Vizitator Rolly00 Postat Februarie 24, 2011 Partajează Postat Februarie 24, 2011 Buna seara!Sper ca nu s-a mai discutat acest subiect. Doresc sa folosesc un stick usb pentru a reda mp3-uri direct in cd-playerul original al masinii mele, cu posibilitatea de afisare a numelor pieselor pe display-ul masinii, si posibilitatea folosirii comenzilor de pe volan. Masina este un renault megane 2. Se gasesc la vanzare asa numitele "usb-box", care se leaga la intrarea pentru magazia de cd-uri a cd player-ului, la un pret de...350-400-500 lei, ceea ce mi se pare un pret un pic cam piperat. Dupa ceva "sapaturi" pe net, am gasit un proiect(cu greu, cu schema prezentata) a unui montaj cu un max232 si un th3122. Intrebarile mele ar fi urmatoarele: a mai realizat cineva un astfel de montaj? th3122-ul se gaseste prin magazine (stiu ca max232 se gaseste)? Se poate folosi pentru ceea ce am eu nevoie?Va multumesc anticipat! Link spre comentariu
dan cod Postat Februarie 25, 2011 Partajează Postat Februarie 25, 2011 Buna seara!Sper ca nu s-a mai discutat acest subiect. Doresc sa folosesc un stick usb pentru a reda mp3-uri direct in cd-playerul original al masinii mele, cu posibilitatea de afisare a numelor pieselor pe display-ul masinii, si posibilitatea folosirii comenzilor de pe volan. Masina este un renault megane 2. Se gasesc la vanzare asa numitele "usb-box", care se leaga la intrarea pentru magazia de cd-uri a cd player-ului, la un pret de...350-400-500 lei, ceea ce mi se pare un pret un pic cam piperat. Dupa ceva "sapaturi" pe net, am gasit un proiect(cu greu, cu schema prezentata) a unui montaj cu un max232 si un th3122. Intrebarile mele ar fi urmatoarele: a mai realizat cineva un astfel de montaj? th3122-ul se gaseste prin magazine (stiu ca max232 se gaseste)? Se poate folosi pentru ceea ce am eu nevoie?Va multumesc anticipat!Asta pare mai degraba un adaptor RS232-- USB,in nici un caz cititor de stick.NU e pentru asa ceva.Aparatul de renault nu are RS232. Link spre comentariu
Vizitator Rolly00 Postat Februarie 25, 2011 Partajează Postat Februarie 25, 2011 Eu am gasit ca face asta:This Interface enables you to connect any device that has a RS232 serial or USB port to the entertainment system of your car.Inteleg ca nu este un cititor de stick-uri, insa ma gandesc daca ar putea fi conectat un cititor de stick-uri la el. Din cate am citit eu, Renault-ul, ca majoritatea masinilor noi, comunica la nivelul perifericelor neimportante (cd-player-ecran-changer-comanda volan) prin magistrala lin, o submagistrala can care transmite informatii pe un singur fir. Cd playerul se leaga de cd-changer printr-o mufa iso, deci are aceasta lin-bus. Acest adaptor transforma semnal rs323 serial in semnal lin. Sper sa am dreptate, daca nu, va rog corectati-ma. Daca este cum zic eu, ar mai trebui acel cititor de stick-uri, care sa interpreteze datele de pe memorie(mp3-urile). Aici trebuie sa ma documentez, daca are cineva vreo schema ar fi foarte bine....Din cate am citit eu pe forumurile auto, sunt foarte multi cei care cauta astfel de chestii si dau o caruta de bani pe ele. Ma gandeam sa dezvoltam subiectul asta, poate iese ceva cu preturi mai mici si putem sa ne facem singuri. Sunt sigur ca mai sunt interesati si aici, mai ales ca eu cred ca se poate adapta pe orice masina cu protocol can.LE: ma gandesc ca se pot folosii componente dintr-un mp3 player normal pentru a interpreta fisierele mp3. Am gasit asta: XCS10XL pentru a "impinge" datele de pe stick in decodorul de mp3, adica asta: STA013. Link spre comentariu
bubulica Postat Martie 4, 2011 Partajează Postat Martie 4, 2011 se poate adapta pe orice masina cu protocol canNu este ABSOLUT nici o urma de CAN acolo adica CD-Player-ul are o interfata locala pentru comunicare cu CD changer-ul. Nu are treaba cu Renault acea interfata - pur si simplu este interfata CD-playerului de comunicare cu cd changer-ul. Intradevar comunicarea cu CD changer-ul se face prin RS232 (mufa aia albastra) Insa nu stiu daca ai idee ce se intampla acolo.Ceea ce vrei tu sa faci este relativ simplu insa DOAR la unitatile UPDATE LIST (fabricate dupa 2005), CARMINAT Becker cu ecran monocolor (fabricate dupa 2003), Cabasse AuditoriumTronic 6 CD.Logica este simpla. Din meniul "Expert" al aparatului se activeaza functia "Aux".Pentru unitatile TUNER LIST este mai complicat (nu au aux si trebuie facuta la ele o modificare - dar se rezolva)La mufa VERDE ai semnalele de Analog Aux InputPin C10 + Aux audio RightPin C11 + Aud audio LEFTPin C12 - Aux Audio GND Cu un simplu mp3 player rezolvi LEJER problema - in sensul ca o sa ai posibilitatea de a asculta mp3-uri la jucarie avand controlul de MUTE si volum din telecomanda (le faci prin comenzile originale de la CD player). Drawback-ul aici este ca nu ai controlul direct al device-ului (al mp3 playerului),Daca vrei comanda digitala - (sa schimbi si melodiile de exemplu) trebuie sa EMULEZI un CD changer. Asta e mai nasol, pentru ca sa zicem ca stim protocolul de emulare (RS232 - mufa aia albastra e in discutie aici) insa marea problema este alta. Cum interfatezi tu un mp3 player la ala? Ca hint de solutie (insa e mult, mult prea mult de munca) ar fi asa: 1. Capturezi semnalele RS232 pentru diferite comenzi (vezi aici cum se face http://www.mp3car.com/hardware-developm ... ols-6.html ). In link-ul ala sunt prezentate si dump-urile cu capturile (mtty).(interfata o gasesti aici http://tlcdcemu.sourceforge.net/hardware.html )2. Cumperi un usb mp3 player3. Programezi un microcontroller care sa interpreteze semnale RS232 si in functie de ce frame-urile primite pe serial iti va inchide cate un optocuplor (pe care il tragi la fiecare buton de comanda al mp3 player-ului ) - practic acel optocuplor functioneaza cum ar fi un releu (prin metoda asta izolezi si mp3 playerul sa nu risti sa il defectezi). Ideal ar fi sa pui cam cate comenzi ai la comanda de la volan.EXEMPLU:Apesi butonul NEXT (de pe telecomada sau direct de pe HU ):Prin portul ala de comunicare cu "CD changerul" (din mufa alabastra) se trimite sa zicem "00111101" - asta pt CD changer inseamna SCHIMBA MELODIA - NEXT TRACKMicrocontrollerul (Atmega sau Pic..ce vrei a folosesti) VEDE acel frame de biti interpreteaza ce comanda ai dat si inchide un optocuplor care este conectat la unul din butoanele mp3 player-ului. (logic comanda ar fi NEXT a mp3 playerului - conform exemplului).Deci pe scurt trebuie sa faci o interfata seriala cu PIC sau ATMEGA deci un microcontroller care sa-ti interpreteze tie comenzile pe care le dai, respectiv sa-ti execute comenzile pe mp3 player in functie de comanda seriala pe care a primit-o. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum