valny Postat Februarie 26, 2011 Partajează Postat Februarie 26, 2011 Am un dus electric instant, care a mers foarte bine pana de curand cand am observat o diminuare accentuata a puterii de incalzire. Banuiesc ca are depunere de calcar pe rezistenta. A mai curatat cineva asa ceva pana acum? Daca il desfac nu se paradeste iremediabil? Fiind singura sursa de apa calda la baie nu vreau sa fac vreo trasnaie si sa-l stric. Link spre comentariu
The Stressmaker Postat Februarie 26, 2011 Partajează Postat Februarie 26, 2011 Din ce stiu eu despre ele, au 2 rezistente, una de 2kW si una de 3kW. Daca una din ele nu functioneaza e posibil sa se manifeste astfel. Verifica continuitatea acestora si circuitul de alimentare al rezistentelor, inclusiv intrerupatoarele de pe capac. Daca limitarea apare la o anumita temperatura as putea banui termostatul intern. Depunerea de calcar se formeaza in timp si reducerea puterii nu este perceptibila asa de rapid. Nu iti recomand inca sa incerci sa desfaci rezistentele, mai asteapta o parere (la unele modele desfacerea rezistentelor necesita inlocuirea garniturii). Cauta cu google "decalcifiant" daca vrei sa cauti solutii la depunerea de calcar. Singura problema este sa umpli cu solutie instantul si sa suntezi presostatul ca sa poti fierbe apa in el. Link spre comentariu
valny Postat Februarie 26, 2011 Autor Partajează Postat Februarie 26, 2011 Din ce stiu eu despre ele, au 2 rezistente, una de 2kW si una de 3kW. Daca una din ele nu functioneaza e posibil sa se manifeste astfel. Verifica continuitatea acestora si circuitul de alimentare al rezistentelor, inclusiv intrerupatoarele de pe capac. Daca limitarea apare la o anumita temperatura as putea banui termostatul intern. Depunerea de calcar se formeaza in timp si reducerea puterii nu este perceptibila asa de rapid. Nu iti recomand inca sa incerci sa desfaci rezistentele, mai asteapta o parere (la unele modele desfacerea rezistentelor necesita inlocuirea garniturii). Cauta cu google "decalcifiant" daca vrei sa cauti solutii la depunerea de calcar. Singura problema este sa umpli cu solutie instantul si sa suntezi presostatul ca sa poti fierbe apa in el.Multumesc mult, mai astept si alte pareri. Spun asta pt. ca el mai incalzeste apa dar, la un debit mai mic si incalzirea se produce in timp mai indelungat. Link spre comentariu
The Stressmaker Postat Februarie 27, 2011 Partajează Postat Februarie 27, 2011 Posibil sa ai o rezistenta intrerupta. Pe blocul rezistentei ai 3 borne,masoara cu un aparat de masura, sau orice arata continuitatea, ca sa ai continuitate intre oricare din cele 3 borne. Daca ai continuitate intre 2 borne si una este fara continuitate,sigur ai o rezistenta intrerupta (banuiesc sa fie cea de 3kW, aceea fiind a doua in ordinea cuplarii). Daca rezistentele sunt bune atunci verifica celelalte componente (presostat, termostat, buton) de pe traseu, pana in regleta de legatura. Link spre comentariu
Vizitator electro541 Postat Februarie 27, 2011 Partajează Postat Februarie 27, 2011 este o solutie de decalcifiere eu o folosesc la expresoarele de cafea care la fel se depune foarte mult calcar si cu aia vei rezolva totul fara sa desfaci boileru... bagi solutia aia si o lasi cam 15 min dupa aia clatesti bine bine boileru pana cand observi ca apa din el numai are un gust putin sarat sau miros. solutia aia o gasesti la metro. succes Link spre comentariu
gymy Postat Februarie 28, 2011 Partajează Postat Februarie 28, 2011 Baga otet si lasa-l 30-60 de minute si se curata tot. Link spre comentariu
valny Postat Martie 1, 2011 Autor Partajează Postat Martie 1, 2011 Solutia de decalcifiere nu ataca si componantele interne? Cu otet am curatat si eu un fierbator. Merge mai incet dar l-a curatat bine. Oricum tot trebuie dat jos de pe perete. Link spre comentariu
Vizitator electro541 Postat Martie 9, 2011 Partajează Postat Martie 9, 2011 nu ataca nimica stai linistit poti folosi solutia fara nici o problema de duce toata piatra ramane ca si nou Link spre comentariu
sebastian1970 Postat Martie 10, 2011 Partajează Postat Martie 10, 2011 am avut aceeas problema cu un dus instant,l-am dus la magazinul de unde l-am luat si am stat balea pe capul mesterului de acolo sa vad ce face.avea un buton de reset intre capetele rezistentelor pe capacul recipientului ,dar era bine mascat.a fost apasat o data si totul ok,acum nu stiu si daca depinde de marca Link spre comentariu
Vizitator rostov105 Postat Martie 30, 2011 Partajează Postat Martie 30, 2011 Am avut si eu un instant marca Geyser,cu 2 rez. de 2 respectiv 3kv,si dupa aprox.2 ani am intampinat aceeasi problema.L-am desfacut bucati,am scos blocul cu rezistente,unde am constatat odepunere masiva de calcar,caruia banuiesc ca nu i-ar fi facut fata nici un decalcifiant.L-am curatat manual,cu cutitul,apoi cu o perie de sarma bagata in bormasina,lustruit pe urma cu pasla,unde nu am avut acces cu pasla,smirghel fin,montat la loc,functional ca nou. Link spre comentariu
doru3160 Postat Martie 31, 2011 Partajează Postat Martie 31, 2011 am avut aceeas problema cu un dus instant,l-am dus la magazinul de unde l-am luat si am stat balea pe capul mesterului de acolo sa vad ce face.avea un buton de reset intre capetele rezistentelor pe capacul recipientului ,dar era bine mascat.a fost apasat o data si totul ok,acum nu stiu si daca depinde de marca"Butonul ala de reset",e de fapt un termostat de protectie la temperatura maxima,si actioneaza in cele mai multe randuri din cauza cuplarii fara apa sau cu debit insuficient,cand termostatul de reglaj temperatura din exterior nu apuca sa actioneze,e un termostat cu contact fara revenire,de asta trebuie rearmat manual,se considera ca actioneaza doar in caz de avarie si dupa remedierea cauzelor actionarii,se rearmeaza manual.Am avut si eu un instant marca Geyser,cu 2 rez. de 2 respectiv 3kv,si dupa aprox.2 ani am intampinat aceeasi problema.L-am desfacut bucati,am scos blocul cu rezistente,unde am constatat odepunere masiva de calcar,caruia banuiesc ca nu i-ar fi facut fata nici un decalcifiant.L-am curatat manual,cu cutitul,apoi cu o perie de sarma bagata in bormasina,lustruit pe urma cu pasla,unde nu am avut acces cu pasla,smirghel fin,montat la loc,functional ca nou.In cele mai multe cazuri,mai bun decat otetul este detartrantul din comert,care in principiu,e acid clorhidric diluat,care fata de acidul acetic diluat(otet) actioneaza mai repede,iar daca e varianta scumpa,mai are adaugati fel de fel de detergenti si parfumuri care in cazul detartrarii,ajuta ca o frectie la un picior din lemn,deci varianta ieftina e ideala in acest caz(dar la nevoie merge si ala scump)...curatarea mecanica e mult mai greoaie si in cele mai multe cazuri incompleta,ca sa nu mai amintim riscul distrugerii rezistentei,stiut fiind ca acel strat de calcar,cand se depune,o face cu simt de raspundere si cedeaza greu mecanic. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum