Vizitator iceandy Postat Februarie 23, 2011 Partajează Postat Februarie 23, 2011 de unde iau si eu niste condesatori mai buni pentru un lcd benq ???? Link spre comentariu
dan cod Postat Februarie 23, 2011 Partajează Postat Februarie 23, 2011 de unde iau si eu niste condesatori mai buni pentru un lcd benq ????Banuiesc ca este vorba de electrolitici da?Nu pot da firme ca mi se spune ca fac reclama,dar marca de conzi bune pot spune:Samwha,Teapo,Fujicon,Capxon,Yageo,Jamicon cu astea nu am avut probleme niciodata.Dupa mine de departe Samwha e cel mai bun. Link spre comentariu
misuraelectronic Postat Februarie 23, 2011 Partajează Postat Februarie 23, 2011 da, da...joi pe programul 22 o sa fie asa cum spuneti dvs ...!1-- fujicon si capxon sint niste pocnitori chinezesti de doi bani gauriti...!2-- yageo , teapo , jamicon si samwha sint firme destul de bune , aici aveti dreptate...! din pacate pentru noi , aceste 4 exemple sint cele mai bune dintre cele proaste care penetreaza la un pret convenabil piata din rsr...! samwha originale nu prea patrunde asa de des pe la noi...!3-- voila de vedeti exemple de firme cu adevarat super-strong care fac elco de mare calitate...rubycon , panasonic , cornell-dubilier , epcos-siemens , illinois capacitor , nichicon , united chemicon,vishay bc components , vishay sprague , bhc components , sanyo...acesta ar fi esalonul 1...!esalonul 2... kendeil , nippon-chemicon , vishay roederstein , nte electronics , mallory , elna , kemet , evox rifa , murata , etc ,etc...! condensatoare noi , virgine , de la punctul 3-- nu se gasesc in mod uzual la magazinele din rsr...! daca sint cumva pe la vreun magazin in raft , atunci ori sint piratate , ori sint deja expirate sau aproape de expirare... Link spre comentariu
dan cod Postat Februarie 23, 2011 Partajează Postat Februarie 23, 2011 da, da...joi pe programul 22 o sa fie asa cum spuneti dvs ...!1-- fujicon si capxon sint niste pocnitori chinezesti de doi bani gauriti...! Eu stiu una si buna.Din 93 pana acum doi ani foloseam aproape exclusiv CapXon pe care le cumparam de la un tip care vena la noi din Moldova lunar si aducea componente.Deci vreo 16 ani am lucrat zi de zi aproape numai cu asa ceva.Nu am avut un singur(nu 10 ,100 ci unul)in care sa imi cada vreun condensator din asta.Acum daca ce se vine la ora actuala e acelasi lucru sau nu nu am de unde sa stiu pentruca aceasta marca nu o mai gasesc pe la noi.Fujicon iau de la un user dupa forum si nu am avut probleme cu ele.De samwha pot sa va spun acum pentruca firma s-a inchis luam de la matrafo oradea si iar fara exceptie nu am avut probleme cu ele niciodata.Pacat ca stocul de cateva mii de bucati cumparate inainte de a se inchide scade pe zi ce trece si nu stiu de unde voi mai lua asa ceva. Link spre comentariu
misuraelectronic Postat Februarie 23, 2011 Partajează Postat Februarie 23, 2011 domnule...ati pierdut esenta problemei pe drum...! 1-- noi traim in prezent , nu in trecut...! ideea este ca , in principiu , clientul oarecare sa gaseasca naibii condensatori elco de buna calitate in magazin , nu sa-i dea comanda lui valerica sau lui igor din moldova sa-i aduca o mina de condensatori...!2-- nu aveti dvs fire de par in cap cite sute de mii de condensatori elco am vindut eu de 21 de ani incoace...! mi-au trecut prin mina toate marcile posibile si imposibile si stiu perfect ce calitate are fiecare in parte...si din masuratori si din aprecierile / nemultumirile clientilor depanatori exprimate verbal ...!3-- indiferent ce spuneti dvs , recomand oricui sa fuga ca de dracu ` gol si de capxon si de fujicon ...! samwha originale nu se prea vind la noi ...! ramin in continuare gasibile pe piata noastra yageo , teapo si jamicon , la preturi cumsecade si o calitate destul de buna...!4-- pentru contra-exemplu , va pot arata eu condensatoare china , marca GSC , facute inainte de revolutie , de 2,2uf/63v , care bat la fund orice fel de elco modern...! chiar si dupa 22 de ani de zile sint perfect functionale ...exact ca in prima zi...! Link spre comentariu
lalihifi Postat Februarie 23, 2011 Partajează Postat Februarie 23, 2011 Sanwa sunt destul de buni .Capxon sunt buni numai daca-i pui la tensiune mai mare (sa zicem maxim 70% din cat scrie pe ei ).Variantele de Capxon maro tip low esr (105grade)sunt super bune dar mari ca gabarit si foarte foarte scumpe .Jamicoanele destul de bune ...nici macar unul curs...iar ca tensiune ce sa zic...sunt super tensiunea scrisa pe ei o tin fara probleme vreme indelungata .Stati linistit domnule "misuraelectronic" "...intrebati depanatorii tv de TOATE televizoarele Mitsubishi de prin 90...96 parca ce condensatori erau bagati in ei ..cred ca panasonic-matsushita la 105 grade .Toti electroliticii erau scursi de parca erau rufe stoarse de apa.(aceiasi boala si condensatoarele Daewoo)Numai bine Link spre comentariu
Spitfire Postat Februarie 23, 2011 Partajează Postat Februarie 23, 2011 Ascultati-l pe Dl."Misuraelectronic", stie ce spune... Exceptie GSC/G-Luxon care erau, poate, acceptabili acum 20 de ani, dar dupa 2000 sunt veritabile jeguri, am schimbat la greu pe placile de baza GSC, Fuhyyiu, Chhsi, Lelon, Ost... Cat despre Gigabyte, cu "solid capacitor"-ii ei, alte rapandule...am dat jos cativa de astia, si erau pe alte lumi, in tara lu` Leyda...deci nici o branza! Iata o lista cu "dusmanii": http://www.badcaps.net/forum/showthread.php?t=388 Link spre comentariu
ANDRASONI LUCIAN Postat Februarie 23, 2011 Partajează Postat Februarie 23, 2011 Ati vazut vreodata condensatori rusesti folositi in tehnica militara actuala? Eu am vazut... no comments...Cat despre ce spune d- l misura, in parte are dreptate. De la Cluj, numai bine! Link spre comentariu
cristronic Postat Februarie 23, 2011 Partajează Postat Februarie 23, 2011 As avea o completare le cele discutate in postarile anterioare.Cred ca si condensatorii Capxon si Fujicon sunt de calitate,daca sunt montati pe un sasiu de mai slaba calitate.E ca si cum as cumpara un Logan si apoi piesele de schimb pentru reparatii sa fie produse de Mercedes sau BMW.La un televizor cu pretentii,folosesc componente cu pretentii si manopera ceruta este pe masura.Folosesc si condensatori Fujicon de trei ani de zile si raportul calitate-pret este multumitor.Am montat in surse de LCD si la aparat care a venit dupa 2 ani cu alt defect,condensatorii erau inca buni.Cand cumpar condensatori,prima grija e sa-i pun pe ESR-metru .Ce sa facem acum,sa ne apucam sa schimbam 20 condensatori electrolitici care or sa pice in timp,cati clienti ar plati pentru asta?Un depanator,poate sa ajute la mai buna functionare a unui aparat,dar nu poti sa transformi un sasiu chinezesc, in unul cu pretentii. Link spre comentariu
tv1 Postat Februarie 23, 2011 Partajează Postat Februarie 23, 2011 As avea o completare le cele discutate in postarile anterioare.Cred ca si condensatorii Capxon si Fujicon sunt de calitate,daca sunt montati pe un sasiu de mai slaba calitate.E ca si cum as cumpara un Logan si apoi piesele de schimb pentru reparatii sa fie produse de Mercedes sau BMW.La un televizor cu pretentii,folosesc componente cu pretentii si manopera ceruta este pe masura.Folosesc si condensatori Fujicon de trei ani de zile si raportul calitate-pret este multumitor.Am montat in surse de LCD si la aparat care a venit dupa 2 ani cu alt defect,condensatorii erau inca buni.Cand cumpar condensatori,prima grija e sa-i pun pe ESR-metru .Ce sa facem acum,sa ne apucam sa schimbam 20 condensatori electrolitici care or sa pice in timp,cati clienti ar plati pentru asta?Un depanator,poate sa ajute la mai buna functionare a unui aparat,dar nu poti sa transformi un sasiu chinezesc, in unul cu pretentii.Si apoi,daca montam in baza BU808 47 mF / Cornell Dubilier ...la revedere...ne vedem peste 10 ani Link spre comentariu
tv1 Postat Februarie 23, 2011 Partajează Postat Februarie 23, 2011 Parerea mea este ca la ora actuala cel mai bun raport calitate - pret in RSR ( pentru un depanator obisnuit ) este oferit de Samwha,sant peste CapXon ;sant perfect constient ca exista multe firme peste ei ,dar intr-un televizor chinezesc nu poti pune condensatori de 1-2 euro bucata. ( seriile de 5000 ore functionare si 105 grd mi se par OK ) http://www.samwha.com/electric/template ... uct23.html Link spre comentariu
Spitfire Postat Februarie 23, 2011 Partajează Postat Februarie 23, 2011 Ati vazut vreodata condensatori rusesti folositi in tehnica militara actuala? Eu am vazut... no comments...Cat despre ce spune d- l misura, in parte are dreptate. De la Cluj, numai bine!Poi aia sunt diavolul, sunt peste Cornell Dubilier-Aerovox-Mundorf-Black Gate bla, bla...numai ca acolo e alta tehnologie, adica sunt in general de tip "umed" cu nobiu. Am cumparat de aici de pe forum de la un user o sonda logica ruseasca, cu alimentare la 5V, care fusese bagata de un preten al userului respectiv la 220V, tot ce era in ea era scrum, numai condensatorul electrolitic la 25V(!) a rezistat... Nobiu umed...Se pare ca industria rusa era preocupata de hobbysti si surubari, nu precum capitalistii astia, vad ca la ei se produceau apărăţele pentru "noi": Injector: http://i55.tinypic.com/2q9vsz7.jpg Sonda logica: Scuze de off-topic... Link spre comentariu
Vizitator iceandy Postat Februarie 24, 2011 Partajează Postat Februarie 24, 2011 Ascultati-l pe Dl."Misuraelectronic", stie ce spune... Exceptie GSC/G-Luxon care erau, poate, acceptabili acum 20 de ani, dar dupa 2000 sunt veritabile jeguri, am schimbat la greu pe placile de baza GSC, Fuhyyiu, Chhsi, Lelon, Ost... Cat despre Gigabyte, cu "solid capacitor"-ii ei, alte rapandule...am dat jos cativa de astia, si erau pe alte lumi, in tara lu` Leyda...deci nici o branza! Iata o lista cu "dusmanii": http://www.badcaps.net/forum/showthread.php?t=388 deci sa inteleg k ai putea sa imi repari lcd-ul cu niste condensatori buni?? Link spre comentariu
bchendran Postat Februarie 24, 2011 Partajează Postat Februarie 24, 2011 Povestea asta cu condensatorii e subiect de flame deja. E asa o loterie...Si totusi, fiind vorba de un LCD benq care probabil a fost asamblat pe vaporul care-l aducea spre Europa (asa cum sunt majoritatea produselor de consum care ajung in casele romanilor si nu numai), eu zic sa mergeti la magazin (in caz ideal cu un ESR metru in buzunar dar nu neaparat) si sa va luati care condensatori va plac, care se potrivesc la gabarit, culoare etc.Daca puneti condensatori de firma, pe langa ca o sa platiti o suma pe ei si o sa asteptati cateva luni sa vina cu posta din Olanda via Australia, riscati sa se faca praf LCD-ul in jurul lor in cativa ani. Si sa ramaneti cu condensatorii. Link spre comentariu
misuraelectronic Postat Februarie 24, 2011 Partajează Postat Februarie 24, 2011 @ domnul bchendran...!o suma mai mare de prostii pe cm patrat rar de tot mi-a fost dat sa intilnesc...!se trezesc vorbind toti novicii care habar nu au nici despre depanare , nici despre componente... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum