Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Alimentare microcontroller

Vizitator icounter

Postări Recomandate

Vizitator icounter

Salut,

Am o intrebare legata de alimentarea unui circuit cu un microcontroller Atmega8. Am facut mai multe circuite cu acest microcontroller, dar de fiecare daca l-am alimentat ori de la USB, ori de la o baterie si un regulator de 5V.

Intrebarea e urmatoarea: am mai multe incarcatoare de telefon pe acasa care scot peste 7V, si un incarcator de baterii Lipo care scoate 12V si 2A maxim. ( http://www.dhgate.com/esky-lama-v3-v4-r ... a78cf.html )

Pot folosi aceste incarcatoare plus un regulator 7805 (5v) pentru a alimenta 24 de ore pe zi un circuit cu un microcontroller care citeste temperatura unui senzor DS18B20 ?

Daca nu, de ce nu este posibil/recomandat ?

Numai bine,

Florin

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Spitfire

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Incarcatoarele de telefon mobil(cele usoare, cu sursa in comutatie) nu au viata lunga, lasate non-stop in functiune, designul lor termic lasa de dorit, plus ca au o ripla mare pe iesire.Posibil sa aveti probleme, perturbatiile RF care se propaga prin cablul de alimentare sa va "zapaceasca" microcontroller-ul.Puteti incerca, dar musai cu un condensator electrolitic+un nepolarizat in paralel, puse chiar pe placa montajului cu uC, nu mai departe.

Link spre comentariu
Vizitator icounter

Spitfire: Multumesc frumos pentru raspuns. Oricum as fi pus 7805 plus 2 condensatori pe placa microcontrollerului. Cred ca o sa fac o incercare sa vad cum se comporta in timp si daca imi afecteaza in vreun fel temperatura citita de senzor.

Link spre comentariu

...am mai multe incarcatoare de telefon pe acasa care scot peste 7V, si un incarcator de baterii Lipo care scoate 12V si 2A maxim. ( http://www.dhgate.com/esky-lama-v3-v4-r ... a78cf.html )Pot folosi aceste incarcatoare plus un regulator 7805 (5v) pentru a alimenta 24 de ore pe zi un circuit cu un microcontroller care citeste temperatura unui senzor DS18B20 ?Daca nu, de ce nu este posibil/recomandat ?...

Incarcatoarele pentru telefoane pot fi folosite 24/24 pentru ca oprirea incarcarii o face telefonul, nu adaptorul exterior telefonului. Am unele care stau in priza de ani de zile. Cand sunt fara sarcina (telefon) adaptoarele nu se incalzesc puternic. Montajul tau va consuma foarte putin. Daca e vorba doar de un microcontroller care citeste temperatura e ca si cand adaptorul ar merge in gol. Il poti folosi linistit.Pune si un 7805 intre incarcator si montajul tau. Pentru 7805 respecta schema de aplicatie din catalog (adica sa ai condensatoare).Cel din link nu stiu cum se comporta.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări