Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Eagle - versiuni diferite

Vizitator tico

Postări Recomandate

• 2 săptămâni mai târziu...

Iarasi am o problema, nu e ea prea stresanta dar ma enerveaza :)) , nu stiu ce am facut sau ce nu am facut, ca acum cand ma bag in librarie sa aleg o componenta, de obicei dupa ce o selectai se tinea scai de sageata mausului, acum o selectez si nu apare niciunde decat atunci cand apas sa o plasez parca apare din senin, de unde poate fi problema?Multumesc.

Link spre comentariu

Dupa ce am facut schema, am facut cablajul in eagle,cum fac sa ramana doar traseele ?Daca export direct de pe board imi ies si piesele,vreau doar cablajul, e ceva ce nu fac bine?De fapt sigur nu fac, dar nu stiu ce :rade:

Link spre comentariu

Dupa ce am facut schema, am facut cablajul in eagle,cum fac sa ramana doar traseele ?Daca export direct de pe board imi ies si piesele,vreau doar cablajul, e ceva ce nu fac bine?De fapt sigur nu fac, dar nu stiu ce :rade:

Mergi la View ->Display/Hide layers si acolo deselectezi ceea ce nu te intereseaza (tplace, bplace....etc.).
Link spre comentariu

Mda, alta problema.Am desenat schema, am cablajul facut dar as vrea sa incerc sa fac si alte variante de cablaj la aceeasi schema si nu reusesc,mi se deschide tot acelasi cablaj.Am incercat sa sterg fisierul care contine boardul dar mi-a disparut si schema, a trebuit s-o iau de la capat. :sparge: Se pot face mai multe variante de cablaj?

Link spre comentariu

Eu de obicei fac alt folder cu denumirea ex "proiectv2" in care copiez doar fisierul schemei, api il deschid si pot face alta versiune de cablaj fara sa pierd nimic.

Bafta.

Link spre comentariu

Imi puteti spune o componenta din libraria eagle care are format DPAK. Am tot cautat dar nu gasesc. In libraria "ref-packages" am gasit DPAK dar nu-l pot folosi. Daca deschid doar un nou fisier 'Board' si nu schematic atunci pot folosi componentele din aceasta librarie, dar nu-l pot conecta cu restul componentelor desenate in 'Schematic'

Link spre comentariu

cum se poate mari distanta dintre trasee si masca de cupru ? mi-ar fi foarte utila (daca exista) o optiune de setare automata a acestei distante ca sa nu fiu nevoit sa fac manual acest lucru , pentru fiecare traseu . Avand in vedere librariile foarte stufoase , pot sa creez librarii proprii ? sau si mai bine : pot seta ca favorite anumite componente pentru a le gasi mai usor ?

Link spre comentariu

dupa doua zile de cautari :sparge: imi raspund singur la prima intrebare (poate ca va mai avea cineva ,candva ,nevoie sa afle acelasi lucru) :se poate mari distanta dintre trasee si masca de cupru de la "Design rule check" (Drc)/Clearance/ se modifica la "wire" valoarea existenta cu cea dorita ...

Link spre comentariu

Change -> Isolate şi îi dai cît vrei să fie între ele. Repeţi asta pentru fiecare poligon în parte sau selectezi tot, pe urmă Change -> Isolate, clic dreapta -> Change group.

Link spre comentariu

cam asta m-am gandit si eu ca ar fi optiunea pe care o caut dar indiferent ce valoare pun la "isolate" nu se intampla nimic ; singura metoda care a functionat la mine este cea descrisa mai sus .Multumesc pentru raspuns!LE: am verificat si functioneaza si metoda propusa de tine . Eu am tot setat valori pentru "isolate" atunci cand am trasat poligonul si de fiecare data ramanea neschimbata dimensiunea stratului de izolatie :rade:

Link spre comentariu

Ce setezi tu din DRC e valoarea implicită, adică cea pe care o foloseşti de fiecare dată cînd trasezi un poligon. Se poate întîmpla să ai nevoie de distanţe diferite uneori, iar atunci metoda cu DRC nu mai funcţionează.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări