valytzu1207 Postat Februarie 26, 2011 Partajează Postat Februarie 26, 2011 Salut,In primul rand as vrea sa va spun ca sunt cam incepator in ale electronicii...M-am apucat sa imi fac o statie cu 4 TDA7294, puse pe o iesire a trafului de 2x25Vca, iar cealalta iesire de 2x15Vac am stabilizat-o la 2x13Vcc si o folosesc la celelalte montaje necesare amplificatorului. Printre aceste montaje se numara 8 vumetre puse pe partea de + 12V, iar pe partea de -12V am zis sa pun afisajul cu LED-uri care arata ce intrare audio este folosita (asta ca sa am consum cat de cat echilibrat intre + si - ). Deocamdata pe partea pozitiva am asa: 8 vumetre cu LM3914, 3xCD4066, 2xCD4017, 3xLM555, un RX-2 si un modulator FM folosit pe post de player mp3. Pe partea negativa am decat 2 ventilatoare, iar cu alimentare din ambele tensiuni am vreo 8 circuite 5532.Comanda pentru indicarea intrarii audio corespunzatoare o primesc de la un CD4017, pus in tensiune pozitiva. Acum, eu trebuie sa alimentez LED-urile cu masa, ele fiind puse cu catodul la minus si anodul la masa ca sa functioneze. Am incercat eu sa desenez o schema, dar nu stiu ce a iesit si cat de bine merge. Prima data am testat-o practic cu alte valori ale rezistentelor si pe urma am desenat-o. Practic, daca puneam o rezistenta de 470ohmi pe baza primului tranzistor, cand ii dadeam tensiune se aprindea LED-ul pentru o fractiune de secunda si se stingea. Pe urma am pus una de 6.2K si mergea LED-ul, dar nu stiu daca functiona montajul corect, avand in vedere ca schema e intre cele doua tensiuni... In schema desenata am pus total alte valori, dupa cum am crezut ca e bine. In loc de iesirea unui CD4017, in schema am pus un buton push. Nu am gasit CD4017 in librarie...Ma ajutati, va rog, cu o schema buna, sau macar sa imi spuneti ce sa modific la a mea, daca e cazul?Va multumesc! Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Februarie 26, 2011 Partajează Postat Februarie 26, 2011 Spune mai pe scurt ce vrei sa faci.Ca statia ta e a ta,nu a noastra. Link spre comentariu
valytzu1207 Postat Februarie 26, 2011 Autor Partajează Postat Februarie 26, 2011 Pai vreau sa alimentez perechile alea de LED-uri de la tensiunea negativa, dar eu primesc comanda de la tensiunea pozitiva. Cu schema aia urmaresc sa "transform" comanda. Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Februarie 26, 2011 Partajează Postat Februarie 26, 2011 Tensiunea e negativa relativ.La un led,care e o dioda,trebuie sa-i asiguri o diferenta de potential.Atat. Link spre comentariu
miron1947 Postat Februarie 26, 2011 Partajează Postat Februarie 26, 2011 Pai vreau sa alimentez perechile alea de LED-uri de la tensiunea negativaDar de ce va complicati cu doua tranzistoare, se poate rezolva cu un singur NPN, BC sau BD daca curentul depaseste posibilitatile BC-ului.[attachment=0]led.jpg[/attachment] Link spre comentariu
valytzu1207 Postat Februarie 26, 2011 Autor Partajează Postat Februarie 26, 2011 Da, ar fi fost foarte bine daca mergea doar cu unul singur. Problema e ca eu cand am facut afisajul cu LED-uri, le-am pus catodul impreuna, n-am stiut atunci ca o sa ajung sa le alimentez din tensiunea negativa, si nici nu mai pot modifica nimic.Pana la urma e buna schema initiala, cea desenata de mine? Link spre comentariu
miron1947 Postat Februarie 26, 2011 Partajează Postat Februarie 26, 2011 afisajul cu LED-uri, le-am pus catodul impreunaPentru catod comun.[attachment=0]led.jpg[/attachment] Link spre comentariu
valytzu1207 Postat Februarie 26, 2011 Autor Partajează Postat Februarie 26, 2011 Functioneaza Mii de multumiri si toate cele bune! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum