Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

calitate condensatori

Vizitator iceandy

Postări Recomandate

• Răspunsuri 46
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• robert1000

11

• zal

7

• misuraelectronic

3

• dan cod

3

Top autori în acest subiect

Imagini postate

• 2 ani mai târziu...

Pun si eu o intrebare aici ...ca sa nu mai deschid alt topic cu un titlu asemanator....

ma intereseaza sa achizitionez ceva condensatori electrolitici de calitate dar , (atentie!) , AXIALI.

Am nevoie de valorile astea: 220u/10v, 47u/25V, 15u/63V, 22u/63v, 68u/16v, 150u/6,3v , 100u/10v .. si alte valori am dat ceva valori ca sa se inteleaga cam ce fel de valori as avea nevoie.... imi trebuiesc pentru reconditionarea unui osciloscop deci nu vreau sa pun pocnitori ieftine de 20-30 bani... cred ca merita sa pun ceva mai bun chiar daca costa de 5-10 ori mai scump. Vreau sa pun axiali ca cei originali deoarece nu vreau sa stric aspectul .... chiar daca e in cutie si nu se vede....

M-ar interesa ceva firme de astfel de c-uri de calitate si eventual si ceva adrese de unde pot comanda online (eventual pe privat pt a nu se considera reclama). Bineanteles ca ma intereseaza acei condensatori care pot fi comandati din Romania si la preturi cat de cat rezonabile....

Este pentru un osciloscop Philips PM3055 si atasez si ceva poze cu cateva placi din el, placi care se pare ca n-au suferit nici o interventie de cand au iesit din fabrica ....

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Link spre comentariu
  • 5 săptămâni mai târziu...

Ai ocazia să pui unii la tensiuni mai mari, ce se fabrică azi ptr 6,3...10...16V sînt glume. Nu e neapărat nevoie să fie axiali acolo. Singura soluţie e să cumperi mai multe modele şi să le testezi. Obsesia cu ESR-ul de pe forum e mai mult valabilă ptr cei de filtraj şi decuplare din calculatoare, adevărata problemă e rez de izolaţie între electrozi, adică starea dielectricului din electrolitici şi/sau a electrolitului ptr cei uzi sau semiuzi. De, procese chimice au loc în fiecare butelie, fie că stă degeaba, fie că lucrează.

Link spre comentariu

Ai ocazia să pui unii la tensiuni mai mari, ce se fabrică azi ptr 6,3...10...16V sînt glume. Nu e neapărat nevoie să fie axiali acolo. Singura soluţie e să cumperi mai multe modele şi să le testezi........

normal ca as fi vrut sa pun de tensiuni mai mari dar, din pacate, cel putin in cutiuta ecranata in care sunt preamplificatoarele nu incap plus ca in multe locuri cablajul este dubluplacat deci are trasee si pe fata si daca pun dinastia radiali ar cam trebui sa schimonosesc terminalele alea in pozitii mai nenaturale si eventual sa bag si pe terminale ceva izolatie de la un cablu.....ideea era ca eu as fi vrut sa-i inlocuiesc pe toti... osciloscopul are cam peste 25 de ani vechime.... daca ar fi fost vorba doar de 1-2 gaseam io o solutie....oricum intentionam sa cumpar mai multi si de la mai multi producatori diferiti si sa selectez eu ce-mi place.... si stiam ca astia axiali ar putea fi ceva mai rari si mai scumpi adica ma asteptam sa fie de 2-3-4-5 ori mai scumpi ...dar nici chiar asa adica 10 ron unul de 47u/16v pe cand unul radial il gasesti la 0,2...0.3 ron .... plus ca te mai costa si transportul (transporturile...ca nu-i gasesti pe toti la acelasi vanzator).... si n-ai nici macar garantia ca-s buni.....unii poate-s la fel de vechi ca cei pe care vreau sa-i inlocuiesc (deci nu rezolv nimic si probabil costul va depasi cu mult pretul osciloscopului).... :jytuiyu singura solutie cred ca ar ramane sa inlocuiesc doar pe cei cu probleme si cu condensatoare chiar si radiale dar de calitate mai buna....

........Iaca condi ...buni: :limb:

dar de ce n-ai facut pozele mai clare? ... cumva te-ai gandit sa nu faci reclama la IPRS? :rade:
Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...

Nu aş folosi cond electrolitici recuperaţi din tv-uri sau monitoare, de obicei sînt copţi bine. Nici nu contează marca lor, principalul e să fie verificaţi foarte riguros înainte de a fi folosiţi, mai ales la pierderi în dielectric (rez de izolaţie).

Link spre comentariu

Eu cu conzii philips astia axiali albastri am numai ghinion.Am gasit in scurt destui si m-au costat bani scurturile alea.Eu in osciloscopul ala as schimba strict ce da pe ESRmetru aiurea restul nu.Am ceva conzi axiali de valori mai9 mici super ok daca faci o lista poate te ajut asta daca am.

Link spre comentariu

Eu, din cate am inteles si cititit pe forumurile de afara, cei mai buni ar fi :- Rubycon - Sanyo- Nippon/United Chemi-Con- Panasonic/matsushita- Cornell Dubilier- Nichicon Calitate medie/peste medie :- Jamicon- Elna- teapo- samwhaCei de calitate slaba ar fi :- samsung- capxon- g-luxon- gsc- ost- fujiconLoturi cu probleme :Nichicon - HM si HN, loturile 2003-2004 '80 - '90 - RZ, RT, VZ, ET, PR, PY, PF, PL, PQ, PG, MX, WX, WP, MPNippon Chemicon - LXF, TXF, SXE, SXG, MVK, MFK, MVF, MFF ('80-'90)Elna - RSH, RSG, RSE, RC2S, RC3S ('80-'90)Pentru seriile enumerate '80-'90, defectul a constat in folosirea compusilor de "quaternary ammonium salt" - ENGChemi-con KZG folosesc electrolit instabil, impreuna cu KZJ, KZV, TMZ, and TMV. Sensibili la caldura.Sa nu-mi dati in cap, am scris ceea ce am citit pe niste forumuri de afara :jytuiyu

Link spre comentariu

Păi... Rubicon nu mai e ce a fost, parcă e falsificată toată producţia, Sanyo, Samsung, Fujicon, Capxon, G-Luxon şi restul cu on în coadă sînt cam la aceeaşi calitate medie, adică fără pretenţii. Sigur că se poate şi mai rău cu alte mărci fantomă.Despre cei cu renume, e la noroc, impresia mea e că ce vedem recomandat prin ţări străine se fabrică în alte fabrici decît ce se aduce prin ţară, sub aceleaşi firme. De aia şi costurile sînt mult diferite.

Link spre comentariu

Au trecut citiva ani cind am gasit la magazin condensatori de 100m facut de Rubycon.Am luat un lot mai mare,cu gandul ca firma Rubycon face calitate.La un TV Royal cu simptom dunga orizontala schimb TDA3653 plus cond 100m,spun la om ca cinci ani nu are probleme,peste o luna ma suna ca iar are dunga orzontala.Condensator gasit 0 micro.La un Samsung cu diagonala mare tot defect de cadre,condensator din lotul respectiv schimbat, peste o luna reapare defectul,cond. la 0 micro.Am aruncat toti conzii din acest lot.Deci nu marca conteaza.Totul se falsifica.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări