Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ampermetru sau voltmetru cu ICL7107

iuly

Postări Recomandate

• 2 săptămâni mai târziu...
Vizitator gica contra

Pentru 100A, trebuie un sunt de 0,1V/100A=0,001R, iar ICL7107, trebuie setat pentru 200mV, cap scala. Astfel va masura curenti de pana la 200A.

Editat de gica contra
Link spre comentariu

...

Ma intereseaza daca pot folosi / adapta aceasta schema ca sa pot masura curent in intervalul 0 - 100 A, curent continuu

...

Teoretic DA, dar necesita ceva modificari pe partea de intrare, adica "adaptarea" retelei rezistive de la intrare pentru gama dorita, sa nu depasesti valoarea maxima de intrare in ICL si folosirea unor rezistente cu toleranta cat mai mica 1% sau mai putin.

Trebuie putin testat/etalonat fata de un aparat calibrat pentru rezultate optime.

La 0-100A si precizia v-a fi un pic mai "larga", dar cred ca la plaja de 0-100A nu vrei precizie de 0,01A

Link spre comentariu

Pentru 100A, trebuie un sunt de 0,1V/100A=0,001R, iar ICL7107, trebuie setat pentru 200mV, cap scala. Astfel va masura curenti de pana la 200A.

De menționat că la 100A acest șunt va disipa 10W . Pentru a nu se duce în bălării eroarea datorată încălzirii va trebui deci ca el să fie dimensionat la minim 30-40W .

Editat de UDAR
Link spre comentariu
Vizitator Marius Groza

Multumesc baieti, Eu vreau sa folosesc schema de aici http://circuitdiagram.net/digital-dc-voltmeter-based-icl7107-chip.html pentru faptul ca nu trebuie sa alimentez cu +/- 5v, iar eu am de gand sa il folosesc pentru a masura curentul consumat de motoare pentru aeromodele (de aia am zis 100A pentru ca am motoare care consuma 80 A), masuratoare care se poate sa fie la camp si as putea folosi o baterie de 9 v dupa cum scrie in descriere. As vrea sa ma asigur ca acel R3 de 12 k despre care se discuta in prima pagina care trebuie scos este acelasi si inceasta schema pentru ca se pare ca nu functioneaza link-ul cu schema

Multumesc!

Editat de Marius Groza
Link spre comentariu
Vizitator gica contra

Eu zic ca n-are rost sa te complici...Cumpara cel mai ieftin multimetru digital, care are gama de 0,2V, cauta un sunt pentru 100A/100mV, sau il construiesti si ai rezolvat problema.

Link spre comentariu

Hai MifTy sa vedem integratele alea la treaba  :da

n-am uitat, dar deocamdată să termin de făcut letconul la 12 volţi (nimic deosebit, un pwm cu 555 şi fet serie)... asta după ce înlocuiesc ansa la pistolul de lipit!

"iubesc" la nebunie când se rupe, de regulă fix când n-am nici un chef să stau s-o înlocuiesc! :))))

şi cum am numai "succesuri" cu "metoda fierului de călcat", o să fac toată afacerea pe plăcuţe cu găurele, n-am încotro. mai ales că am şi nişte afişoare duale, cu altă semnificaţie a pinilor decât afişoarele folosite de ungur sau de GeoMar...

Link spre comentariu
  • 6 ani mai târziu...

Salut am făcut un voltametru cu icl7107cpl cumpărat de pe cleste ro. fara semnal la întrare și cu întrările în scurt îmi afișează 1000 ,sa fie stricat sau de slaba calitate integratul?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări