wiseboy1900 Postat Februarie 24, 2011 Partajează Postat Februarie 24, 2011 Buna seara.Am cumparat de la cineva un mixer (destul de ieftin), pentru ca aveam nevoie intr-un spatiu destul de micut.Noris Soundcraft SA-100.Nu contest faptul ca e o chinezarie ieftina pentru ca l-am desfacut si scrie made in taiwan.Mirarea mi-a fost ca potentiometrii sa functioneze perfect,fara fashit-uri.Problema e ca se aude corect la volum mare,dar cand ii dau bass mai mult de 25% incepe sa se auda rau,adica imi distorsioneaza foarte mult bass-ul.Pot sa-l "TUNEZ" in vreun fel sa nu mai faca toate prostiile astea,sau il pot vinde la fel cum l-am luat?Are traf de 1X16V care alimenteaza vumetrul si de 1X6V care alimenteaza restul.Momentan am un Phonic mx300,si la discoteca folosesc bheringer 2442FX si cu nici unul nu am avut problema asta.Noris-ul asta are iesire pe 180mV si 700mV.Pe amandoua valorile imi face la fel.Acelasi calculator sau DVD nu-mi face aceeasi prob pe alte mixere.Pot face ceva?MULTUMESC Link spre comentariu
remus68 Postat Februarie 24, 2011 Partajează Postat Februarie 24, 2011 Mixerul asta are si amplificator audio de putere in el? Link spre comentariu
wiseboy1900 Postat Februarie 24, 2011 Autor Partajează Postat Februarie 24, 2011 Nu.E o chinezarie ieftina.Mufele de intrare/iesire erau toate DIN5.Vumetrle merg..Potentiometrii merg..Ma gandeam sa-i schimb condensatorii pe alimentare,si traful,sa pun ceva la fel ca tensiuni,dar de curent mai mare.Poate asta e motivul.Gajaie parca e o pereche de boxe de calculator.Mersi Link spre comentariu
remus68 Postat Februarie 24, 2011 Partajează Postat Februarie 24, 2011 Verifica sa nu supramodulezi intrarea cu semnal care are nivelul mult prea mare fata de cel nominal. Link spre comentariu
wiseboy1900 Postat Februarie 24, 2011 Autor Partajează Postat Februarie 24, 2011 Am incercat si cu calculator si cu DVD.La fel.Am folosit numai cablu ecranat.Ori asa tre sa sune el( m-am obisnuit cu chestii de astea ieftine,chinezesti),ori e prea vechi ca sa mai stie sa mai sune bine.Multumesc oricum! Link spre comentariu
Th3_uN1Qu3 Postat Februarie 24, 2011 Partajează Postat Februarie 24, 2011 Daca e vechi probabil ai ceva conzi electrolitici pocniti prin el. Totusi 6v mi se pare o tensiune mica de alimentare pentru amplificatoare operationale si probabil de aici probleme (accepta doar semnal de nivel mic gen pick-up sau casetofon). Sigur e pe 6v alimentarea? Poti incerca sa o maresti, cauta un datasheet la operationalele din el, dar sunt 90% sigur ca poti da 18v fara nici o problema, posibil chiar mai mult, cu singura schimbare necesara fiind conzii electrolitici de pe alimentari. Link spre comentariu
remus68 Postat Februarie 24, 2011 Partajează Postat Februarie 24, 2011 accepta doar semnal de nivel mic gen pick-up sau casetofonO doza de pick-up piezo da lejer si 50mVef dar la iesirea unui casetofon se obtin si mai usor 200...500mVef, ceea ce este destul de mult. Link spre comentariu
Th3_uN1Qu3 Postat Februarie 24, 2011 Partajează Postat Februarie 24, 2011 M'ati spart cu termenii astia. Mai devreme am vazut la sectiunea tuburi "Vvv" iar acum "Vef". Ala cu 2 de v banuiesc ca inseamna varf-la-varf, dar fiind obisnuit cu notatia internationala Vpp nu ma prind din prima... Vef se refera la tensiune de varf sau RMS?Oricum o placa de sunet de PC da semnal mai mare decat un casetofon. Link spre comentariu
remus68 Postat Februarie 24, 2011 Partajează Postat Februarie 24, 2011 Vef se refera la tensiune de varf sau RMS?RMS. In limba romana Vef (ef - eficace).Vvv (in limba romana virf-virf) este Vpp (in limba engleza peak-peak).Oricum o placa de sunet de PC da semnal mai mare decat un casetofonDesigur. Link spre comentariu
wiseboy1900 Postat Februarie 24, 2011 Autor Partajează Postat Februarie 24, 2011 Sigur e 6V pt ca l-am masurat si scrie si pe el.Ma gandesc sa incerc cu 9V.ASta dupa ce schimb toti condensatorii electolitici pe care-i prin la ochi..).Phonic-ul il folosesc pe acelasi calc si merge de rupe.Adica sunetul nu lasa de dorit.Mentionez ca eu am intrat in mixer la AUX,nu phono si nici MIC.Multumesc mult pentru sfaturi! Link spre comentariu
remus68 Postat Februarie 24, 2011 Partajează Postat Februarie 24, 2011 Ma gandesc sa incerc cu 9VCe componente active are prin el? Link spre comentariu
wiseboy1900 Postat Februarie 24, 2011 Autor Partajează Postat Februarie 24, 2011 din cate vad exista un 2sc1096,niste tranzistori micuti (daca schimb alimentare o sa ma uit in datashhet-uri) si absolut nici un fel de integrat..In afara de placa vumetrului,care se alimenteaza,si are doar intrare de semnal.O sa incerc o alimentare de 9V la mai mult de 2A.Asta care e original are 6V 200mA. Link spre comentariu
remus68 Postat Februarie 24, 2011 Partajează Postat Februarie 24, 2011 O sa incerc o alimentare de 9V la mai mult de 2A.Asta care e original are 6V 200mA.Nu este necesara o sursa de 2A pentru a alimenta citiva tranzistori de mica putere. Prin marirea tensiunii nu vei obtine cresterea spectaculoasa a semnalului nominal de la iesirea mixerului. Conteaza si cum sint polarizati acei tranzistori si in ce tip de montaj se gasesc acolo - prin marirea tensiunii poti inrautati situatia. Scoate schema montajului si discutam la obiect. Link spre comentariu
wiseboy1900 Postat Februarie 24, 2011 Autor Partajează Postat Februarie 24, 2011 Am cautat-o pana mi-a dat sangele pe nas..:( nu am unde sa gasesc asa ceva..ori m-am facut cam "blond".Nu ma interesa neaparat iesirea,ca nu e singura cu prob.Si iesirea pe casti imi face la fel.Am indraznit sa pun un amplificator,se comporta super la jumatate de volum,cu potentiometrul de bass la 25%.Nu ma intereseaza sa-i cresc iesirea,ci sa scap de gajait.Imi distorsioneaza ca un tractor.Am facut teste,adica diferite amplificatoare,alte mixere pe acelasi calculator,si singura prob e acest noris soundcraft sa-100.Firele la Fader sunt taiate,ca nu mai avea potentiometrul ala liniar.Banuiesc ca pe fostul proprietar il deranja Faderul.O fi asta vreo cauza? Link spre comentariu
remus68 Postat Februarie 24, 2011 Partajează Postat Februarie 24, 2011 Fara schema nu imi pot da seama unde este intercalat in circuit. Nu poti scoate schema urmarind pcb-ul mixerului? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum