Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

statie auto JBL- statie de casa????

AdyXXL

Postări Recomandate

salut;) am si eu o statie auto JBL GTQ -400 USA. vreau sa o folosesc pentru un subwoofer pentru sonorizari intrucat are si filtru low pass. cum o pot alimenta? cu o sursa de calculator merge ce merge dar daca dau la maxim. pica ..... "? ar merge cu un traf din ala pentru statii? 12 V:>? sau ce imi puteti recomanda.? Multumesc anticipat! :101

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• AdyXXL

3

• remus68

2

• Murcielad

1

• mircea888

1

Top autori în acest subiect

Spune ce putere nominala are aplificatorul. Este buna si o sursa de calculator cu mentiunea ca ar trebui sa aiba puterea dubla decit cea nominala a amplificatorului. Bineinteles ca poti opta si pentru varianta cu transformator + redresor + filtraj dar transformatorul trebuie sa fie capabil de a elibera puterea necesara.

Link spre comentariu

am vazut ca multi vor treaba asta .... eu m-am tot intrebat de ce sa nu se foloseasca un traf care sa dea direct tensiunea dubla necesara amplificatorului ? :jytuiyu

Ai putea sa faci asta dar insemna sa modifici amplificatorul, trebuie sa decuplezi alimentarea lui originala, etc.Cred ca ar merge bine pentru alimentare sa pui mai multe surse de PC in paralel, cred ca diferentele de tensiune se vor compensa cu ajutorul rezistentei firelor, daca nu se poate inseria cu fiecare sursa un rezistor de vreo 0.05ohmi ca sa nu fie cadere prea mare de tensiune in sarcina.
Link spre comentariu

Eu as cauta datele tehnice ale surselor.

De exemplu, Chieftec APS-500S (500W), 252RON.

Output: +3.3V@25A,+5V@25A,+12V1@18A,+12V2@18A,[email protected], [email protected]

Are doua railuri ptr 12V, combinate au 36A, pare sa fie suficient.

Chieftec CFT-750-14CS (750W), 400RON.

4 railuri a cate 18A, asta sigur tine, insa si costa.

Un transformator toroidal, 450VA, 230/12V costa 270RON, la care iti trebuie inca o punte zdravana si o tona de condensatori ptr filtrare, ajungi repede la costuri mari.

Un SMPS daca reusesti sa-ti faci (mie si asta mi se pare dificil), poate ar fi cel mai fezabil ca solutie diy.

Solutia cea mai practica e sa pui statia auto in masina si sa cumperi o statie de casa ptr ... casa.

Link spre comentariu

Pai e destul de simplu ,daca cunosti ceva electronica.Dupa cum stii, amplificatoarele de masina , au convertizor ,care din 12v ,obtin o sursa mai mare> de ex. .. plus minus 40v fata de masa.Ca mai mult ca sigur ,amplificatorul care-l detii, e alimentat cu sursa dubla.Tot ce trebuie sa faci, e sa deconectezi convertizorul de amplificator,si sa-ti conectezi amplificatorul la un transformator care sa-ti asigure voltajul nevoit.Sa ai de grija ,pentru ca ai nevoie de sursa continua .Si sa nu uiti ,sa-ti masori tensiuniile de care are nevoie amplifu.Sper ca am fost de ajutor.Ca stau cam prost cu exprimarea

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări