Vizitator SIG Postat Noiembrie 7, 2005 Partajează Postat Noiembrie 7, 2005 Am facut calculul unei incinte ptr. un dif.SAL 2530 cu WinIsd si mi-a dat ,ptr. un raspuns cat mai egal in frecvente,un volum de 154 L.Acum insa ,daca am intrat pe site-ul celor de la SAL ei recomanda ptr.acest dif. o boxa pe 3 cai,al carui volum total este de 74 L.,daca scadem volumul alocat dif.-ului de medii probabil ramane ptr.diful meu un spatiu de vreo 70 L.,ce-i drept ei prevad un spatiu mai complex.Care sa fie explicatia? Link spre comentariu
ICEMAN Postat Noiembrie 7, 2005 Partajează Postat Noiembrie 7, 2005 "ce-i drept ei prevad un spatiu mai complex"... ce vrea sa insemne asta? Link spre comentariu
LUCI Postat Noiembrie 7, 2005 Partajează Postat Noiembrie 7, 2005 Am vazut ceva planuri de la sal cred ca era vorba de o incinta dublu basreflex sau asa ceva Link spre comentariu
Mircea Bartic Postat Noiembrie 7, 2005 Partajează Postat Noiembrie 7, 2005 sig, ai apasat cumva pe butonul pe care scria "optimum" in winisd? :finga: Link spre comentariu
Sharky Postat Noiembrie 7, 2005 Partajează Postat Noiembrie 7, 2005 Mai joaca-te cu frecventa de acordaj. Si nu spera sa scoti ceva sub 35Hz din diful ala si sa mai ai si eficienta. Incinta dublu bassreflex? Cred ca te referi la faptul ca are 2 tuburi, iar astea se comporta ca si unul echivalent, nu e nimic special la ea.Totusi s-ar putea ca tu sa calculezi o incinta, raspunsul sa fie brici, iar cand o executi sa iei tzeapa ca nu corespund parametrii difului :toimonster: Link spre comentariu
radue Postat Noiembrie 7, 2005 Partajează Postat Noiembrie 7, 2005 Incearca sa calculezi incinta si la 74 L si vezi ce iese, si bineinteles schimba si frecventa de acordare. Link spre comentariu
Vizitator SIG Postat Noiembrie 8, 2005 Partajează Postat Noiembrie 8, 2005 "Mai complex"in sensul ca spatiul este impartit in doua de o placa cu o gaura de 15 cm diam.rezultand o camera ptr.dif.si una ptr. port,cu comunicarea prin gaura amintita. Oricum ideea era ca ce urmaresc cei de la SAL ?Ptr.un raspuns ce urmareste amplificarea data de boxa a frecventelor cat mai constanta rezultatul este cel mentionat(154 l)Am lasat programul sa lucreze implicit,fara sa aleg eu preferinte.Poate cei de la SAL urmaresc o amplificare pe zone a frecventelor,sau stiu si eu? Link spre comentariu
Mircea Bartic Postat Noiembrie 8, 2005 Partajează Postat Noiembrie 8, 2005 pune o poza cu incinta.cred ca este vorba de o incinta series tuned bandpass Link spre comentariu
Sharky Postat Noiembrie 8, 2005 Partajează Postat Noiembrie 8, 2005 Da ..asa e..m-am uitat si eu peste "pliantul" cu proiecte de la sal.E vb de o boxa care are in mijlocul ei o placa despartitoare cu un orificiu de 10cm in diametru. In partea de deasupra stau difurile, dedesubt portul de BR ce da inspre exterior. Link spre comentariu
Mircea Bartic Postat Noiembrie 8, 2005 Partajează Postat Noiembrie 8, 2005 in cazul asta trebuie simulata altfelacum am nevoie de proiectul celor de la SAL sa vad cat de bine e calculat Link spre comentariu
dividivus Postat Noiembrie 8, 2005 Partajează Postat Noiembrie 8, 2005 Este bine cum ai calculat. Banuiesc ca Bass-reflex vrei. 74 l + volumul portului si ce mai intra pe acolo (filtre, consolidare etc)Am si eu una, suna bine. Link spre comentariu
Vizitator SIG Postat Noiembrie 9, 2005 Partajează Postat Noiembrie 9, 2005 http://www.hi-end.ro/discutii/download.php?id=6 De aici se poate downloada siteul in care se prezinta cutia ptr.SAL2530. (Nu ma pricep altfel sa prezint siteul pe care se poate intra) Scuze de repetitiile de mai sus,a fost ceva eroare de la mine. Ma intereseaza ce fel de tip de incinta este ptr. diful de joase si daca a-si avea de castigat fata de varianta mai gabaritica din WinIsd(154L),in ideea in care vreau sa folosesc dimensiunile date de ei ptr.subwoofer exclusiv. Multumesc. Link spre comentariu
dividivus Postat Noiembrie 9, 2005 Partajează Postat Noiembrie 9, 2005 Cum au dat ei, asa rezultat da si ajdesigner. Este usor de folosit. http://www.ajdesigner.com Link spre comentariu
dividivus Postat Noiembrie 9, 2005 Partajează Postat Noiembrie 9, 2005 De ieri tot am incercat sa atases cateva screen captures despre rezultate, dar nu merge.Iata ceva in cuvinte:Driver : SAL sbx 2530 Vas : 103,3 Qts : 0,40 Fs : 30,00 SPL : 90,00--Project by : dividivusProject for : you--Number of drivers : 1Box type : VentedBox size : 78,0 lTuning frequency : 30,26 HzVent : 1 vent(s) 0,107 m length for each 0,070 m roundDe aceea este 78 l si nu 74,34 l cu a rezultat pt ca este inclus si volumul portului, a filtrului (destul de mare) si a difuzorului. Link spre comentariu
Vizitator SIG Postat Noiembrie 9, 2005 Partajează Postat Noiembrie 9, 2005 Se poate vedea dimensiunile boxei daca intrati pe topicul"Incinta ptr.SAL 4050"si downloadati.Diful meu este SAL 2530.Merci de programul recomandat,o sa-l studiez. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum