Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

sursa tensiune reglabila

Postări Recomandate

• Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Seara buna tuturor! In seara asa sunt ffff bucuros, fiindca i-am dat de cap sursei reglabile facute dupa schema postata de mine, si bineinteles veti dorii cu toti sa stiti ce si cum, saptamana viitoare voi pune poze exact cu ce am facut bineinteles si cu schema deoarece schema a suferit mici modificari, facute inspirandu-ma din postarile domnului Miticamy si Smilex, teoria este esentiala in electrionica.

Acum, problema la sursa mea era faptul ca potentiometrul de 100K ptr reglaj curent era stricat, si mai era si nou, ce sa-i faci chinezarii, pe viitor intentionez sa achizitionz 2 potentiometre calumea de firma buna, si datorita acestuia nu puteam regla curentul, limitarea de curent era in aer, schimbandu-l s-a rezolvat problema principala si anume limitarea de curent. Odata scimbat, limitarea functioneaza ok, limiteaza la 50mA, curent de scurtcircuit direct pe bornele de iesire.

A doua problema, si anume faptul ca gtensiunea nu varia decat intre 0 si 14,5V, am rezolvat-o ridicand tensiunea negativa de la -5V la -10V, iar tensiunea pozitiva de alimentare a comparatorului, pe care pana la urma am pus TL072, asta am avut, desii am incercat cu rezultate asemanatoare si BA4558, NE5532, si toate au mers ok, acum am pregatit tot, am facut rost de carcasa, un radiator mare de procesor cu tot cu coolerul lui care are integrata inclusiv controlul turatiei in functie de temperatura, ce mai o sa iasa o sursa reglabila super.Va voi arata, dar asta saptamana viitoare.

Cat despre dorinta ta AdiPs2, sunt ffffffff multe de unde poti alege, sursa mea va avea o tensiune variabila intre 0-28,5, si va debita un curent de maxim 5A pana pe la tensiunea de 20V si curentul va scadea treptat urcand tensiunea, limitare maxima fiind facuta de traf care nu are mai mult de 120W, bineinteles am si limitarea electronica pe care o voi folosii din plin, dar vom mai vedea, sursa va avea bineinteles si o indicatie grafica p un display , un Voltampermetru facut de mine dupa schema din linkul acesta http://elfly.pl/multimetr/multimetr_en_DIP.htm, fiind cu Atmega 8,, gasiti acolo tot ce trebuie, bineinteles cine a dorii ajutor il voi oferii atat cat ma pricep.

In seara asta voi pune cateva poze cu ce vreau sa fac, asa a modul grosier, c toata treaba de finete asamblare si reglaje, ramane pe saptamana viitoare cand sper sa am ceva mai mult timp atunci voi pune poze tot, tot, cablaje in toate formatele, dar de maine pana luni voi fii foarte ocupat si nu o sa am deloc timp de electronica, dar pana atunci, ne multumim cu ce avem.

Link spre comentariu

abia astazi am ajuns sa am ceva timp si de foorum, am avut ceva treaba, acum vin si cu schema desii asta a suferit si ceva modificari in sensul ca am adaptat ceva ceva din schema postata de domnul Miticamy pe care il salut cu aceasta ocazie, cu teoria postat de el si de Smilex, am facut eu sursa mea , care se regleaza intre 0,5-30V iar curentul intre 50mA si 5A, eu am ales asa ptr ca am numai 2 tranzistoare gen BD250 in paralel, care nu pot disipa mai mult de 250W impreuna, acum urmeaza schema de baza, de la care am plecat eu, si schema lui miticamy din care am luat modul de a face tensiunea negativa, pe care eu am ridicat-o la -10V, si nu -5V, asta ca sa mi se releze frumos pana la 30V si sa scada sub 1, adica 0,5, daca ma mai dadeam peste cap putin o duceam in 00,m dar nu ma mai stresez, va pun si cablajul atat in format lay cat si jpeg totul intr-o arhiva, rabdare.In cea de-a treia arhiva aveti tot, si cablaje si scheme inclusiv VoltAmpermetru cu Atmega8, cablaje, Hex, totPtr nelamurir intrebati, eu peste vreo 2 sapt voi finaliza tot, vine si la noi bebe si neasta-mea m-a terorizat sa fac camera lui bebe, si nu mai am deloc timp, dar dupa, voi revenii inforta cu proiectul finalizat si detalii constructive si poze, tot, dar repet, rabdare, sunt si eu om ca si voi

Link spre comentariu
Vizitator DomSemaca

Multumim Silicipi pt. ce ne-ai dat deja. Ocupa-te de Bebe, este mai important pt. tine decat orice altceva, acum. Intrebari o sa-ti mai punem, raspunzi cand poti.Bafta!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări