ionzugravu Postat Februarie 27, 2011 Partajează Postat Februarie 27, 2011 Salutari la toata lumea,am reusit sa realizez o sursa in comutatie cu SG3525 si IR2110 si m-am gandit sa o impartasesc cu voi am reusit sa o adaptez in un aplif Onkyo Integra-A 8300,mentionez ca reactia sursei in comutatie i-am anulat-o ea lucreaza 100 % din ce poate scoate,la puterea maxima a amplificatorului am o cadere de tensiune de 3 V din tensiunea de iesire Link spre comentariu
ionzugravu Postat Februarie 27, 2011 Autor Partajează Postat Februarie 27, 2011 mentionez ca sursa in comutatie care am realizat-o functioneaza fara nici o problema,transformatorul care l-am folosit e recuperat din un televizor Philips cu carcasa de lemn.are 3 cm patrati si i-am dat 50 spire pe bobina primara si 2 x 20 spire pe bobinele secundare..bobina de la iesire am realizat-o pe un filtru EMI sau ceva de genu ...cert era ca era adunat in cateva spire un cablu TV de alimentare pe ea,masurata cu un aparat de masura cu inductanta are 3 mH,schema era prevazuta cu 100 uH dar asa nu am reusit sa scapt de zgomotul specific al unei surse in comutatie http://schmidt-walter.eit.h-da.de/smps_e/smps_e.html aici am proiectat transformatorul,sau mai bine zis aici am reusit sa aflu cam ce ar fi mai bine sa fac pentru a obtine un trafo care sa nu mai arda fet-urile o sa va public pe rand toate detaliile constructive ale sursei Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Februarie 27, 2011 Partajează Postat Februarie 27, 2011 Buna realizare,ce randament ai obtinut?Se poate simplifica sch prin folosirea unui IR5153,similar cu 2110 dar autooscilant,nu mai necesita SG; opto se leaga la pinul 3.[attachment=0]kap10_eir2153.gif[/attachment] Link spre comentariu
ionzugravu Postat Februarie 27, 2011 Autor Partajează Postat Februarie 27, 2011 am masurat la intrarea sursei un consum de 5 amperi din retea in timp ce pe iesirea sursei din + in - (deci 120V) am avut vreo 6,5 ..7 amperi...cam un 80% ceea ce eu nu cred ca e rau pentru prima mea sursa construita ....urmeaza o alta sursa ,de data asta nu mai folosesc tipologia de semipunte ci cea de punte... o sa postez cateva poze cu ceea ce am lucrat Link spre comentariu
ionzugravu Postat Februarie 27, 2011 Autor Partajează Postat Februarie 27, 2011 alte poze cu sursa de tensiune in comutatie Link spre comentariu
ionzugravu Postat Februarie 27, 2011 Autor Partajează Postat Februarie 27, 2011 poze cu cablajul sursei de tensiune in comutatie in timpul realizarii Link spre comentariu
ionzugravu Postat Februarie 27, 2011 Autor Partajează Postat Februarie 27, 2011 Schema amplificatorului Onkyo A8300 in care am montat sursa in comutatie. Link spre comentariu
ionzugravu Postat Februarie 27, 2011 Autor Partajează Postat Februarie 27, 2011 stiu ca nu am lucrat f elegant,pls daca vreti sa va luati de asta,sa stiti ca nu e nevoie,eu am facut-o experimental si functioneaza,urmatoarele le voi face mai extetice,promit!!!iar in legatura cu ir2153,sincer si de 2110 mi-e scarba,eu as folosi mai degraba un transformator separator in loc de ir2110 pentru ca sa fie complet separat galvanic ca daca mi se duc transistoarele fet sa nu se mai arda asa multe prin sursa ca pana acuma am ars vreo 4 ir2110 si 2 sg3525 si 2 randuri de transistoare 2SK recuperate din surse de calculator...acuma sursa functioneaza cu IRFP450 ca transistoare Link spre comentariu
nel65 Postat Februarie 27, 2011 Partajează Postat Februarie 27, 2011 salut, bravo pentru realizarea sursei,cablajele ,in ce format le-ai realizat ,poti sa postezi fisierele (lay,eagle ,diptrace, etc)? Link spre comentariu
Dr.L Postat Februarie 27, 2011 Partajează Postat Februarie 27, 2011 Felicitari!Dar masuratoarea curentului (si implicit randamentul) este eronata!Vezi aici detaliile: viewtopic.php?p=702506#p702506 Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Februarie 27, 2011 Partajează Postat Februarie 27, 2011 Lasa tafurile,IRFP-urile sant niste tranzistoare dificil de comandat;2153 are practic si SG-ul in el. Separarea galvanica se poate face cu niste optocuploare comandate de IR.Valorile le-ai masurat cu osciloscopul sau multimetru? Link spre comentariu
ionzugravu Postat Februarie 27, 2011 Autor Partajează Postat Februarie 27, 2011 cum trebuia sa masor curentu ?nu stiu ... eu am inseriat un multimetru True Rms cu siguranta de alimentare si un multimetru normal cu resistenta sarcina ....nu stiu ce ar trebui sa fac ...eu am zis 80 % cu aproximatie ....si pentru domnul care mi cerea cablaje...e un pdf sus dupa care l-am realizat ..si functioneaza doar ca eu l-am imprimat cu indigo si apoi am vopsit cablaju ....deci ala din pdf trebuie intors pe verso si printat de cateva ori pana se aduce la scala ...si apoi se pune cu indigo pe placa si se traseaza ,urmand a fi vopsit unde trebuie cu un amestec de vopsele (duco,sigmaron,bitum) rezistente la coroziune :smt103: icon_jook Link spre comentariu
Dr.L Postat Februarie 27, 2011 Partajează Postat Februarie 27, 2011 Daca ai folost multimetru TrueRMS pe 220,atunci ai masurat corect Link spre comentariu
ionzugravu Postat Februarie 27, 2011 Autor Partajează Postat Februarie 27, 2011 am o schema full brige protejata cu cablaj cu tot care am de gand sa o realizez si ulterior sa o postez ... prima data vreau sa vad ca chiar functioneaza si ulterior o dau spre realizare si altor useri :freaza:cine vrea sa o faca schema de pe topicul asta si are nelamuriri ...daca da dovada de cultura in domeniu tehnic poa sa mi scrie mesaj privat si il ajut in particular ...telefon sau messanger iar daca nu da dovada de cultura in domeniu tehnic ..sa o lase balta Link spre comentariu
Mircea Crisan Postat Martie 3, 2011 Partajează Postat Martie 3, 2011 Salut tyc!Pare interesanta schema postata de tine.Poti sa ne spui mai multe despre ea? De unde? Toate cele bune,Mircea. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum