Vizitator Liviupfir Postat Februarie 24, 2011 Partajează Postat Februarie 24, 2011 Buna ziua! Am o schema electrica pe care doresc sa o realizez,este prima mai serioasa. Problema mea este ca nu gasesc unele componente pe siteurile de specialitate pentru ca notarea lor este diferita. Eu am nevoie de rezistor 4K7, dar pe net sunt rezistente 4,7K. Aceste doua rezistente sunt echivalente??? O alta intrebare in legatura cu rezistentele, daca in circuit nu precizeaza ce putere trebuie sa aiba este necesar sa calculez eu sa vad ce putere trece prin rezistorul respectiv si in functie de ce rezultate am sa imi aleg rezistenta? O alta problema o am cu un tip de diode, in circuit sunt notate cu 5V1 iar pe internet nu gasesc acest tip de notatie. Multumesc anticipat celor care imi vor raspunde Link spre comentariu
Toni Marginean Postat Februarie 24, 2011 Partajează Postat Februarie 24, 2011 1 - rezistenta cu marcajul 4K7 este 4,7 Kohmi2 - daca pentru o rezistenta nu este specificat puterea alegeti-o d-voastra intre 0,33 si 0,5 W3 - 5V1 inseamna o dioda Zener stabilizatoare de 5,1 volti; aici marcarea anterioara valorii are o larga diversitate functie de fabricant.Bafta! Link spre comentariu
nostrom Postat Februarie 24, 2011 Partajează Postat Februarie 24, 2011 Cele mai multe raspunsuri trebuie sa vi le dati/cautati singur.Aveti o schema electrica sau vreti dumneavoastra sa proiectati ceva?Constat ca sunteti incepator si e bine sa postati la sectiunea incepatori.Incepeti cu identificarea/marcarea componentelor pasive si active si rolul/functionarea lor in montaj.Succes Link spre comentariu
Vizitator Liviupfir Postat Februarie 24, 2011 Partajează Postat Februarie 24, 2011 multumesc inca odata! Link spre comentariu
remus68 Postat Februarie 24, 2011 Partajează Postat Februarie 24, 2011 Subiectul se muta la sectiunea incepatorilor. Discutia poate continua. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum