de mine si merge perfect. masoara intre 0 si 10 A foarte bine. il reglezi asemeni voltmetrului din semireglabilul multitura. cel mai simplu punand un alt ampermetru calibrat, inseriat in circuitul consumatorului.rezistenta de 0,1 o poti confectiona dintr-o nichelina groasa, ca si pont cauta pe la dezmembrari sau service auto un reglaj de turatie de la aerotermele vechi de dacia, acolo reducerea vitezei sa facea cu cateva spire din nichelina groasa. vezi ca se incalzeste , trebuie plasata in asa fel sa nu dai foc :)
Link spre comentariu

Nu te supara,dar poti citi si raspunsurile deja date la intrebarea asta?Sau chiar nu conteaza ca solutia ta nu merge aici? :nebunrau: Sa-ti reamintesc ca e vorba de curent alternativ,care mai trebuie si redresat?

Link spre comentariu

Eu am renuntat de mult sa mai atrag atentia celor care dau raspunsuri doar ca sa creasca counter-ul la mesaje. Sunt prea multi si sincer, cred ca ar trebui scos acel counter, poate asa mai scapam de aceste raspunsuri de duzina.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări