Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

portu paralele

kkkabuu

Postări Recomandate

• Răspunsuri 26
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• kkkabuu

14

• crispus

11

pai ce pot spune despre el uite un link unde il gasesti si schema si ce poate sa faca. http://www.oboyle.ro/shop/pdf/710722.pdf

nu cred ca e necesara schema finca stiu ce face da pe linga ce face ea mai are 4 intrari direct in portu paralel.si in manualu ei imi scrie ca sunt porturi de intrare date.intrebarea mea era ce fel de date pot ransporta sau un mic ex. ce pot face cu cele 4 intrari.

cam ce asi vrea sa fac eu cu cele 4 intrari si sper ca se poate.am cele 8 esiri. sa zicem ca se cupleaza una si fuctioneaza un timp de ( ca ex. ar fi un motoras si cind asunge la un capat sa actioneze un intrerupator care sami traspmita inca nustiu ce fel de date intruna din cele 4 intrari si sa decuplese canalu care a fost cuplat din cele 8.)sper ca mam exprimat corect.cam asta asi vrea sa fac.poate sami dea cineva viu exemplu?

Link spre comentariu
http://pinouts.ru/ParallelPorts/ParallelPC_pinout.shtml.Acolo ai descrierea portului paralel.In descrierea "device-ului" tau, spune ca ai urmatoarea corespondenta:J8 - pin 10J10 - pin 11J12 - pin 12J14 - pin 13Pentru ce vrei tu sa faci, iti va trebui un program care sa monitorizeze intrarile de la portul paralel, si in functie de acestea sa iti scrie in iesire ceea ce vrei tu. Nu stiu sa existe un astfel de soft; oricum nu e greu de facut, dar in windows ar avea limitari.La capatul cursei, pui un limitator care sa scoata 5V. Pentru siguranta, ai putea ca limitatorul sa-ti taie si curentul de la motor. In program, cand citesti 1, inseamna ca respectivul canal e la capat si iei deciziile corespunzatoare.

nu cred ca e necesara schema finca stiu ce face

Schema nu era pentru tine, ci pentru noi care citim ce scrii tu sa ne facem o idee a ceea ce ai tu.
Link spre comentariu

da am inteles ideia.dar cu limitatru mam gindit.da eu vreau sa mi se stinga canalu respectiv la ajungerea la maxim.pentru apoi sa poata fi activat din nou.deci ori nu am inteles eu bine eu pe cele 4 intrari asi putea sa dau un 5 V ca PC sa mil vada si un soft cind dau eu 5 V sa faca ceia ce vreau eu sa opresca canalu.si nu are nimeni o ideie ce sofft ar fi acela?

Link spre comentariu

e vorba de un windows xp home edition.da daca e nevoie il schimb.da numai sa fie posibil.ca tot daut sofft na nu am nici o sansa sa gasesc.ori nustiu eu sa caut.sper sa poata sa ma ajute cineva

Link spre comentariu

E ok sistemul de operare.

Incearca sa rulezi programul din arhiva. Dezarhivezi intr-un folder ambele fisiere si rulezi led.exe. O sa-ti apara o eroare, sa dai continue. Vezi daca iti scrie pe port iesirea pe care o selectezi.

Daca iti merge, as putea modifica programul pentru ceva simplu.

Bafta.

Articolul cu programul asta e luat de aici.

Link spre comentariu

LAM COPIAT SI LAM DEZARHIVAT.DA CIND DAU CLIC PE LED.exe IMI DA O ERRORE .IMI ZICAE CA : APLICATIA NU A INCEPUT BINE. SI PE DEASUPRA MEA ACTIVA SI AMTIVIRUSU CARE I LA STERS DE DOT DE UNDE LAM DEZARHIVAT.

Link spre comentariu

Nu e nevoie sa scrii cu majuscule :d.

Nu stiu ce antivirus ai, dar nu trebuia sa ti-l stearga; nu e virus.

Iti trebuie neaparat .Net framework 2.0 pe care il gasesti aici. Instaleaza-l si mai incearca o data. Daca e din cauza antivirusului (desi nu vad ce nu i-ar convenini), dezactiveaza-l cat testezi programul.

Link spre comentariu

da am reusit totu fuctioneaza.se aprind ledurile.da by se aprind cind apas pe unu dintre ele.doar jucurile ala 2 de sub ele acolo lucreaza.da pe rin nu.si cum fac sa recunoasca acel 5 v cind il dau pe una dintre intrari?

Link spre comentariu

Programul care ti l-am dat nu stiu sa citeasca intrarile. Iti spuneam ca as putea sa-l modific astfel incat sa-ti si citeasca, dar asta in limita timpului disponibil.LE: Redenumeste led.pdf in led.exe si incearca sa vezi daca i0-i4 iti sunt modificate cand pui 5v pe intrare...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări