Vizitator bolosicubolo Postat Februarie 25, 2011 Partajează Postat Februarie 25, 2011 Sursa -> Amplificator stereo -> boxeProbelma: volumul scade aproape de zero (de obicei pe un singur canal dar se poate si amandoua); se aude un barait urat din cand in cand, pe linia basului din cate imi dau seama care pare a fi incercarea de a reveni la volum normal.Am incercat mai multe surse, PC, CD-Player, chiar si telefon - face exact la fel.In urma cu o saptamana am ajuns la concluzia ca trebuie schimbat amplificatorul si am cumparat un Harman Kardon PM655 Vxi second hand si tot asa face; am cumparat si un cablu nou jack-2xRCA fara succes.Ca si rezolvare pare sa mearga volumul la maxim pe cat posibil din calculator (placa de sunet, player impreuna cu o melodie foarte incarcata aproape deranjanta) - isi revine pe moment cat merge melodia si poate sa tina 2 secunde, 5 minute sau 1 ora.Merge cateodata sa schimb din amplificator sursa (de ex: de pe aux pe tuner si inapoi) sau doar sa misc putin butonul (fara a trece pe alta sursa); cateodata merge daca ating si misc foarte putin buronul de pre-out / main-in (fara sa il apas de pe integrated pe separate, doar o usoara atingere). Uneori nu merge nici unul din lucrurile de mai sus decat melodia la volum maxim.Se poate sa fie ambele amplificatoare defecte in acelasi mod? Sa fie probleme cu priza, fluctuatii ale tensiunii pe retea, poate panol meu de curent din apartament?P.S. : Am incercat 2 seturi de boxe cu cabluri diferite si tot cu probleme se aude si in casti pe iesirea de casti a amplificatorului.Daca aveti vre-o idee o accept bucuros pentru ca am ajuns la capatul rabdarilor si nu stiu ce sa fac sa rezolv problema permanet sau pe termen lung pentru ca nu pot sa ascult o melodie intreaga, sa ma uit la un film fara sa butonez la el de 20 de ori sau sa ma joc. Multumesc. Link spre comentariu
remus68 Postat Februarie 25, 2011 Partajează Postat Februarie 25, 2011 Folosesti acelasi cablu de conexiune? Link spre comentariu
Vizitator bolosicubolo Postat Februarie 25, 2011 Partajează Postat Februarie 25, 2011 Pana saptamana trecuta am folosit acelasi cablu pe care il avean de 7-8 ani si cand am vazut ca si al 2-lea aplificator face la fel m-am gandit ca el ar putea fi de vina (cu toate ca pana sa ajung la concluzia ca amplificatorul trebuie inlocuit am facut teste pe boxe, cablu, sursa) si cumparat unul nou cu conectorii de culoare aurie si nu era el problema. Vorbesc de cablul jack - 2xRCA. Link spre comentariu
ari_panterra Postat Februarie 25, 2011 Partajează Postat Februarie 25, 2011 ciudat fenomen ,tinand cont de ce spui,alimentare(priza) ramane singurul suspect.deconecteaza tot ce ai prin casa si conecteaza doar o sursa de semnal,un amplif si boxele aferente iar la stechere izoleaza cu banda de izolier impamantarea si suplimenteaza traseul de masa dintre sursa de semnal si amplif si vezi ce iese(eventual o proba si fara suplimentarea traseului de masa si aparatele fara contact intre carcase,doar prin cablul de semnal).mai joacate cu ele ca e f ciudat ce spui.vezi care aparate din lantul audio au sursa in comutatie...... Link spre comentariu
Vizitator bolosicubolo Postat Februarie 25, 2011 Partajează Postat Februarie 25, 2011 Am incercat ce ai zis, am scos tot din priza, am oprit toate becurile dar din pacate nu am decat o singura priza dubla in camera; pe un prelungitor e calculatorul si pe alt prelungitor e acum amplificatorul (inainte erau pe acelasi prelungitor: PC, monitor, amplif).Nu pare sa conteze. Am zis ca ar putea fi curentul de vina dar sincer nu stiu cum ar putea influenta asta faptul ca pe un canal scade volumul spre zero si se aude cate o pocnitura pe linia basului (urmata de cateva fractiuni de secunda de volum normal) si celalta boxa se aude perfect. Link spre comentariu
remus68 Postat Februarie 25, 2011 Partajează Postat Februarie 25, 2011 Daca este bun cablul de conexiune atunci problema este de la sursa de semnal (in cazul ca fenomenul se petrece identic la amindoua amplificatoarele). Link spre comentariu
Vizitator bolosicubolo Postat Februarie 25, 2011 Partajează Postat Februarie 25, 2011 Fenomenul se petrece la toate sursele, la ambele amplificatoare, la toate boxele chiar si la castile legate la amplificator. Mai mult nu stiu ce sa zic sau sa fac.De o saptamana de cand am noul amplificator pare sa se fi accentuat problema, acesta fiind mult mai puternic decat cel dinainte dar se aude si mult mai bine, placut. Incerc sa observ daca nu este vre-un pattern dupa care se intampla dar nu pare sa fie. Link spre comentariu
remus68 Postat Februarie 25, 2011 Partajează Postat Februarie 25, 2011 Incearca o exorcizare...! Glumeam! Ai utilizat aceeasi pereche de boxe? Link spre comentariu
Vizitator bolosicubolo Postat Februarie 25, 2011 Partajează Postat Februarie 25, 2011 Am mai spus, 2 perechi de boxe, fiecare cu cabluri diferite plus ca problema apare si in casti daca sunt legate prin amplificator. Am 2 amplificatoare integrate, 2 perechi de boxe pasive si o pereche de casti; singurul mod prin care pot lega ceva la calculator care este sursa este prin unul din amplificatoare unde apare problema.Castile se aud fara nici o problema atata timp cat sunt legate direct la placa de sunet. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum