Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

LEDURI ALIMENTATE LA 220 V

Vizitator nevarmaind

Postări Recomandate

• Răspunsuri 32
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• leoncris

7

• remus68

6

• +_Florin_+

4

• cristian_draghiescu

3

DA, asta e raspunsul care l asteptam.Imi poti da citeva scheme? Cu 4 si cu 8 leduri ?

Am vazut ca ti-a placut ideea cu un condensator inseriat; unde te-am trimis sa te uiti vedeai si aceasta pagina http://www.azp.ro/scheme-electronice/au ... 0v-ca.html

Poti conecta LEDurile in serie, utilizind cite o dioda antiparalel cu fiecare LED, asa cum vezi in figura din stinga-sus din acest link.

cea cu 6 leduri in serie si cea cu 8 legate 2 cite 2 si in antiparalel. NU SE APRIND DECIT FOARTE SLAB

Daca sint cu rezistenta in serie vei micsora putin rezistenta si daca sint in serie cu condensator mai montezi condensatoare in paralel (cu capacitate de 1/10...1/2 din cea originala din schema) - asa va creste curentul prin circuit, implicit si intensitatea luminoasa.

Omul nu stie sa calculeze R si C pentru 6-8-...LEDuri.In plus la inseriere ,pica un LED ,pica TOT.Asa ca...

Link spre comentariu

Lasa "R" ca mai putin conteaza, mareste "C" la 680nF/400V si o sa lumineze mai tare.La modul simplist:Curentul prin condensator (impropriu spus "prin") este raportul dintre tensiunea la borne si reactanta capacitiva I = U/XcReactanta capacitiva este 1/(2 x 3.14 x f x C), unde f = 50Hz (frecv retelei); C = capacitatea in F Curentul necesar este de 4 ori curentul unui led, in cazul montajului serie-paralel expus de tine, daca neglijam rezistentele.Nu stiu cati mA exact vor led-urile tale ca sa lumineze tare, de aceea am spus sa maresti "C" experimental.

Link spre comentariu

Daca pica ... pica, se mareste curentul si pe celelalte care la randul lor pica ...(in cazul serie/paralel al schemei postate.Eu as face grupuri de cate 2 led-uri in serie, fiecare grup cu condensatorul sau.

Link spre comentariu

Rezistenta de 1M descarca condensatorul la oprirea alimentarii, rezistenta de 220R are rol de siguranta rapida daca se strapunge condensatorul. Daca vrei sa modifici intensitatea luminoasa (sa o maresti) vei monta condensator(i) in paralel cu cel existent (22...100nF dupa necesitate) sau montezi valori usor mai mari (390nF, 470nF, etc). Atentie la tensiunea de lucru a condensatorului utilizat.

Link spre comentariu

Da, atentie la tensiunea de lucru. Parerea mea este sa folosesti condensatori la 400Vcc pentru fiabilitate. Valoarea "varfurilor" sinusoidelor tensiunii de retea este cam 310V, cea de 220V reprezinta valoarea eficace.Pe unii condensatori se da valoarea tensiunii in c.a. Daca ai din acestia, poti folosi exemplare cu inscriptia 250Vca sau 275Vca.

Link spre comentariu

" Nu dati banii pe prostii,luati ...petarde la copii !"Suna cunoscut?Ok,daca vrei sa ai LEDuri suficiente in alternativ,lumina dupa pofta inimii si...muzicuta,cu doar 6 lei cumpara o instalatie de pom cu 50-100-200 LEDuri rosii.Avantaj: scapi de ...calcule,ornezi si camera,ai suficienta lumina,chiar si muzica de CRACIUN tot anul la numai 6 RON :freaza:Developare placuta !

Link spre comentariu
Vizitator nevarmaind

Buna tuturor!Am fost si am luat piesele.Am realizat si montajul. Nu postez imagini cu el ca nu arata artistic deloc.Functional, doar ca eu, inovator, am pus tot leduri in loc de diodele Zenner.Tot nu sint perfect multumit de intensitate, dar am inteles ca asta se datoreaza ledurilor chinezesti, asa ca voi mai adauga treptat condensatori pina obtin o intensitate satisfacatoare.Multumesc tare mult celor care mi au raspuns, in special lui remus 68, care pina la urma mi a facut schema pe care o voiam.Rog moderatorul sa inchida topicul.Toate cele bune!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări