zal Postat Februarie 28, 2014 Partajează Postat Februarie 28, 2014 De fapt, cred că primeşti rebuturi marcate fraudulos şi importate cu tona că sînt ieftine. Găseam prin tîrg cond electrolitici netipăriţi, marcat cu o dungă doar minusul, restul scrie intermediarul pe ei. Greu de ghicit capacitatea exactă sau tensiunea reală, aveau valori diverse ptr aceeaşi capsulă.Ca o regulă, feriţi-vă de cei la care scrisul şi marcajul minus nu se potrivesc ca nuanţă de vopsea. Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 28, 2014 Partajează Postat Februarie 28, 2014 ..am adunat si eu de prin ,,vechituri'' o mana de C_uri...ma gandeam ca poate ...poate o sa_mi construiesc vreodata un amplificator audio...ca de reparat ..cred ca am facut vreo mie ..dar n_am construit niciunul... Cred ca_mi fac unul cu IRF_uri 540/9540...ca sunt la moda...dilema ar fi...condensatorii...or merge...n_or merge... habar n_am...sunt cam ...vechi... ...sau sa pun Panasonic seria FC Low_esr..? voi ce zicetzi? Link spre comentariu
robert1000 Postat Februarie 28, 2014 Partajează Postat Februarie 28, 2014 ai marfa buna acolo;pai si de unde iei tv fc-uri originale? am inteles ca fm ar fi mai buni Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 1, 2014 Partajează Postat Martie 1, 2014 ..FC_uri iau cu kilul de la tanti Angi....vreo 2-3 kile pe saptamana..pe astia i_am masurat si dau bine la ESR,capacitate siunghi de ,,fuga''...R*ichelt punct de,cu e in loc de *,oricum schimb totzi C_uri la reparatzii ca n_am timp de garantzii,mai bine pierd cateva ore in plus din start decat sa am reclamatzii... Link spre comentariu
zal Postat Martie 1, 2014 Partajează Postat Martie 1, 2014 Shoei portocalii nu am avut, cei albaştri erau bunicei, Elna roz şi portocalii vechi sigilaţi cu răşină sînt măcar imuni la răsuflat, cu pierderile stau destul de bine ptr unii din anii 70. Nichicon galbeni din 1984 şi NCC portocalii sînt şi ei destul de buni, de fapt tot ce se vede sînt cel mult de la mijlocul anilor 80, mai puţin cei verzi, tipici ptr anii 90-2000.Rămîn la părerea că întîi trebuie sortaţi cu atenţie şi apoi aleşi după frumuseţe perechi-perechi. Aş renunţa fără regrete la cei sub 10uF, azi se găsesc mkt-uri Wima la 50-63V cu 5 şi 7mm între pini, pînă la 10uF inclusiv. Link spre comentariu
robert1000 Postat Martie 2, 2014 Partajează Postat Martie 2, 2014 stie careva daca sunt de calitate cei samwha si jamicon de la mivar.... sau adelai....da ? Link spre comentariu
robert1000 Postat Martie 5, 2014 Partajează Postat Martie 5, 2014 Se gasesc in Romania , la magazinele din tara, conzi de 5000-10000 ore? sau numai rebuturi de 1000 ore??Daca da, unde anume? Link spre comentariu
zal Postat Martie 5, 2014 Partajează Postat Martie 5, 2014 Dacă ai noroc, găseşti şi din cei cu 1 oră. Ce înţelegi prin 5000 sau 10000 de ore? Ai văzut asta printr-un pdf de producător. Orice cond electrolitic poate funcţiona o veşnicie la o tensiune foarte mică în comparaţie cu cea nominală. Cu cît e mai mare cu atît se scurtează vaiaţa lui, teoretic, căci mai depinde şi de alţi factori (temperatură, frecvenţă, şocuri mecanice, expunere la radiaţii sau chimicale, electronişti...). Link spre comentariu
robert1000 Postat Martie 5, 2014 Partajează Postat Martie 5, 2014 Am gasit multi conzi uscati/defecti in numai cateva saptamani de folosire, in adaptoare ac/dc. Si in surse tv, cei plasati aproape de chopper, devalorizati/uscati intr-un timp foarte scurt (conzi chinezesti)Ce caut eu sunt niste conzi long life pentru folosire in zone cu temperaturi ridicate.... ca asa stiam si eu ca in zone reci pot lucra un timp indelungat.Si mai am inca o intrebare : pot folosi in orice zona de pe sasiul tv conzi cu tensiuni mai mari? sau numai in sursa pot face asta? ma refer la 25-50v in loc de 16v si asa mai departe....se poate? Link spre comentariu
zal Postat Martie 5, 2014 Partajează Postat Martie 5, 2014 Sigur că da, aşa îi prelungeşti automat viaţa unui cond ordinar, pus să lucreze şi condiţii grele.Numai să ai loc suficient pe placă şi să nu obtureze circulaţia aerului pe lîngă piesele fierbinţi. Link spre comentariu
robert1000 Postat Martie 6, 2014 Partajează Postat Martie 6, 2014 Multumesc mult pentru raspunsul dvs. Link spre comentariu
ovy83 Postat Martie 6, 2014 Partajează Postat Martie 6, 2014 Ascultati-l pe Dl."Misuraelectronic", stie ce spune... Exceptie GSC/G-Luxon care erau, poate, acceptabili acum 20 de ani, dar dupa 2000 sunt veritabile jeguri, am schimbat la greu pe placile de baza GSC, Fuhyyiu, Chhsi, Lelon, Ost... Cat despre Gigabyte, cu "solid capacitor"-ii ei, alte rapandule...am dat jos cativa de astia, si erau pe alte lumi, in tara lu` Leyda...deci nici o branza! Iata o lista cu "dusmanii": http://www.badcaps.net/forum/showthread.php?t=388 mare dreptate.desi sunt novice in electronica poate putin peste,de aceste jeguri si eu sunt satul de schimbat.eu mai mult ma ocup cu calculatoarele si tv-uri si am noroc de sfantul esr-metru la repararea acestora.sa-i vezi cum zac porcariile de g-luxon, ost si alte chinezarii care,ochiometric,nu au nimic(umflati sau scursi) dar de fapt sunt cu esr-ul cat casa sau uscati.in surse nu m-ai zic...pana si astea cu pretentii pana in 200 lei folosesc pocnitori de conzi.dar, trebuie sa traim si noi din ceva... Link spre comentariu
Vizitator TRIBEX-ARAD Postat Mai 26, 2014 Partajează Postat Mai 26, 2014 daca intereseaza pe cineva electrolitici ,absolut originali Rubycon ,Nippon chemicon ,Panasonic,Nichicon . Kemet ,-Japan si Usa Am si Lelon si Samwa - Malaysia si Taiwan . Valori intre 3,3uF si 2200uF . Rubycon din seriile ZLH ,ZL . Panasonic ,nichicon ,Kemet -LOW ESR -long life NU FAKE-uri. Nu vechi . Link spre comentariu
robert1000 Postat Iulie 24, 2014 Partajează Postat Iulie 24, 2014 Condensatorii Daewoo sunt buni? Am vazut ca au preturi mai mari decat cei gen Fujicon. Link spre comentariu
Shambala Postat Iulie 24, 2014 Partajează Postat Iulie 24, 2014 (editat) robert1000, ti s-a raspuns f corect la intrebare. Acum ce faci - ai sa iei toate firmele la rand sa intrebi daca sunt buni, sau mai buni decat x, y, z ? In general toti condensatorii vanduti in Romania sunt prosti - de la mediocri (in cazul fericit) la mizerii ordinare. Este in buna masura valabil si pt alte firme, de prin vecinatati, doar ca ei au si scumpi. Cand vezi diferente de pret x10 intre marci diferite poti sa te intrebi de ce sunt asa iefitni unii. Poti incerca sa vezi daca gasesti ce vrei la Tribex, pare interesanta ofera sa. In al doilea rand, trebuie sa alegi si in fct. de destinatie. Vrei pt un aparat diy sau pt depanare, 2-4bc/valoare sau zeci de bc/valoare ? Vrei pt filtrare in sursa liniara sau pt comutatie ? Pt comutatie ti-a zis Zal mai sus, pune C-uri la tensiune de 3-4x mai mare decat componenta continua si vor rezista mult si bine, daca sunt si ventilati corect. Der-Doktor, eu nu as avea cine stie ce incredere in conzii aia din poza pusa de tine. Am incercat conzi vechi mici si mijlocii care masurau bine (C, esr) si unii au fost buni, altii nu, Adica dupa cateva minute sau ore deja le crescuse esr-ul si /sau scazuse capacitatea Se poate verifica riplul cu osciloscopul in functionare reala, dar te intrebi daca merita munca. In schimb conzii mari de f multe ori au fost buni. Problema lor este Fr-ul mic. Pt un amplificator nu trebuie asa multi conzi, eu [acum] as lua macar Panasonic FC (daca vrei sa iei ieftin de la tme), sau na, poti incerca si tu oferta din Arad. Editat Iulie 24, 2014 de shambala Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum