Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

La ce curent rezista un cablu de 1.5 cupru?

Vizitator bobo1979

Postări Recomandate

La case e drept ca nu au fir separat de la stalp,dupa cum si la bloc e valabila aceeasi treaba,doar ca din nulul care vine la panou,se formeaza prin siguranta, nul de lucru, iar direct,nulul de protectie(dar bransamentul monofazat are tot 2 fire)Sa ne auzim sanatosi.

de acord cu tine , in acest mod se realiza impamantarea pe timpurile alea .... dar mai nou de cand electrica (in 2000 - 2003 )m cand s-a inceput prin sate si comune chiar si la orase sa schimbe bransamentele , in caietul de sarcini ale firmei care executa schimbarea bransamentelor exista un punct in care firma era obligata sa faca si impamantare la BMP ... deci la mai marea majoritate a judetului OLT nu mai sunt asa multe case fara impamantare... tot in BPM s-a montat si diferentiale , care chiat daca iei faza din priza si atingi cu ea solul putin umed .... declaneaza .... la fel poti lua o litza dintr-un conductor litzat si sa pui intre faza si impamantare .... ai sa observi ca aceea litza nu se va arde cum are sa spuna majoritatea oamenilor ..... o sa ramana intacta .... mai pe seara , acum nu sunt acasa am sa fac un filmuletz si am sa il postez .... sa iasa din cap la toti ca trebuie impamantarea la fel de groasa ca faza si nulul de lucru...cat despre goaaagle ... gugle .... care este ... ti-am dat link-uri care nu au postat care cum vrea ....Wikipedia este o enciclopedie liberă şi multilingva si nu cred ca posteaza toti care vor sa se bage in seama
Link spre comentariu
Vizitator bobo1979

La case e drept ca nu au fir separat de la stalp,dupa cum si la bloc e valabila aceeasi treaba,doar ca din nulul care vine la panou,se formeaza prin siguranta, nul de lucru, iar direct,nulul de protectie(dar bransamentul monofazat are tot 2 fire)Sa ne auzim sanatosi.

de acord cu tine , in acest mod se realiza impamantarea pe timpurile alea .... dar mai nou de cand electrica (in 2000 - 2003 )m cand s-a inceput prin sate si comune chiar si la orase sa schimbe bransamentele , in caietul de sarcini ale firmei care executa schimbarea bransamentelor exista un punct in care firma era obligata sa faca si impamantare la BMP ... deci la mai marea majoritate a judetului OLT nu mai sunt asa multe case fara impamantare... tot in BPM s-a montat si diferentiale , care chiat daca iei faza din priza si atingi cu ea solul putin umed .... declaneaza .... la fel poti lua o litza dintr-un conductor litzat si sa pui intre faza si impamantare .... ai sa observi ca aceea litza nu se va arde cum are sa spuna majoritatea oamenilor ..... o sa ramana intacta .... mai pe seara , acum nu sunt acasa am sa fac un filmuletz si am sa il postez .... sa iasa din cap la toti ca trebuie impamantarea la fel de groasa ca faza si nulul de lucru...cat despre goaaagle ... gugle .... care este ... ti-am dat link-uri care nu au postat care cum vrea ....Wikipedia este o enciclopedie liberă şi multilingva si nu cred ca posteaza toti care vor sa se bage in seama
multumesc mult frate.cu respect
Link spre comentariu

va multumesc pentru raspunsuri.si nu cred ca este cineva prost doar se pricepe la alte lucruri.,vroiam sa aflu niste lucruri de la profesionisti, ca pe gooooagle...........posteaza care si cum vor indiferent ca mat este bun sau nu.daca nu vrei sa explici cuiva ceva nu te mai baga in seama si nu il face prost ca stii cum este "hotii striga hotii"

D-le nu te-a facut nimeni prost,nu e cazul sa te aricesti,singurul mare neajuns e ca daca nu te pricepi intr-un domeniu,lasa pe altii sa faca treaba cum trebuie,doar la noi s-a format ideea gresita ca un singur individ trebuie sa le stie pe toate,dar cand nu le stii,nu te baga,asta era de fapt ideea,nimeni nu a vrut sa scoata in evidenta lipsa de informatie in domeniu,cat faptul ca desi nu sunt suficiente informatii,se abordeaza o lucrare de acest gen,daca ai inteles altceva,imi pare rau.
Link spre comentariu
  • 3 ani mai târziu...

Mi sa ars siguranta unui multimetru si a fost de 10 amperi acum as vrea so inlocuiesc si nu stiu cati ohmi ar trebui sa aiba deci .va rog cat ar trebui sami arate aparatu cati ohmi va rog mult

Link spre comentariu

Mi sa ars siguranta unui multimetru si a fost de 10 amperi acum as vrea so inlocuiesc si nu stiu cati ohmi ar trebui sa aiba deci .va rog cat ar trebui sami arate aparatu cati ohmi va rog mult

faci misto de lume? ai citit al doilea post din topicul asta? si inca ceva banuiesc  ca stii ca siguranta aia protejeaza aparatul cand masori pe amperi pe restul nu ai protectie

Editat de adicontakt
Link spre comentariu

eu nu  cred ca  aveti la aparatul de masura siguranta de 10 A ...

mai degraba cred ca faceti confuzie ...si defapt dvs doriti sa schimbati suntul de 10A ...care nu e siguranta !

e o rezistenta de valoare foarte mica ...si e facuta dintr-un aliaj special...

ce aparat de masura aveti? cumva DT-830?

Editat de elmar
Link spre comentariu

Referitor la prizele de apartament, eu la bucatarie si hol-baie am atat faza si nulul de lucru cat si cel de protectie din Al. Nu este niciun fir de Cu. Cand a fost construit blocul 1979 - nu era racordat la gaze, avea instalatie electrica de 380 V. Dupa ceva ani au racordat blocul la gaze si atunci am scos priza de 380. Toate cablurile erau de Al, nu mai retin diametrul.

Am si eu o intrebare: creionul de tensiune de cati amperi are siguranta ?  :limb: 

Editat de albasete
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări