notchman Postat Noiembrie 7, 2005 Partajează Postat Noiembrie 7, 2005 La schema asta http://www.electronics-lab.com/projects/automotive/005/ pun 6 "nfra-red LED" in forma asta din imaginea atasata, se mareste distanta de detectie? Rosii sunt ir-led negru ir detector Link spre comentariu
notchman Postat Noiembrie 8, 2005 Autor Partajează Postat Noiembrie 8, 2005 Pai daca ar trebui o sa vad ce iese ....... Link spre comentariu
Vizitator bboyandru Postat Octombrie 12, 2008 Partajează Postat Octombrie 12, 2008 Pai daca ar trebui o sa vad ce iese .......Salut! Te rog sa ma anunti si pe mine dak ti-a iesit schema. Eu am gasit-o la www.redcircuits.com, am facut-o dar nu stiu de ce nu merge. Mailul meu este [email protected]. Link spre comentariu
Abram Burel Postat Octombrie 13, 2008 Partajează Postat Octombrie 13, 2008 Admitand ca ai realizat-o corect, motivul pentru care nu merge poate fi felul "peretelui" care vrei sa fie detectat.Ceea ce urmareste schema este sa "masoare" reflexia. Daca "peretele" nu reflecta, ci absoarbe (de exemplu, daca testezi cu mana) sau disperseaza (de exemplu, un perete grunjos), atunci schema va trebui "tunata". In plus, functionarea este influentata destul de serios de calitatea componentelor IR folosite, mai ales intensitatea "luminoasa" a ledului IR si sensibilitatea fotodiodei IR. In fine, schemuta este interesanta, dar mai degraba didactica decat ca un proiect de pus pe masina.Hai sa facem un calcul: 3,6 Km/h inseamna 1 m/s. Hai sa zicem ca viteza asta e mare pentru o masina care se deplaseaza in garaj. Sa o facem de 2 ori mai mica. Rezulta ca la cei 20 cm la care ne-ar putea avertiza, avem ceva mai putin de jumatate de secunda sa oprim masina. E foarte putin.Poate pe la robotei de jucarie Link spre comentariu
Vizitator bboyandru Postat Octombrie 13, 2008 Partajează Postat Octombrie 13, 2008 am mai gasit o schema la http://www.riccibitti.com/sonar.htm Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum