lorik199 Postat Februarie 24, 2011 Partajează Postat Februarie 24, 2011 Am primit de la un unchi 2 led de putere, dar nu stiu nimic despre ele Au 30mm diametru, corpul e din Al Le-am alimentat la 5,3V/0,32A si luminau puternic, foarte putin s-au incalzit Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Februarie 27, 2011 Partajează Postat Februarie 27, 2011 Poti stabili ce e cu ele in felull urmator:Alimenteaza un led printr-o sursa de curent constant initial la valoarea gasita(.32),tensiunea e un factor secundar,monteaza ledul pe un radiator generos(teoretic infinit,montaj strans,cu pasta,suprafete de contact fine,etc) si monitorizeaza temperatura; cresti curentul incet si cand ledul incepe sa vireze in albastru,la temperatura=cea initiala,curentul maxim admis e la 120...150%.Ledul de test e compromis(scade durata de viata cu 50%),dar mai ai 3.Valorile standar al curentului sant:0,35; 0,7 ;1A.Uitate dupa model pe la Mouser,Newark...pt produse pt N.Am. Link spre comentariu
Dr.L Postat Februarie 27, 2011 Partajează Postat Februarie 27, 2011 Daca nu ma insel,ce vedem noi in poza e de fapt o carcasa suplimentara,dar nu stiu cum o poti deschide fara sa strici ceva (presupunand ca inauntru ledul are o forma clasica,eventual si cu ceva marcaj) Link spre comentariu
lorik199 Postat Februarie 27, 2011 Autor Partajează Postat Februarie 27, 2011 nu o pot deschide fara sa distrug dioda, am incercat eu cumvaAm alimentat led-ul si la 10V/1A si s-a incalzit cam la 45 grade in vreo 30 sec, fara radiatoroptim ar fi vreo 10v/800mA Link spre comentariu
Vizitator yo2ogm Postat Martie 5, 2011 Partajează Postat Martie 5, 2011 Faptul ca sa incalzit repede fara radiator, nu e relevant. Ledurile de putere trebuie testate numai cu radiator corespunzator. Dupa felul in care sunt legate se pare ca au fost facute sa poti lega in paralel cate leduri vrei. Se da tensiunea de alimentare pe primul led si celelalte primesc aceiasi tensiune, in consecinta fiecare led ar trebui sa aiba o rezistenta inseriata (s-au o sursa de curent constant, cea ce nu prea cred). Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum