marius_3004 Postat Iulie 14, 2013 Partajează Postat Iulie 14, 2013 Cum maresc traseul in jurul gaurilor,nu reusesc nicicum desi parca inainte il maream Practica.... Link spre comentariu
maresmircea57 Postat Iulie 14, 2013 Partajează Postat Iulie 14, 2013 Am o mare rugaminte, daca se poate sa ma ajute cineva cu desenul unui cablaj dupa schema atasata! Multumesc!Multumesc, am rezolvat! Trebuia deschis *.brd Link spre comentariu
dacianu11 Postat August 23, 2013 Partajează Postat August 23, 2013 Cu EAGLE se poate face cablaj dublu, daca da, cum?Mersi! Link spre comentariu
ratza Postat August 23, 2013 Partajează Postat August 23, 2013 Foloseşti top şi bottom. Merge pînă la 16 straturi în versiunea full, limitat la două în cea gratuită. Link spre comentariu
dacianu11 Postat August 23, 2013 Partajează Postat August 23, 2013 Poti sa descrii mai pe larg, te rog? Sunt incepator cu eagle, deci.....Am desenat schema, pe urma am asezat toate piesele sa arate estetic, dar am foarte multe trasee care nu le pot face decat cu strap, si nici asa nu prea merg facute. Deci ma gandeam ca traseele care nu merg facute sa le fac pe partea cu piesele. Link spre comentariu
iuli09 Postat August 24, 2013 Partajează Postat August 24, 2013 din meniul display selectezi layerul in care vrei sa lucrezi ; poti selecta layerul "top" (rosu) si atunci vei desena traseele pe partea pe care vin plantate componentele sau poti selecta "bottom" (albastru) si vei desena trasee pe partea opusa . Link spre comentariu
dacianu11 Postat August 24, 2013 Partajează Postat August 24, 2013 Multumesc, acum am inteles. Ma apuc de treaba sa vad daca ma descurc. Link spre comentariu
ratza Postat August 25, 2013 Partajează Postat August 25, 2013 Clic pe scroll, nu mai pierde timpul cu selectatul layerului. Link spre comentariu
dacianu11 Postat August 27, 2013 Partajează Postat August 27, 2013 Gata, am reusit. Va multumesc! Link spre comentariu
maxim_sedilec Postat Septembrie 28, 2013 Partajează Postat Septembrie 28, 2013 cum drk fac "center on mouse" la panarama asta de soft , am o schema si e asa intr-o parte pe o foaie imensa , cum pot centra si reduce dimensiunea foii sa nu mai merg cu "mouse" aiurea pe toata suprafata . cel mai prost soft de genu asta, n-am mai vazut ceva mai tampit (ca mine) Link spre comentariu
Marian Postat Septembrie 28, 2013 Partajează Postat Septembrie 28, 2013 ^ Nu sunt sigur ca inteleg cu exactitate dilema ta @maxim_sedilec dar eu ma folosesc doar de eagle, si asta de destul de mult timp, si nu am fost dezamagit pana acum, acolo unde nu gasesc simbolurile cautate sau foot-print-ul necesar, le creez eu, am un obiect de librarie de tip blank, pe care pot apoi creea practic orice obiect este nevoie si il salvez ulterior in librarie. In fine legat de ideea cu mouse-ul, asa cum am zis, nu inteleg prea bine problema ( si-mi cer scuze pentru asta ) dar pe mine scroll-ul ma ajuta de fiecare data la perfectie, rotesc intr-un sens pana toata schema cat ar fi de mare este cuprinsa in imagine apoi mut cursorul in zona de interes si rotesc scrolul in sens invers, imaginea se centreaza automat pe zona unde este cursorul. Link spre comentariu
maxim_sedilec Postat Septembrie 28, 2013 Partajează Postat Septembrie 28, 2013 cer eu prea multe ..... vreau sa mearga ca ALTIUM sau MULTISIM dar e diferenta mare intre ele.tre' sa fac(k) un PCB si am schema in eagle , eu nu folosesc panarama asta decat pentru vizualizare si nici asa nu-i bun .....suprapune toate denumirile/valorile pieselor, nu face puncte acolo unde sant conexiuni electrice intre linii suprapuse , trebuie sa trag de ele sa vad care cu care-i legata , poti sa "rupi" o conexiune si sa pui aiurea pe foaie ....in afara faptului ca-i gratis nu vad nici un motiv pentru utilizare .....si sincer cati folosesc versiunea gratis !!!in opinia mea un gunoi de program , pentru incepatori recomand direct MULTISIM / ULTILBOARD nici sa nu se uite la asta Link spre comentariu
Marian Postat Septembrie 28, 2013 Partajează Postat Septembrie 28, 2013 Daca te referi la suprapunerea textelor care ilustreaza denumiri si/sau valori ale componentelor, pai asta face si multisim, la ambele se rezvolva prin mutarea unuia dintre texte destul de usor, apoi punctele de legatura intre diverse trasee se pot adauga destul de simplu, asta poate fi considerat un dezavantaj fata de multisim care creeaza automat punct de legatura intre 2 trasee unite intr-un punct, insa nici la eagle nu-i asa greu, selectezi optiunea de Junction din bara laterala si plasezi pe conexiunile de interes. Sincer sa fiu cred ca e mai degraba o chestie de gusturi sau de ce nu, de preferinte/obisnuinta penca spre exemplu sincer sa fiu prefer mai mult eagle decat multisim cand vine vorba de desenat scheme, iar pcb-uri numai la eagle fac... dar repet este doar parerea mea. Link spre comentariu
ratza Postat Septembrie 30, 2013 Partajează Postat Septembrie 30, 2013 Pentru maxim_sedilec: 1. Alt + F2, dacă vrei să vezi toată schema pe ecran. Nu ştiu ce face center on mouse, iar tu explici de parcă toată lumea lucrează cu Altium. 2. Nu-ţi conectează pentru că foloseşti, ca mulţi alţii, wire în loc de net. Adică incorect. Probabil ai umblat şi la grid, că nu-ţi place în inch. 3. Textele se suprapun pentru că sînt puse implicit într-o poziţie. Îţi cad mîinile să dai un smash şi să le aranjezi cum vrei? Adică, pe scurt, nu ai citit nici măcar în help, ca să nu mai zic de PDF-ul cu manualul, unde e explicat ca pentru boi cum se face una-alta. Link spre comentariu
maxim_sedilec Postat Septembrie 30, 2013 Partajează Postat Septembrie 30, 2013 multumesc, n-am editat eu schema cu Eagle, asa am promit-o si tre' sa fac PCB sau mai multe ... N-am de gand sa cercetez prea mult programul asta , pana si print-atul din el ma dispera , sa nu mai zic de multipage, copy/paste, tampenii suprapuse cu aceiasi culoare.... in fond comparatia e ca intre un Logan 1.4MPI si un BMW 330d ambele noi da unu' e cam de 8 ori mai scump...proportiile si "feelingul" se pastreaza si in zona software .e opinia mea si gata "eagle" e doar pentru joaca ... in rest cu el cand termin cu Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum