dragutzu_marius Postat Noiembrie 26, 2012 Partajează Postat Noiembrie 26, 2012 Salutare. Am facut un PCB in eagle, nu foarte complicat, insa nu reusesc sa le routez pe un singur strat, si sunt nevoit sa fac pe doua straturi, dar problema mea apare la conectori ca imi pune traseele pe top si sub conector e mai greu de lipit. Cum pot face ca la anumite componente sa imi routeze automat pe bottom ? Va rog o solutie... Link spre comentariu
briobit Postat Noiembrie 26, 2012 Partajează Postat Noiembrie 26, 2012 cam asa fac eu cand nu vreau top Link spre comentariu
dragutzu_marius Postat Noiembrie 26, 2012 Partajează Postat Noiembrie 26, 2012 Dar eu vreau si top si bottom, doar ca anumite componente sa mi le routeze neaparat pe bottom sa pot lipi terminalele ( sunt cativa conectori de alimentare ). Link spre comentariu
briobit Postat Noiembrie 26, 2012 Partajează Postat Noiembrie 26, 2012 ... ori rutezi tu manual traseele cu problema ori faci niste treceri prin placa inainte de piesa de pe un strat pe altul cum iti vine bine ( sunt incepator asa ca nu pune baza prea mare in mine) Link spre comentariu
dragutzu_marius Postat Noiembrie 26, 2012 Partajează Postat Noiembrie 26, 2012 Am gasit intre timp si eu o varianta, dau sa routez pe ambele parti, apoi la traseele care sunt pe top si vreau sa le mut pe bottom dau click dreapta pe traseu -> properties -> Layer -> selectez unde vreau sa il mut. apoi imi pune el automat un vias. ;) alta varianta nu stiu... poate ajuta pe cineva. Link spre comentariu
ratza Postat Noiembrie 27, 2012 Partajează Postat Noiembrie 27, 2012 Rutaţi-le manual. Niciun autorouter nu înlocuieşte omul şi, de obicei, mai mult încurcă. Link spre comentariu
danb1974 Postat Noiembrie 27, 2012 Partajează Postat Noiembrie 27, 2012 Subscriu, autorouterul in afara de a ma face sa ma iau cu miinile de cap nu m-a ajutat (citeva montaje simple, se pretau la un pic de lucru manual, plus ca trasee de gen alimentari nu se trag oricum)De multe ori usoare repozitionari de componente ajuta mult la cablaj Link spre comentariu
costyy86 Postat Decembrie 1, 2012 Partajează Postat Decembrie 1, 2012 Am o problema si nu reusesc sa o rezolv.Cand fac un cablaj, si la final vreau sa il "umplu" ca sa ramana cat mai putin de corodat, fac acel poligon si ii dau functia "GND" dar nu vrea de nici o culoare sa se agate in vre-un fel de traseele de GND...de ce? ce nu fac bine? Link spre comentariu
briobit Postat Decembrie 1, 2012 Partajează Postat Decembrie 1, 2012 pai trebuie sa ii spui tu ca ala reprezinta GND, selectezi poligonul si cu functia Name il numesti exact cum e masa ta in montaj sau la ce vrei sa il legi ( atentie eu am gasit si GND si 0V depinde ce fel de piesa selectezi cand pui sursa)si cand selectezi sa faci poligonul il alegi pe ala de are un colt separat de restul ca sa iti lase spatiu intre restul de trasee Link spre comentariu
costyy86 Postat Decembrie 1, 2012 Partajează Postat Decembrie 1, 2012 Am reusit, eu incercam sa il numesc dupa ce dadeam Rastnest, si deaceea nu reuseamMultumesc.. Link spre comentariu
Adrian_BBS Postat Decembrie 14, 2012 Partajează Postat Decembrie 14, 2012 stie careva daca eagle are posibilitatea de a arata dimensiunile cablajului, ca sa nu stau eu sa il printez si sa-l masor sau sa ma chinui sa numar punctele de "grid"? Link spre comentariu
wally_gatter Postat Decembrie 14, 2012 Partajează Postat Decembrie 14, 2012 in bara din stanga iti arata exact pozitia cursorului fata punctul de referinta ,cu conditia sa setezi in mm afisarea sau cm , ca el initial este setat in inchi .. @costyy86 , mare atentie la planul ala de masa , sa nu ramana fara sa vrei bucati in "aer" , ca alea sunt antene de paraziti ,sa fie toate conectate.. Link spre comentariu
ratza Postat Decembrie 14, 2012 Partajează Postat Decembrie 14, 2012 În eagle 6.x ai opţiunea de a măsura între diferite puncte cu dimension. Dacă ai o versiune mai veche, tragi o linie între punctele care te interesează (cu wire) şi dai info pe segmentul respectiv. Tot aşa se pot modifica mai precis lungimile sau poziţiile pieselor. Link spre comentariu
costyy86 Postat Decembrie 27, 2012 Partajează Postat Decembrie 27, 2012 Am o problema, am facut o schema in eagle, am facut si cablajul, si la schema am mai adaugat ceva dar in cablaj nu apare, cand dau pe "ERC" imi spune " Board and Schematic are not consistent" si imi da un numar de erori cu piesele ce leam pus in schema, cum rezolv ca sa leg una de alta schema de board? Link spre comentariu
Voltus Postat Decembrie 27, 2012 Partajează Postat Decembrie 27, 2012 Stergi din schema ce ai pus in plus pana obtii ERC "error free" .Apoi salvezi .Abia apoi adaugi in schematic ce vrei tu si vor aparea si in board .Atentie : schematic si board trebuie sa fie ambele deschise ! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum