Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Eurotec, Pro si Contra

piglett

Postări Recomandate

salutare!am urmarit discutiile voastre despre Eurotec.Nu aveti nici unul dreptate.am doua sub-uri facute cu eurotec-uri de 12 toli si suna infernal de bine.adica:ati vazut voi termopane sa vibreze?hai sa fim putin seriosi!incintele au fost calculate,amplificarea facuta pentru el, cu filtre active si final pe TDA7294 in punte,configuratie push-pull.am testat pana la 30 hz si nu au nici un fel de probleme.am bagat 200W continuu in ele.le am de un an.am avut pe mana Kenwood,JBL,Magnat si alte marci de "prestigiu".in timp ce ale mele urlau de la 5W in sus, alea incepeau sa se auda cat de cat pe la 60W.deci, facute cum trebuie suna,hell on earth!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 33
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• radue

7

• piglett

6

• Mircea Bartic

5

• notchman

4

Top autori în acest subiect

cu un amplif de la adelaida,450W. e un amplif in punte.insa am folosit corectorul de la puterea cu 7294.incinta?strict secret.e incinta compound.si inca ceva:le-am lovit cu sinusoidal la 60Hz

Link spre comentariu

daca zici ca ai proiectat incinta , nu ne dai si noua parametrii t/s, deoarece sunt cativa posesori de astfel de difuzoare pe forum la noi care cauta de multa vreme asa cevaeu am facut niste teste acum vreo 2 ani folosind un astfel de difuzor, si din intaplare e posibil sa fi descoperit un nou tip de incinta.deocamdata nu am timp sa fac experimente suplimentare pe tema asta, dar in curand am sa-mi fac.difuzorul care il ai tu are o sensibilitate f mica, undeva pe la 85-88 db/1W

Link spre comentariu

parametrii nu-i mai stiu, ii voi calcula si ii voi posta aici.insa dif-urile astea au o curba de raspuns foarte neregulata,iar egalizarea e complicata.voi pune aici toate datele si schema corectorului.ok?despre dif-urile de la telecomenzi.ro ce parere ai? sunt nishte dif-uri Senon cu suspensia f mare.stii ceva de ele?tot chinezaarii se numesc, insa sunt ieftine.

Link spre comentariu

vreo 20-30W in hp15 e la fel cat 200W in diful ala al tau... eu cand am dat cu vreo 150-180W in hp15, mi-o venit cineva de la etajul 2 sa imi zica sa dau mai incet ca de la parter unde am boxa,lui la 2 i se misca patu de ma basu meu.. normal ca nu l-am crezut..pana nu m-am dus si am vazut ca asa se intampla....

Link spre comentariu

Poate la subbas ( cu cuplaj izobaric ) iei un HP-15W daca e sa ne raportam la suprafata incintei dar sigur ma indoiesc ca rezista alea la 200 W RMS.Am si eu pe acasa amp ( kit-ul de amp ) de la Adelaida si o sa il incerc pe un HP-15W mai incolo ( dupa ce termin amplificatorul ).In legatura cu Eurotec-urile crezi ca ar merge schema si pe 2 EU-5188?Daca da imi trimiti si mie cum ar trebui sa arata cutia?Nu de alta dar vreau sa fac o comparatie cu 2 bas-refelxuri cu HP-15W+vreau sa scot tot untul din Eurotec-urile mele.Sa nu uita: eu am facut cu un bp4 cu HP-15W sa-mi vibreze scocul casei ( o sa iti arat o poza sa vezi care scos si cum am casa peste cateva zile ) si pur si simplu imi vibrau termopanele, usa si caloriferul, sunetul produs de vibratia lor era perceptibil si uneori suparator plus ca imi scartaie podeaua ce dr@cu de cand mi-am facut sw.

Link spre comentariu

FRate o fii cum zici tuu.dar euu am prajit un eurotec de 12 toli la 250 w :supz: .iar statile care le folosesti de la adelaida de 450w ii defapt vreo 150w iar tda 7294 in punte scoate maxim 140 w .daca gresesc sa ma corecteze cineva

Link spre comentariu

Ce-ar fi sa nu va mai laudati fiecare ca ati dat cu N watti in woofere si sarea vecinu` din pat de 2 etaje mai jos?

Postati on-topic.

piglett, posteaza si tu parametrii difuzoarelor, dupa ce-i calculezi, o schema a incintei si-a egalizarii de care vorbesti.

Daca nu, nu vad rostul topicului...

Link spre comentariu

piglet, se pare ca ai starnit un mic scandal aici.ce-ar fi sa postezi tu planurile la incinta aceea minune, sa ne minunam si noiasta alaturi de schema aceea de la egalizatoracesta este un domeniu care se bazeaza strict pe masuratori, experimente si specificatii, si nu pe parerile subiective ale constructorilor.asta daca nu cumva aceea e doar o alta incinta facuta la plesneala dupa scheme de sicrie date de Vrajitori de boxe, care dau jos gresia din baie cu Ying chun :partyman: :partyman: P.S. te rog sa nu uiti si de parametrii de la eurotec

Link spre comentariu

a mai uitat sa zica ca a lui se auzea de la 5w pentru ca are suspensia la diful ala pe burete de saltea....comparativ cu restul :smt003 macar are dreptate si el dintrun punct de vedere....fluturatul membranei in functie de watzi :rock: nu mam putut abtine :finga:

Link spre comentariu

Gettoman,

Suspensia e bunicica si apropo de fluturatul membranei: NU BAG IN ELE MAI JOS DE 30Hz(mai jos lucreza incinta) asa ca nu are ce sa fluture.plus ca si pe cutia lor scrie:30-1500Hz.si chiar asa si e. nu am spus ca sunt cele mai bune difuzoare, asa ca nu va mai dati rotunzi cu ce aveti si ce nu.si nici nu am pomenit ceva de o comparatie la inceputul topicului, nu?

rabdare, oameni buni! deocamdata nu am cum sa postez nimic, insa va promit ca voi pune parametrii, incinta si egalizatorul.ok?

si chiar nu m-au interesat laudele voastre.

PEACE!

Link spre comentariu

Piglett,no offense,dar trebuie sa mai inveti multe.Explica-mi si mie,cum adica "mai jos lucreaza incinta" ?Ce daca pe cutia lor scrie 30-1500 Hz ?.Daca faci o cutie bass reflex acordata la 30 Hz,o sa vezi ca in zona aia nu o sa "fluture" mai deloc.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări