hpavictor Postat Februarie 23, 2011 Partajează Postat Februarie 23, 2011 Va rog sa postati documente cu baza legala din care sa reiasa obligativitatea asociatiilor de propietari in sprijinirea radioamatorilor ( prin accesul neingradit la terasa blocului ) pentru situatii de urgenta , calamitati etc ( legi , ordonante , link-uri ....) .Doresc prin aceast demers sa vin in sprijinul tuturor radioamatorilor care au intampinat probleme in a instala antenele in locuri " protejate " de diversi vecini , care restrictioneaza accesul la terasa blocurilor din diverse motive . Multumesc anticipat si va invit sa comentam acest aspect de mare interes pentru legaturi Dx si nu numai ............. Link spre comentariu
yo9hnf Postat Februarie 23, 2011 Partajează Postat Februarie 23, 2011 http://elforum.info/viewtopic.php?f=29&t=38904&hilit=antena+pusa+pe+bloc Link spre comentariu
hpavictor Postat Februarie 24, 2011 Autor Partajează Postat Februarie 24, 2011 Am gasit ceea ce cautam viewtopic.php?f=29&t=38904&start=60 , sper sa fie de folos radioamatorilor in rezolvarea problemelor privind lipsa cooperarii locatarilor si acceptul instalarii antenelor pe terasa blocurilor . Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 24, 2011 Partajează Postat Februarie 24, 2011 Pai...acum hai cu burta pe carte (regulament), in aprilie e sesiune de examene in Bucuresti. Link spre comentariu
hpavictor Postat Februarie 24, 2011 Autor Partajează Postat Februarie 24, 2011 Cam am emotii , dar o sa ma prezint pana la urma la examen ! Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 24, 2011 Partajează Postat Februarie 24, 2011 Pai daca tu ai emotii, eu ar fi trebuit sa fac pe mine de frica HI HI HI. Stai linistit ca oamenii sunt de treaba (cel putin la Cluj asa au fost) si nu pun bete in roate, n-au nici un interes sa pice aiurea candidatii. Link spre comentariu
maxxim33 Postat Februarie 25, 2011 Partajează Postat Februarie 25, 2011 Mergi cu un tabel si daca ai 50 + 1 semnaturi din bloc pentru antena...restul nu au ce sa mai faca.... poate doar sa ajute la ancorare Daca depaseste inaltimea de ...parca 7 m, sint ceva probleme (proiect si alte acte) Link spre comentariu
yo9hnf Postat Februarie 25, 2011 Partajează Postat Februarie 25, 2011 Mergi cu un tabel si daca ai 50 + 1 semnaturi din bloc pentru antena...restul nu au ce sa mai faca.... poate doar sa ajute la ancorare Daca depaseste inaltimea de ...parca 7 m, sint ceva probleme (proiect si alte acte)In blocul meu sunt 1000 de garsoniere...eu stau la 754. Asta ar insemna sa am acordul a 500 de oameni Link spre comentariu
SirRoger Postat Februarie 26, 2011 Partajează Postat Februarie 26, 2011 Mergi cu un tabel si daca ai 50 + 1 semnaturi din bloc pentru antena...restul nu au ce sa mai faca.... poate doar sa ajute la ancorare Daca depaseste inaltimea de ...parca 7 m, sint ceva probleme (proiect si alte acte)In blocul meu sunt 1000 de garsoniere...eu stau la 754. Asta ar insemna sa am acordul a 500 de oameni Ce acord de la ceilalti proprietari?? Ce, imi fac balcon sau masardez terasa si trebuie acordul vecinilor?? Nu se specifica asa ceva in lege. Am facut un dosar in care am pus printre altele si o hartie de la radioclub cum ca sunt membru in Reţeaua Nationala pentru Situatii de Urgenta (R.N.S.U), ordonanţa de mai sus (cu textele favorabile subliniate) , am depus la asociatia de proprietari si m-am apucat de instalat antene. I-am spus administratorului ca daca cineva are intrebari sa vina la usa la mine cu mentiunea ca daca cineva se atinge de vreo sârmă il dau in judecata pentru distrugere (infractiunea fiind pedepsita drastic fiindca statia face parte din R.N.S.U. ). De aproximativ 1 an nu a venit nimeni sa ma intrebe nimic (doar ceva curiosi care se tot uita cum se invârt antenele....hi hi). Mentionez ca la noi in localitate este data o H.C.L. prin care se interzice instalarea de piloni pe terasa blocurilor...... Link spre comentariu
maxxim33 Postat Februarie 26, 2011 Partajează Postat Februarie 26, 2011 Ce pot sa zic este ca: Juridic Proprietatea comuna pe cote parti este atat terasa blocului cit si beciul. Astfel ca fiecare proprietar de apartament va avea dreptul atat sus pe bloc cit si jos in beci. Acum in cadrul acestei forme de proprietate, un bun aparţine mai multor titulari fără ca bunul să fie fracţionat, individualizat. Dreptul de proprietate se fracţionează în atâtea părţi, egale sau diferite câţi proprietari sunt. Astfel ca titularii dreptului de proprietate comună cunosc doar faptul ca au drept atat sus cit si jos, dar nu cunosc ce partea materială din bun le revine. Mai exact, santeti 1000 de garsoniere in bloc . Gindestete ca terasa blocului apartine tuturor proprietarilor din acel bloc si toata este impartita in... patratele de 1 mm patrat. Fiecare proprietar din bloc are alocat in mod egal milimetri aceia care nu sint dispusi in suprafete grupate ci astfel. Eu am 1 mm vecinul 1mm urmatorul 1mm astfel ca am 1mm intr-un colt 1mm in alt colt si tot asa in mod egal pina ce toata suprafata blocului va fii acoperita. Nimeni nu va avea toti milimetri la un loc. Sper sa fiu destul de explicit. Potrivit art. 480 Cod civil prorietatea este exclusiva, ceea ce inseamna ca daca sunt mai multi proprietari atunci numai toti impreuna exercita atributele proprietatii . In privinta dreptului acesta, poate fi impartit pe cote, dar nici unul dintre coproprietari nu are o proprietate exclusiva. Deci nimeni nu poate decide locul unde vei amplasa o antena. Cand coproprietatea este comuna, oricare coproprietar poate cere oricand iesirea din indiviziune si fragmentarea proprietatii in materialitatea sa. Astfel eu daca vreau sa i-mi amplasez o ...teava si vreau sa obtin un drept al meu de pe bloc pot apela la o chemare in judecata a asociatiei de proprietari pentru a obtine iesirea din indiviziune. Dupa toata aceasta nebunie voi obtine 4m patrati proprietatea mea. Acuma apare o alta problema. Cum ajung la ea??? Tot prin tribunal cer un drept de servitute. Astfel ca pina la ,,proprietatea mea" mi se va inlesniii accesul . Potrivit art. 616 – 619 Cod Civil ni se da posibilitatea de a ajunge la proprietate prin lege fiind un drept sustinut de lege. Ce sa mai zic exista acea forma relativ simpla prin care se convoaca adunarea asociatilor si se supune la vot, iar dupa cum spuneam 50+1 este de ajuns ca sa obtinem acceptul de instalare. Eu sincer sa stau la etajul 10 si sa puna un pilon care sa ma prejudicieze in vreun fel, as putea sa obtin ordin judecatoresc si sa il fac sa il dea jos si mai mult, sa refaca terasa blocului. La noi nu prea este un sprijin juridic in ceea ce priveste reteaua de urgenta, si ce poti face cu un tabel cind eu iau un ordin judecatoresc? Trebuie gindita treba serios si momentan daca nimeni nu e mai rasarit si sa ne, contreze juridic ...merge cu situatia de urgenta. Dupa care o sa revenim la ce spuneam mai sus. O sa ma gindesc la un mod mai usor de a urca pe bloc Ps: Daca avem juristi printre noi sper sa ma combata. Link spre comentariu
yo9hrb Postat Februarie 26, 2011 Partajează Postat Februarie 26, 2011 Din cate stiu, daca faci parte din reteaua nationala de urgenta (RNU), poti instala antena pe bloc cu sprijinul autoritatilor. Mai studiez problema si postez noutati. Link spre comentariu
maxxim33 Postat Februarie 26, 2011 Partajează Postat Februarie 26, 2011 Daca nu e ditamai pilonul ...merge cu reteaua de urgenta. Dar daca e vorba de postament ..chestii mai de anvergura devine un pic mai complicat.Eu am mers cu Bere Tuborg la omuletul cu cheile si gata. Chestia e ca ma crede lumea ciudat, mai ales de cind le-am spus ca am un radio amarit care e si pe lampi si nu merge alt fel. Ma si apuca risul cite o data, cind i-mi aduc aminte ce spunea un ,, bine informat" - Baaa sa i-o zici lu mutu, ca alea sint pentru radio cu lampi...tu asculti taxiurile, asa-i ? Ce sa fac am recunoscut ...ascult taxiurile. Asa ca am ramas ciudatul zonei care asculta pe aia de la taxi. Chestia e ca in naivitatea lor , ma compatimesc iar eu la rindul meu, rid de ei. Link spre comentariu
SirRoger Postat Februarie 27, 2011 Partajează Postat Februarie 27, 2011 Eu sincer sa stau la etajul 10 si sa puna un pilon care sa ma prejudicieze in vreun fel, as putea sa obtin ordin judecatoresc si sa il fac sa il dea jos si mai mult, sa refaca terasa blocului.Aici e problema Gabi! Trebuie sa ai foarte mare grija sa nu prejudiciezi pe altcineva in nici un fel. Altfel....că vrei tu asa (adica nu iti place de ochii mei ca am pus pilon pe bloc) nu vei obtine ordin judecatoresc in veci si-n pururi........Eu vorbesc de pilon gen simpla ţeavă, si nu de ,,schele de foraj" a caror greutate implica calcul de rezistenta si alte chestii..... Link spre comentariu
SirRoger Postat Februarie 27, 2011 Partajează Postat Februarie 27, 2011 Din cate stiu, daca faci parte din reteaua nationala de urgenta (RNU), poti instala antena pe bloc cu sprijinul autoritatilor. Mai studiez problema si postez noutati.Ai dreptate Silviu! Chiar in ordonanta mai sus mentionata se specifica clar faptul ca Politia, Ministerul transporturilor (prin reprezentantii teritoriali, normal) si administratiile publice locale trebuie sa sprijine radioamatorii din RNU in instalarea antenelor!Este chiar logica treaba: eu imi pun la dispozitie aparatura ( de mii de euro in unele cazuri), tu imi acorzi cadru legal de functionare.Eu am depus o cerere la primarie pentru inscriere in Serviciul de Voluntariat pentru Situatii de Urgenta. Orice primarie ar trebuie sa aiba acest serviciu..... Link spre comentariu
maxxim33 Postat Februarie 27, 2011 Partajează Postat Februarie 27, 2011 Trebuie sa ai foarte mare grija sa nu prejudiciezi pe altcineva in nici un fel. Altfel....că vrei tu asa (adica nu iti place de ochii mei ca am pus pilon pe bloc) nu vei obtine ordin judecatoresc in veci si-n pururi....... Legea 50/1991 Spune legea asa: „Acordul vecinilor, conform prevederilor legale in vigoare, exprimat in forma autentica, pentru constructiile noi, amplasate adiacent constructiilor existente sau in imediata lor vecinatate - si numai daca sunt necesare masuri de interventie pentru protejarea acestora -, pentru lucrari de constructii necesare in vederea schimbarii destinatiei in cladiri existente, precum si in cazul amplasarii de constructii cu alta destinatie decat cea a cladirilor invecinate. “Art. 39. - Proprietatea comuna poate fi utilizata de catre terti, persoane fizice sau juridice, de drept public ori de drept privat, numai cu acordul majoritatii proprietarilor membri ai asociatiei si al proprietarilor direct afectati de vecinatate, in baza unui contract de inchiriere, de folosinta sau de concesiune. Art. 41. - Modificarile constructive si utilizarea in alte scopuri a unor parti sau elemente de constructie ale cladirii, cum ar fi: ancorarea de reclame pe pereti, suspendarea de stalpi, pereti, scari interioare si altele asemenea, se vor putea face numai pe baza deciziei comitetului executiv, cu acordul proprietarilor direct afectati si, dupa caz, pe baza unui proiect tehnic intocmit de institutii de specialitate, verificat de un expert autorizat, precum si cu autorizatia pentru executarea de lucrari, eliberate in conditiile legii. Deci in concluzie, fara acordul tuturor vecinilor de la ultimul etaj amplasarea ori caror suporti piloni etc .... nu e posibila. Orice intrebuintare decit cea prevazuta de Codul Civil si in termeni legali devine un fapt...o fapta care poate fii chemata in instanta. La fel este si casa scarii proprietate comuna...astfel ca poti baga o teava in ciment in mijlocul scarii fiindca poti, chestia e ca nu e legal. Mai sunt si alte aspecte legale dar ma voi opri la cele de baza. Ps: Asta facem la Drept Civil Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum