Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Bloc optic Pioneer PEA1030 , PEA1179, Echivalente, reparatii

valentinleonte

Postări Recomandate

Detin doua cd-playere Pioneer , Pioneer PD4500 si Pioneer PD103 la care blocul optic este defect. Cele doua blocuri optice originale sunt ff scumpe, si nu merita investia. Stiti cumva vre-un echivalent? De asemenea , la un bloc optic la care a sarit lentila, l-am adus pe linia de plutire reusind sa-l fac sa citeasca cd-uri originale, si rog daca este cineva disponibil sa ma ajute sa-l calibreze pe osciloscop contra-cost.Va multumesc!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• valentinleonte

2

• radu ionel

1

Top autori în acest subiect

Detin doua cd-playere Pioneer , Pioneer PD4500 si Pioneer PD103 la care blocul optic este defect. Cele doua blocuri optice originale sunt ff scumpe, si nu merita investia. Stiti cumva vre-un echivalent? De asemenea , la un bloc optic la care a sarit lentila, l-am adus pe linia de plutire reusind sa-l fac sa citeasca cd-uri originale, si rog daca este cineva disponibil sa ma ajute sa-l calibreze pe osciloscop contra-cost.

Va multumesc!

_____________________________________________________________________________________Daca doriti sa-l faceti singur>>>nu este nevoie de osciloscop.Se da capacul jos,se elibereaza zavoul ptr.protectie a lentilei(daca are,unele au altele nu au)cureti lentila cu atentie(cu un betisor ptr. ureche uscat-neimuiata in nimic,spirt etc)si reglezi fin-fin semireglabilul(marchezi pozitia initiala avuta in care citea cd original,doar ca referinta) de pe placa optica si reglezi la 4,8/5,5v dar nu mai mult de 6v(fiindca astfel arzi lentila)ptr a mari sensibilitatea citirii.NU AI VOIE SA FACI MANEVRE BRUSTE PTR REGLAJ a simireglabilului CATRE LIMITELE EXTREME -/+ fiindca intr.un sens NU VA CITI(micsorezi tensiunea) iar in celalalt ARZI LENTILA(cresti tensiunea peste limitele admise).La final faci proba cu un alt cd-u de o alta origine(bun,sa nu fie strimb,sa nu vibreze la rotatii,zgiriat sau fisurat-spart) Mult succes!!!...
Link spre comentariu

Ce spuneti dv se aplica in cazul DVD-playerelor facute de galbeni....care din motive economice nu mai lasa loc de ajustari decat pt intensitate dioda. La playerele Pioneer aceste reglaje nu au fost uitate.Si va rog sa-mi spuneti daca stiti vre-un ehivalent pentru cele doua blocuri optice PEA1030 si PEA 1179.

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări