Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Papagal Digital pt. Concursuri

BodoRF

Postări Recomandate

• 2 săptămâni mai târziu...
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• BodoRF

3

• yo7but

2

M-a interesat si pe mine acest proiect asa ca m-am pus pe treaba. In momentul amplasarii pieselor pe cablaj am constatat citeva nepotriviri intre schema si modul de dispunere a pieselor si anume :- cele doua diode sunt puse invers ;- integratul LM386 are pinii 3 si 4 la masa iar intrarea pe pinul 2 iar pe schema pinii 2 si 4 sunt la masa iar intrarea pe pinul 3. Nu stiu daca mai sunt si alte greseli, nu am montat toate componentele cablajul fiind cel propus de autor. Intrebarea mea este daca ai corectat cele aratate de mine si as vrea sa te mai intreb ceva comparind ce am facut eu cu fotografia montajului tau constat ca in partea stinga a placii sunt citeva rezistente lipsa. De ce nu le-ai pus sau sunt montate pe spate ? Merge si fara ele ?Tnx, 73's...

Link spre comentariu

Pe cablajul original al autorului exista cateva greseli.Dupa ce am finalizat placa am corectat proiectul cablajului si l-am urcat la mine pe site.Cel mai bine este sa urmaresti schema desenata de mine.-cele 2 diode pe pe intrarea uC sunt desenate invers pe cablaj.-rezistenta R3 10K nu trebuie plantata-pe cablaj LM386 foloseste alt pin pentru intrare.Functioneaza si in aceasta varianta(intrare inversoare/neinversoare).-La pinul 21 al uC exista pe cablaj un condensator de 0,22uF.Nu trebuie plantat.Eu am taiat traseul si am montat un filtru trece jos RC.Am folosit o rezistenta smd.-greseli sunt la divizoarele dintre uC si card.Urmareste schema originala, pe cablaj exista 2 pini inversati,rezistentele de 3k3 nu sunt montate corect.Din acesta cauza pe cablajul meu apare o zona fara componete,am folosit cateva smd-uri.Cam astea ar fi greselile.Montajul functioneaza perfect, am realizat 2 bucati.73!

Link spre comentariu

Salut,In sfirsit am terminat de executat "papagalul", inclusiv cutia dar nu am atasat inca partea de SD ( trebuie sa fac un mic cablaj).Am facut niste teste fara SD si apare un comportament, nu stiu daca este normal asa care consta in :- la punerea sub tensiune se aprind toate LED-urile mai putin cel de la "REC";- apas unul din butoanele pistelor ( de la 1 la 6) si se sting toate LED-urile;- apas butonul unei din piste, se aprinde LED-ul corespunzator pentru 1-2 secunde apoi se stinge;- apas butonul "REC", se aprinde LED-ul lui si sta aprins pina apas din nou butonul "REC".Te rog sa spui daca este normal asa, cum spuneam nu am facut teste de inregistrare-redare neavind montata unitatea SD. Cred ca normal ar fi ca LED-ul corespunzator pistei selectate ar trebui sa stea aprins pina la schimbarea pistei. La tine cum se manifesta ?Tnx es 73's.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări