Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Eagle - versiuni diferite

Vizitator tico

Postări Recomandate

17 hours ago, spark said:

Oameni buni dar noul Eagle de la Autodesk este numai pe 64 biti , sau nu am vazut eu bine

Vad ca SoloPCB ii cam depaseste si este aproape moca

De la versiunea 8 în sus, Eagle este doar în varianta pe 64bit.

In ceea ce priveste functionalitatea, de Eagle am auzit dar de SoloPCB, nu. Ce mi se pare interesant este ca in ritmul in care se dezvolta Eagle, în curând ii va ajunge pe cei "mari".

Link spre comentariu
  • 9 luni mai târziu...

Cum pot face in eagle ca pe ambele layere ( fata verso ) sa am padul de la ic iar acestea sa fie conectate intre ele cu gaura metalizata? Am tot cautat dar nu imi dau seama. 

Sigur exista o solutie simpla pe care nu o cunosc...  daca stie cineva este rugat sa ma indrume.

Multumesc. 

Link spre comentariu

Numai ai spus:

- ce versiune a Eagle folosesti

- unde anume te intereseaza sa faci/verifici padurile: in editorul PCB (sub forma de vias, poate sunt vias in thermal pad al unui IC) sau in editorul de librarii

Numai lucrez de ceva vreme cu Eagle, dar din cate stiu orice pad/via adaugi este in mod default conectat la layerele 1 si 16 adica Top si Bottom.

Asigura-te ca in PCB ai activate cele doua layere: Top (1) si Bottom(2).

Editat de mars01
Link spre comentariu

Versiunea este Eagle 9.0.1 si doresc sa fac direct pe pcb modificarea. Am facut cablajul fara schema, am tras direct traseele pe pinii integratului, am dual layer dar nu stiu daca pinii integratului sunt pe ambele parti, din cate vad sunt doar pe o parte, cum pot sa-i foretez sa fie pe ambele parti ?

LE: Daca vad pad-urile pe ambele layere, indiferent ce layer setez sa vad, inseamna ca padul este pus pe ambele layere? :)

thnx.

Editat de RadioProgres
Link spre comentariu

Click dreapta pe pad si Properties. Daca in campul Layer apare scris 1-16 inseamna ca padul este pe aceste doua layere, adica pe Top si pe Bottom.

Poti seta pe ce layere se conecteaza acele vias care le folosesti (paduri sunt doar in Library Editor, ce adaugi tu sunt de fapt via) in:

Edit -> Design Rules -> Layers -> Setup.

In campul Setup se introduc codificat (in versiunile pana in 9.2) sub forma unei formule, layerele care sunt folosite pentru vias. Vias-urile prin definitie fac legatura intre layere. Dupa 9.2 (poate chiar 9.2.2) Autodesk au simplificat definirea layer-urilor.

Cred insa ca te descurcai mai bine daca foloseai Sprint Layout, cel putin Sprint Layout este facut pe filozofia ca iti faci PCB-ul direct prin desen fara a fi necesara o schema realizata in acelasi program.

Editat de mars01
Link spre comentariu

La vias este exact cum spui, spune ce layer conecteaza. Dar la pad-uri ( terminalele ic-ului ) nu imi spune nimic, decat daca dau pe ic, iar la ic nu am aceasta optiune, posibil sa poti face lucrul acesta in libraria lui?  Am lucrat 20 de ore la cablaj... nu as mai pierde timpul inca o data in alt editor, poate pe viitor ma reorientez.

Link spre comentariu

In general, poti sa presupui cu un grad mare de certitudine ca daca folosesti o librarie facuta de altcineva a fost facuta astfel incat padurile vor figura atat pe bottom cat si pe top layer.

De altfel, te poti convinge singur folosind un printer virtual care tipareste fisiere PDF (ca sa nu strici hartia degeaba), poti sa tiparesti fiecare layer si sa te asiguri de prezenta padurilor pe acele layere.

Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...
La 14.12.2018 la 17:26, RadioProgres a spus:

Versiunea este Eagle 9.0.1 si doresc sa fac direct pe pcb modificarea. Am facut cablajul fara schema, am tras direct traseele pe pinii integratului, am dual layer dar nu stiu daca pinii integratului sunt pe ambele parti, din cate vad sunt doar pe o parte, cum pot sa-i foretez sa fie pe ambele parti ?

LE: Daca vad pad-urile pe ambele layere, indiferent ce layer setez sa vad, inseamna ca padul este pus pe ambele layere? :)

thnx.

Eagle este destul de competitiv si face ce doresti. Asa este, daca padul de la IC il vezi cand ai doar top sau bottom aciv, atunci este pe ambele. Dupa ce generezi fisierele gerber o sa ai exact ampele layere vizibile separat si te poti convinge daca este asa cum am spus sau nu. Bafta.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări