Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Weller WSA1

dan cod

Postări Recomandate

ce ziceti despre http://ro.farnell.com/weller/wsm-1-uk-eu/soldering-station-40w-230v/dp/1729965 este utila doar la smd-uri ?

am intrebat deoarece am vazut ca folositi weller

Parerea mea este ca nu merita statia asta 1200 plus TVA si transport.40W este putin.Mai bine un WSD81 care are 80W(din mult poti face putin dar din putin mult niciodata)se gasesc varfuri subtiri si este statie serioasa.Pretul probabil tot pe acolo.

am pus si linkul http://ro.farnell.com/weller/wsd-81-eu/soldering-station-digital-80w-uk/dp/1877456

preţul nu este cu tva ? la 40w este un consum mai mic de energie
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 43
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• dan cod

16

• EFTIMIE

14

• Nonny149

8

• bogdan546

2

Top autori în acest subiect

Imagini postate

• 11 luni mai târziu...

Si statia WSA-1V cu letconul de la VP800 modificat resturat si pompa exterioara merge super.Am modificat si statia sa functioneze pe mufa cu 5 picioruse de la LR21 si am si actionarea pompa cu un releu interior pe cablul de 5 fire.

post-29621-139829412769_thumb.jpg

Link spre comentariu

Modificari am facut si in statie si in DSX80.Sa incepem cu statia de dezlipit.Se scoate firul mov de pe placa si se inlocuieste cu cel alb firele fiind cele care vin de la mufa de conectare a letconului.Modificari pe DSX80 se fac astfel:Se scoate rezistenta smd pusa in paralel pe contactele microswich-lui de actionare pompa.Se intrerupe conexiunea dintre pinul 1 al rez. letconului si microswich.Se scoate firul alb de la masa letconului si se conecteaza la microswich ,celalalt capat al microswich-lui se leaga in letcon la firul senzorului de temperatura cel care vine de la mufa nr.3 ca piciorus .Piciorusele de la mufa letconului devin asfel: 1.Rez. 2.Rez. 3.Senz.(-) 4.Senz. 5.Actionare pompa 6si 7 nc.Am conectat in plus un releu cu bobina in paralel pe electrovana si asfel la actionarea microswich-lui alimentez si pompa de vid din statie pompa fiind la 24V.

Link spre comentariu

am si eu o intrebare .... ce este butoiasul ala de sticla de pe letcon si ce rol are? (sunt si eu proaspat posesor de statie de lipit aer+ letcon de 2 zile si incerc sa ma documentez ce mai trebuie pe langa statie si cam la ce se preteaza)

Link spre comentariu

In "butoiasul" acela se acumuleaza fludorul pe care il trage pompa. Daca te uiti bine pompa are conectat un furtun la unul din capetele "butoiasului" si celalalt capa este conectat la varful letconuli printr-o tub metalic.In acel "butoias" se mai afla si un fliltru ptr. a se evita patrunderea fludorului pe tubul de aspiratie a pompei.Varful este asemanator ca a anui letcon numai ca are gaura pe mijloc si se fixeaza pe terminalul componentei si cand cand ajunge fludorul la temperatura topirii pompa il trage in "butoias" si terminalul piesei respective ramane liber.Am un amic care foloseste bucati din burete de sarma in loc de filtru in "butoias".Probabil ca sunt scumpe, nu am avut niciodata.

Link spre comentariu

Intrand in posesia unui DSX80 am adaptat statia si merge cu aceasta varianta .In aceste conditii DS80 devine disponibil pt cei interesati contact pe pm.

O pompa din aia cum aveti pe masa unde as putea gasi?Si la ce pret?
Link spre comentariu

La prietenii de la T.. este scumpa am vazut la 500ron +TVA, eu o am dintr-o imprimanta model mai vechi si lucra atat pe vacum cat si pe suflat aer se preteaza si la dezlipit smd cu reglaj de debit din varierea sursei de alimentare.

Link spre comentariu

Aia de 500 de ron am vazuto si eu! Am si eu o imprimanta defecta am sa ma uit in ea sa vad ce pompa are.Ma gandeam sa adaptez una de acvariu da nu stiu daca face fata.Am o statie ieftina, dar cu care imi faceam treaba, ZD915 si ma lasat pompa de la ea.

Link spre comentariu

gasesti pompa la suma de 70 de ron fara TVA si fara drum la magazinul de la Oradea ( si eu trebuie sa comand ceva de acolo)PS: are cineva unde gasesc o mufa PS2 (ca aia de tastatura) da care sa nu fie lipita de fir adica demontabila cumva .... ca nu gasesc neam si letconul meu e pe mufa din aia ....

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări