iuli09 Postat Ianuarie 29, 2013 Partajează Postat Ianuarie 29, 2013 Se poate face ceva pentru a folosi un ampermetru cu ICL7107 ca sa masor curentul unui consumator alimentat din aceeasi sursa cu ampermetrul ? Link spre comentariu
rinaldoparaipan Postat Februarie 7, 2013 Partajează Postat Februarie 7, 2013 Din pacate, NU.Si kiturile cu 7107 de la A......a care sunt cu masa comuna se pot folosi ca voltmetre alimentate din aceeasi sursa, dar ca ampermetre refuza sa functioneze.Trebuie alimentat separat.Singurul care merge ca ampermetru este batranul C520D.LE Acum am vazut ca a raspuns si Dr.L :Cred ca omul se referea la problema masei flotante, nu la sensibilitatea pe intrare.Sau cel putin asa am inteles eu intrebarea. Link spre comentariu
Dr.L Postat Februarie 7, 2013 Partajează Postat Februarie 7, 2013 Cu un operational care masoara de la 0V ar trebui sa mearga fara probleme! Link spre comentariu
iuli09 Postat Februarie 7, 2013 Partajează Postat Februarie 7, 2013 din pacate , ampermetrul este deja gata construit si este "pilotat" de ICL7107; asta e : daca nu m-am informat inainte il voi folosi in alta aplicatie sau ii voi face alimentare separata . Link spre comentariu
bumpy_johnson Postat Februarie 15, 2013 Partajează Postat Februarie 15, 2013 Voltmetru ICL7107 in format Eagle 4.13 si in format PDF . In prima arhiva este varianta cu ICL7107R si afisaj cu leduri pe verticala. Pentru cei ce nu au un ICL7107R, pot folosi un ICL7107 la care vor trebui sa indoaie pinii in sens invers. In a doua arhiva este varianta ICL7107 si afisaj cu leduri pe orizontala. Pentru alimentare nu trebuie tensiune diferentiala. Link spre comentariu
bumpy_johnson Postat Februarie 15, 2013 Partajează Postat Februarie 15, 2013 Scala se alege modificand valorile componentelor R6 si C8. ICL8069 se poate inlocui cu 2 diode 1N4148 inseriate. Link spre comentariu
Vizitator pisica matache Postat Februarie 15, 2013 Partajează Postat Februarie 15, 2013 Daca se folosesc doua diode inseriate,s-a dus naibii stabilitatea voltmetrului.Caderea de tensiune pe o dioda cu siliciu,creste cu cca 2mV,la scaderea temperaturii cu un grad.Fiind doua,se modifica tensiunea de referinta cu cca 4mV/grdC.Pentru cresterea preciziei,producatorul chiar recomanda buffere pt comanda afisoarelor,ca integratul sa nu se incalzeasca,afectand stabilitatea referintei interne. Si inca ceva,daca se foloseste o referinta de tensiune externa,ca in cazul de fata,nu-si mai are rostul tensiunea negativa. http://www.intersil.com/content/dam/Int ... fn3082.pdf Fig16 Link spre comentariu
GeoMar Postat Februarie 25, 2013 Partajează Postat Februarie 25, 2013 Daca tot am achizitionat 20 buc MMC7107, m-am hotarat sa fac acest voltmetru dupa schema postata de colegul @briobrit aici viewtopic.php?p=1158812#p1158812 Voltmetrul functioneaza impecabil, mult mai precis decat unul cu AVR sau PIC, parerea mea, avand in vedere pretul integratului si al componentelor necesare. Cateva poze ale montajului realizat: Link spre comentariu
GeoMar Postat Februarie 25, 2013 Partajează Postat Februarie 25, 2013 Poze - continuare...... Link spre comentariu
GeoMar Postat Februarie 25, 2013 Partajează Postat Februarie 25, 2013 Poze - continuare ...Recomand acest voltmetru pentru simplitate si precizie. Link spre comentariu
briobit Postat Februarie 25, 2013 Partajează Postat Februarie 25, 2013 Recomand si eu cu incredere schema si cablajul asa cum sunt ( de preferat cel facut de colegul GeoMar ca are mai multe modele de semireglabil, de preferat e multitura ca poti sa reglezi mai fin), am 6 bucati executate care merg brici , daca se folosesc si piese mai bune se mentin rezultatele pe termen mai lung fara calibrari asa dese .... o singura rugaminte am sa puneti un ciot de radiator sub stabilizatorul ala de 5 volti, in cazul in care e folosit perioade mai mari de timp , nu se incinge dar de ce sa crape aiurea ca nu am incredere in piesele astea de sunt acum pe piata Link spre comentariu
GeoMar Postat Februarie 25, 2013 Partajează Postat Februarie 25, 2013 .... o singura rugaminte am sa puneti un ciot de radiator sub stabilizatorul ala de 5 volti, in cazul in care e folosit perioade mai mari de timp , nu se incinge dar de ce sa crape aiurea ca nu am incredere in piesele astea de sunt acum pe piataAm sa pun si un mic radiator, momentan l-am realizat/testat sa vad cum functioneaza. Daca tot mi-am redesenat cablajul (ca sa pot face modificari), asa cum ai zis si tu, primul digit cam sta degeaba. Eu am ales ca sa masoare pana la 200v, deci cu siguranta nu o sa se aprinda acel digit. Ma gandesc sa refac conexiunile la ceilalti 3 digiti, mai in fata cu un digit, iar ultimul digit sa afiseze U sau I, selectabil cu un jumper in functie de cum este folosit montajul, ca voltmetru sau ampermetru. Link spre comentariu
briobit Postat Februarie 26, 2013 Partajează Postat Februarie 26, 2013 eu aveam in cap sa fac un digit sa arate cerculetul de la grade Celsius pentru statie Link spre comentariu
GeoMar Postat Februarie 27, 2013 Partajează Postat Februarie 27, 2013 eu aveam in cap sa fac un digit sa arate cerculetul de la grade Celsius pentru statieEu am reusit sa modific partea cu digiti, asa ca ultimul digit poate afisa "U" sau "A", in functie de cum este folosit montajul, voltmetru sau ampermetru.Asa nu mai am primul digit care sta degeaba. Este suficienta si uzuala masurarea pana la 99,9 (V sau A). Afisarea se poate selecta destul de usor, sunt necesare doar 1-2 punti de fludor. Pentru a putea afisa "U" pe ultimul digit, se face o punte de fludor (ca in poza, zona roz) care include si acel traseu dintre cele 2 paduri Pentru a putea afisa "A" pe ultimul digit, se fac doua punti de fludor (ca in poza, zonele roz) Urmeaza sa fac alt montaj, cu modificarile efectuate pentru afisare "U" sau "A", pentru testare-folosire intr-o sursa. Link spre comentariu
Kreator Postat Februarie 28, 2013 Partajează Postat Februarie 28, 2013 eu aveam in cap sa fac un digit sa arate cerculetul de la grade Celsius pentru statieRotesti ultimul digit cu 180 grade. Punctul zecimal devine cerculetul iar "C"-ul stii tu sa-l faci. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum