Shambala Postat Noiembrie 8, 2005 Partajează Postat Noiembrie 8, 2005 Iar eu cu zeii nu ma pun :prayer: Cred si nu cercetez de ce nu te pui Snake ? :smt028 tu nu tot inginer o sa fii ? crezi ca americanii ies din facultati mai ingineri decat romanii ? ce i-o mai "placea" lui VTP replica ta ... :smt001 Link spre comentariu
LUCI Postat Noiembrie 8, 2005 Partajează Postat Noiembrie 8, 2005 pai 2 mm e cam mare gaura ,poate daca ar avea 0.1 mm nu ar mai scoate zgomote ciudate si in acelasi timp ar egaliza presiunea.Oricum la incintele inchise pe care l-am facut fie ca au avut un dif pro sau unul din bazar nu am patit ca difuzorul sa stea o zi intr-un fel iar in alta in alt fel.Cred ca nexus 3 are dreptate si difuzoarele au ceva pori suficenti pt egalizarea presiuni. Link spre comentariu
Adi Florin Postat Noiembrie 9, 2005 Partajează Postat Noiembrie 9, 2005 Dar nici nu e nevoie sa faci o gaurica, pentru ca mufele de intrare in boxe nu sunt etanse. Prin ele poti sa suflii usor. Si nu face nici un fel de zgomot. Cel putin nu se aude (testat pe boxe meloman). O astfel de "portita" de comunicare cu interiorul boxei este necesara pentru egalizarea presiunilor in urmatoarele cazuri:- cresterea temperaturii in incinta- cresterea/scaderea presiunii atmosferice (se intampla in fiecare zi, chiar daca stai in acelasi loc)- cresterea/scaderea presiunii atmosferice (daca te plimbi cu boxele de la nivelul marii pana in varful muntelui si/sau inapoi :smt003 ) Link spre comentariu
radue Postat Noiembrie 9, 2005 Partajează Postat Noiembrie 9, 2005 Ba se aude pe orice gaurica.La bandpass-ul 4 meu cu HP-15W aveam pusi conectori de proasta calitate chiar in spatele dofuzorului.Sunetul aerului ce suiera prin conectori era foarte deranjant.EU nu stiu cum poti tu sa faci o gaurica de 0.1 mm intr-o placa de lemn. Link spre comentariu
Sharky Postat Noiembrie 9, 2005 Partajează Postat Noiembrie 9, 2005 Shambala:Nu ma pun pt ca e clar ca tipul ne taie pe toti de aici in materie de boxe.Ce e cu tine? Te-ai cam balbait cu mesajul :partyman:Snake..poate ai avut ghinion cu conectorii, eu nu am prins pana acum unul care sa fluiere.Gauri mici poti sa pui la imbinarile dintre placi. Faci un sant mic inainte sa le lipesti, la lipire se vor umple cu aracet prin care nu iti va fi prea greu sa dai o gaura cand aracetul nu e uscat de tot. Link spre comentariu
Adi Florin Postat Noiembrie 9, 2005 Partajează Postat Noiembrie 9, 2005 Snake, probabil cum a zis si Sharky ai dat de un conector prost. La cel de la melomane, circula foarte putin aer prin el atunci cand boxa e data la maxim (cu bass din ala...de neam prost de tremura mobila :smt003 ) si nu face nici un fel de zgomot. Am testat asta si cu muzica si cu semnal sinusoidal. La 40Hz si 2x70W zici ca ai in sufragerie un compresor pentru pickhamer-e din ala de pe timpuri (de spargeau betonul cu ele) :toimonster: :smt003 Link spre comentariu
radue Postat Noiembrie 9, 2005 Partajează Postat Noiembrie 9, 2005 Sigur ca era prost conectorul.Conectorii cei mai buni sunt dupa parerea mea cei care se insurubeaza, cum sunt conectorii la unele difuzoare profesionale si/sau stifturi;sper ca ati inteles la care ma refer si bineinteles fac referinta la conectorii pentru fire.Si eu am testat subwofer-ul meu in aer liber cu semnal sinusoidal intre 30 si 80 Hz slow sweep generat de WinISD si atacat de amp pt sw din Genius 5.1Am pus o sticle de apa minerala pe el;efectul a fost fantastic:apa avea o forma asa de frumoasa de zici ca era desenul de pe un basorelief plus ca era sa-mi cada sticla de pe sw. Link spre comentariu
dividivus Postat Noiembrie 9, 2005 Partajează Postat Noiembrie 9, 2005 Vad ca este multa vorba despre gaurile astea. Dar sa zicem ca teoretic boxa este PERFECT etansata, adica si difuzorul si peretii boxei si intrarile (eu de exeplu am dat di interior cu silicon dupa ce am lipit firele de la difuzor). Daca totusi va deranjeaza zgomotul (oare exista la gaura aia mica, ca si asta este un fel de port cu diametru mic si cu lungime relativ extrem de lunga, adica grosimea peretelui) produs de gaura atunci puteti sa faceti pe perete un fel de "valva ventilatoare" pe care deschideti pt o fractiune de secunde (adica sa-se egalizeze presiunea din interiorul boxei cu ce din exterior) la inceputul fiecarui auditii, si astfel ati rezolvat problema. Era un fel de gluma ce am scris, dat teoretic nici nu este o idee rea. Link spre comentariu
Sharky Postat Noiembrie 9, 2005 Partajează Postat Noiembrie 9, 2005 Pui in loc de valva un dop de sampanie :partyman: Link spre comentariu
radue Postat Noiembrie 9, 2005 Partajează Postat Noiembrie 9, 2005 Si daca poti da-i si un sin de 40 Hz sa vezi ce petrecere faci de anul nou : :drinkers: Serios ideea nu ar fi rea dar cam greu de pus in aplicatie.Eu nu stiu in ce masura poate afecta presiunea din interiorul incintei calitatea sunetului ( in cazul de fata ). Daca ma gandesc mai bine nu prea-i vad rostul pentru ca incintele sealed sunt incinte pe compresie, aerul trebuie sa se comprime si sa actioneze ca un arc, sa-i creasca presiunea, nu sa se egaleze cu cea a aerului. Link spre comentariu
Sharky Postat Noiembrie 9, 2005 Partajează Postat Noiembrie 9, 2005 Scrie si mai sus...creste temperatura si volumul aerului de dinauntru creste si impinge diful inspre inafara din pozitia de echilibru. Link spre comentariu
radue Postat Noiembrie 9, 2005 Partajează Postat Noiembrie 9, 2005 Pai atunci sa faca bass-reflez si sigur nu o sa aiba probleme din cauza asta.Si eu am avut o incinta sealed pe post de sw dar nu m-am lovit niciodata de problema asta. Link spre comentariu
Mircea Bartic Postat Noiembrie 9, 2005 Partajează Postat Noiembrie 9, 2005 deja aici vorbim mai mult de teorie, daca este sa luam la bani marunti o boxa, vom afla ca si incinta in sine lasa aerul sa circule prin peretii ei.peretii nu sunt perfect etansi :goodman: asa ca disutia asta este deja prea elaborata pentru o problema care nu apare in practica multumita imperfectiunii materialelor.oricum m-am amuzat putin pe marginea discutiei :finga: in concluzie, fiti fara grija ca n-o sa vedeti prea repede boxe sealed cu astfel de probleme. Link spre comentariu
Sharky Postat Noiembrie 10, 2005 Partajează Postat Noiembrie 10, 2005 Nu-i tot una sealed cu bass reflex Nu orice difuzor il poti folosi cu succes in ambele incinte. :rolleyes:Mai bine pune-i un dop si rezolvi problema...vezi numai sa il aerisesti regulat ) Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum