tinel Postat Ianuarie 1, 2015 Partajează Postat Ianuarie 1, 2015 Relee Medias produce prize ceramice cu lamelele presate de o singura spira de arc . Dupa 2 ani de folosire pt.alimentarea masini de spalat pot spune ca sunt bune.Doar varianta cu ambalaj rosu ; cele cu ambalaj verde sunt identice dar nu au acea spira de arc la lamelele de contact. Link spre comentariu
alex.cselenyi Postat Ianuarie 2, 2015 Partajează Postat Ianuarie 2, 2015 La multi ani! Gasiti toate datele in "Normativ pentru proiectarea, execuția și exploatarea instalațiilor electrice aferente clădirilor”,editia 2011,publicat in Monitorul Oficial al Romaniei din 14.11.2011. Il gasiti in format PDF,undeva la peste 22M..........referitor la ceramica din prize..........ea da doar o falsa impresie de durabilitate,nimic mai mult.Materialele folosite in zilele noastre la fabricarea materialelor pt. instalatii electrice sunt ingifuge,dar............si aici e un mare dar..........eu am invatat de ceva vreme o treaba.Daca vreau materiale electrice,ma duc la magazinul de electrice............aia nu-si permit sa vanda porcarii,mai ales ca marea majoritate sunt dealeri ai unor marci de renume...............plus ca veti putea alege un singur brand pt. toata instalatia.Si la fel de important............de la o anumita valoare in sus,primiti si un discount Link spre comentariu
__farad__ Postat Ianuarie 2, 2015 Partajează Postat Ianuarie 2, 2015 Si eu sunt anti ceramica. Exista prize si nu numai din plastic compozit cu caracteristici asemanatoare ceramicii (ca rezistenta la temperatura) dar cu duritate mult mai mare decat ceramica. Doar ca sunt ceva mai scumpe. Cat despre Legrand seriile care se gasesc la noi sunt de toata jena comparativ cu Legrandul disponibil "prin alte parti" . Pentru cine isi permite recomand intotdeauna Master, Vimar sau Gewiss (noua gama Chorus) arata chiar bine. Pentru aparatura clasica merg pe Relee Medias. Au produse relativ OK. @alex.cselenyi da si nu prea. Si ei au "ieftineli" gen Elbi, Zirve, Office etc.In rest ai dreptate. Plus ca de obicei vanzatorii lor au idee despre ceea ce cauti. Ca am intrebat la un hipermarket cu materiale de constructii de cablu CYYF si se uita saracul la mine de parca l-as fi injurat de mama. Link spre comentariu
alex.cselenyi Postat Ianuarie 2, 2015 Partajează Postat Ianuarie 2, 2015 Legrand a scos chiar anul trecut o gama de aparataj terminal casnic low cost.Gama NILOE.Sunt ok ca si constructie,doar ca finisaje lasa de dorit............dar fiind o gama low cost............cel mai bun raport pret/calitate o are gama VALENA,iar gama de top este AXOLUTE,care chiar e super-faina,doar ca ornamentele te rup la pret............. Link spre comentariu
bmwh548 Postat Ianuarie 2, 2015 Partajează Postat Ianuarie 2, 2015 Schneider nimeni? Pentru consumatorii mari eu am pus Schneider normale, iar consumatorii mai mici am folosit Schneider, dar din gama Anya (daca nu ma insel e cea mai ieftina la ei). Intrerupatoarele sunt tot Anya. Pana acum toate rezista cu brio, iar priza pentru masina de spalat mai vede si masina si aspiratorul in functiune simultan uneori. Link spre comentariu
zal Postat Ianuarie 2, 2015 Partajează Postat Ianuarie 2, 2015 Sînt cîţiva producători şi în Turcia, am ales prizele cu ceramica cea mai reuşită şi care s-au potrivit cu măştile ''germane''. Probabil voi scrieţi de prizele turceşti de 3...5 lei bucata din pieţe, vedeţi cele peste 10 lei bucata, se găsesc dacă căutaţi. Au şi arc la cleme. Link spre comentariu
alex.cselenyi Postat Ianuarie 2, 2015 Partajează Postat Ianuarie 2, 2015 Mda............si Schneider. Link spre comentariu
adicontakt Postat Ianuarie 2, 2015 Partajează Postat Ianuarie 2, 2015 eu unul am cum a zis si lavynyu legrand , dar si elbi rezista cu bine de aproape 5 ani de zile toate , nu le burschez sa trag de stecher fara sa tin de priza(cu toate ca suntprinse bine in doze) plus ca am baga pinii la toate conexiunile , adevarul ca nici mari consumatori nu am , totusi rezista si aerul conditionat intr-o elbi Link spre comentariu
lavynyu Postat Ianuarie 2, 2015 Partajează Postat Ianuarie 2, 2015 (editat) Dar despre prelungitoarele care sunt de cumparat in comert ce parere aveti ???? Eu unul nu mai cumpar prelungitoare ci le confectionez eu , asa aleg eu componente de calitate mai ales conductorul care este esential ca dimensionare corecta in functie de consumatori ! Editat Ianuarie 2, 2015 de lavynyu 1 Link spre comentariu
Spitfire Postat Ianuarie 2, 2015 Partajează Postat Ianuarie 2, 2015 Firmele serioase care produc prelungitoare scriu pe cablu sectiunea de ex. 3x1,5mmp. Cat despre confectionat, mai greu cu fixarea celor trei fire de lamele, lipirea cu fludor nu e cea mai fericita alegere, iar variantele cu prindere pe surub sunt pericol curat, la ora actuala exista si chinezariicu firele sudate de lamele. Legrand, Schneider, APC, Bachmann, Hama, sunt foarte bune, depinde acum si care e necesitatea, si pretul care uneori e cam marisor. Mai nasol e ca majoritatea prelungitoarelor sunt de culoare alba, putine negre, uneori nu da bine la ochi albul. Link spre comentariu
albasete Postat Ianuarie 3, 2015 Partajează Postat Ianuarie 3, 2015 Am avut 20 de ani prize romanesti in tot apartamentul si intrerupatoare la fel. Acum doi ani am zugravit apartamentul si tot produse romanesti am folosit (prize, intrerupatoare). Prelungitoare tot romanesti folosesc. Sunt multumit de ele. Link spre comentariu
lavynyu Postat Ianuarie 4, 2015 Partajează Postat Ianuarie 4, 2015 (editat) Firmele serioase care produc prelungitoare scriu pe cablu sectiunea de ex. 3x1,5mmp. Cat despre confectionat, mai greu cu fixarea celor trei fire de lamele, lipirea cu fludor nu e cea mai fericita alegere, iar variantele cu prindere pe surub sunt pericol curat, la ora actuala exista si chinezariicu firele sudate de lamele. Legrand, Schneider, APC, Bachmann, Hama, sunt foarte bune, depinde acum si care e necesitatea, si pretul care uneori e cam marisor. Mai nasol e ca majoritatea prelungitoarelor sunt de culoare alba, putine negre, uneori nu da bine la ochi albul. In principiu aveti dreptate , nu sunt deacord cu faptul ca clemele de prindere cu surub ar fi un real pericol ! Am vazut bransamente facute la fata locului de cei de la electrica cu surube , saibe si piulite si nu a fost problema ! Da acest lucru trebuie facut cu grija si aplicat pe lita o clema de strangere si pe urma introdus in clema cu surub ! Realul pericol din punctul meu de vedere este la gunoaiele de prelungitoare care au doar cateva lite (le poti numara pe degete ) , in pricipiu sectiune necorespunzatoare cu consumul . Sa vedeti cum pot sa ia foc daca bagati un consumator mai serios : masina de spalat , cuptor cu microunde , calorifer electric etc. Eu prefer dupa cum am mentionat mai sus sa imi fac singur prelungitoarele deoarece nu mai am incredere in ce se fabrica , asa fac o dimensionare corecta la conductor , pun un stecher bun , o priza buna etc. Am avut 20 de ani prize romanesti in tot apartamentul si intrerupatoare la fel. Acum doi ani am zugravit apartamentul si tot produse romanesti am folosit (prize, intrerupatoare). Prelungitoare tot romanesti folosesc. Sunt multumit de ele. Da asa este , am avut si eu si erau din plastic si au fost foarte bune , inca mai am 2 intrerupatoare dar fac figuri si urmeaza sa le inlocuiesc ! Editat Ianuarie 4, 2015 de lavynyu Link spre comentariu
MifTy Postat Ianuarie 4, 2015 Partajează Postat Ianuarie 4, 2015 mdoh, pe vremea lui Ceaşcă aveai inspecţii tehnice de calitatea lucrărilor periodice pe şantier, başca, "ascunsele" care se făceau numai cu inspectorii de faţă, şi contrasemnau toate procesele-verbale, şi ăia nu glumeau cu "mânărelile", pentru că ştiau foarte bine că dacă te acoperă pe tine, o încasează ei, şi zdravăn!cel mai cretin cablu "de priză" cu care am avut de-a face era cel numit, standard, "intenc"!era crimă să-l scoţi (după aia sigur era nevoie să refaci tot peretele că dacă-l cârpeai se vedea, oricum te-ai fi chinuit "să-i scoţi faţă"), dacă puşca pe undeva nici n-aveai ce face decât să "sapi" şanţuri în beton, că se folosea aproape exclusiv la blocurile din prefabricate. asta, sau puneai aparent, dar 99% din "proprietari" nu voiau instalaţie aparentă. şi nici n-aveai de unde să-l cumperi.în fine, mi se pare amuzant cum vă miraţi că numai prizele din baie şi bucătărie erau şuci! :)sau voi aveţi cumva cadă în sufragerie şi chiuvetă în dormitor??? Link spre comentariu
albasete Postat Ianuarie 5, 2015 Partajează Postat Ianuarie 5, 2015 "în fine, mi se pare amuzant cum vă miraţi că numai prizele din baie şi bucătărie erau şuci! :)" Mie mi se pare normal sa fie "shuko" numai prizele de la bucatarie si hol-baie. Link spre comentariu
marius75 Postat Ianuarie 5, 2015 Partajează Postat Ianuarie 5, 2015 (editat) Dar despre legatura dintre platbanda de impamantare si impamantarea propriu zisa (eu am o teava galvanizata diametru de 10cm , 3mm in carne, lunga de 1,5m batuta la baros pana a intrat toata in pamant, apoi am facut un pic de groapa sa fac legatura cu platbanda de impamantare) si am folosit pentru legatura surub+piulita (tot galvanizate). La un moment dat am avut o discutie mai aprinsa cu cineva care sustinea ca-i mai buna sudura (contactul mai bun). Teava de impantare este intr-o zona cu umezeala mare (sa preia mai bine) si m-am gandit ca acolo unde este sudura rugineste mai repede, legatura fiind complet sub pamant, nu o vede nimeni cand si cat a ruginit. I-am facut proba la vremea respectiva cu un bec de 100W pus un fir pe faza de la priza si celalalt fir pe impamantare, l-am lasat vreo ora si nu s-a stins...am auzit si eu pe la altii.... Daca becul se stinge dupa 5-10 minute inseamna ca impamantarea nu preia bine...N-am facut proba cu consumatori mai mari. Zilele astea o sa-i fac proba din nou, ca deja are vreo 7 ani de cand e facuta...sa nu fi aparut vreo problema. De la prize am plecat cu conductor de cupru de 2,5mm pana pe un hol si apoi platbanda de impamantare cu directia numai in jos sau orizontal. Editat Ianuarie 5, 2015 de marius75 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum