Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Modificare amplificator AS350

liviu

Postări Recomandate

Modificarea consta in,adaugarea a 2 tranzistori 2n3055 ,in etajul final,legati in paralel .Spre surprinderea mea, amplificatorul ,distorsioneaza mai mult .Puterea nu s-a marit, si distorsiuniile mai mari.Alimentarea e de ,plus minus 32v, iar filtrajul,cate 2 condesatori de 3300 MF legati in paralel.In poza nu se vad finalii, dar sunt 4.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• liviu

7

• costy

1

• lorik199

1

• remus68

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Stiu , de asemenea , ca daca e ,alimentat la tensiune mai mare ,i se mareste puterea.Dar am vazut scheme , alimentate la plus minus 30v, cu 4 perechi de finali.Eu cred , ca exista o legatura

Link spre comentariu

Singura modificare care am facut-o, e ca, in loc de tranzistorii bd 139 ,bd 140 , am folosit mje 340, mje350 ,iar in etajul prefinal ,in loc de bd237 ,bd238, am folosit 2sc4793,2sa1837, dar nu cred ca are nici o influenta negativa.Din contra,merge inspre bine.

Link spre comentariu

Singura modificare care am facut-o, e ca, in loc de tranzistorii bd 139 ,bd 140 , am folosit mje 340, mje350 ,iar in etajul prefinal ,in loc de bd237 ,bd238, am folosit 2sc4793,2sa1837, dar nu cred ca are nici o influenta negativa.Din contra,merge inspre bine.

Asta e ok, n-are influentaDar cu finalii, sa-ti dau un exemplu concret:-ai 2 masini, identice, mai putin motorizarea-una are motor de 50 cp-una are motor de 100 cp-amandoua aceleasi cutii de viteze-la 2000 ture amandoua vor avea aceeasi viteza, sa zicem de 80km/hIn cazul tau aceeasi faza, ai pus finali ce duc dublu ca putere dar pe un montaj ce e calculat pt mai putini finaliDeci e ca si cu motorul, degeaba are putere dubla daca il tii la aceeasi turatie ca cel cu jumatate de puterein cazul tau, amplificatorul va debita lejer pe sarcina de 2 ohm putere dublatrebuie puse rezistente in emitor la fiecare tranzistor, la tine vad doar 2 bucati pe placa
Link spre comentariu

Da , ai dreptate cu rezistentele, de fapt asta am facut .In primul rand , poza care am expus-o,e realizata cu o pereche de finali.La modificariile ,care le-am facut, exista si rezistentele pe emitor,desi nu cred ca, ar influenta asa de mult.Se poate sa ai dreptate , in legatura cu sarcina.Eu de fapt , o folosesc pe un difuzor de 8 ohmi.Ma gandeam , sa-i modific etajul prefinal si etajul final.In etajul final sa folosesc pnp si npn.

Link spre comentariu

Pai , din sute de scheme vazute, aste reiese. Nu inteleg , de ce atunci, se mai leaga tranzistorii finali ,in paralel

In situatia in care curentul prin sarccina este foarte mare, impedanta de iesire este mica si este depasita puterea disipata sau curentul maxim de colector (drena) al tranzistorului de putere (vezi SOA din datasheet), atunci se utilizeaza mai multe perechi de tranzistoare cuplate in paralel (in etajul final). Prin simpla conectare in paralel a tranzistorilor utilizind aceeasi tensiune de alimentare si aceeasi impedanta de iesire, nu vei creste niciodata puterea utila eliberata de un amplificator.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări