Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Mixer audio.Am schema dar nu inteleg ceva ( Ajutati-ma pls )

Turmentall

Postări Recomandate

M-am gandit sa fac un mixer audio... Sper sa fie cat de cat bun...sa ma pot descurca cu el... Am aici documentatia necesara : http://www.musicfromouterspace.com/analogsynth/STEREOMIXER2006/STEREOMIXER2006.php dar nu inteleg ce fel de potentiometri am nevoie ? cred ca aia 12 is potentiometri mono iar restu nu stiu despre ce este vorba...

PS:

2 Ceramic Capacitor(s) .047uF = 47uF ???

14 Ceramic Capacitor(s) .1uF = 1uF ???

(" . " e pus pe schema ca sa se diferentieze condensatorii de ceramica fata de cei electrolitici nu ? )

Multumesc anticipat.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 14
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Turmentall

7

• remus68

6

• Nita Mihai Cristian

1

• Th3_uN1Qu3

1

aia 12 is potentiometri mono iar restu nu stiu despre ce este vorba

Sint utilizate atit potentiometre mono cit si stereo. Precizeaza la care te referi.

Ceramic Capacitor(s) .047uF = 47uF ???

47nF.

Ceramic Capacitor(s) .1uF = 1uF ???

100nF

" . " e pus pe schema ca sa se diferentieze condensatorii de ceramica fata de cei electrolitici nu ?

NU! Punctul reprezinta VIRGULA, in stinga acelui punct citesti ZERO si valoarea este data in uF, adica microfarazi. Deci .047uF este de fapt 0,047 microfarazi, adica 47 nanofarazi.

:nas: Chiar vrei sa faci mixerul ala?

Link spre comentariu

Da vreau sa-l fac... ma ajunge in total vreo 1 mil jumate... ma mai gandesc sa fac si un preamplificator vazut pe undeva pe net, o schema simpla cu 3 tranzistori bc547 dar asta dupa ce fac mixerul...

" Sint utilizate atit potentiometre mono cit si stereo. Precizeaza la care te referi. "

La toate.Cum se numesc potentiometrele folosite si ce caracteristici au...?

Dual Gang Pot(s) Audio Taper 100K = Potentiometru logaritmic 100K ?

Potentiometer(s) Audio Taper 100K = Potentiometru Liniar Mono 100K ?

Potentiometer(s) Linear Taper 100K = Potentiometru Liniar Stereo 100K ?

Link spre comentariu

Uite aici tot ce vrei sa stii despre potentiometri

E valabil ce scrie acolo cu o mentiune: este gresit mentionata notarea potentiometrelor vechi logaritmice in sistemul care utilizeaza o singura litera - se nota cu B potentiometrele logaritmice si cu C potentiometrele cu variatie antilogaritmica. La cele cu variatie antilogaritmica s-a mentinut acceasi notare si in prezent.
Link spre comentariu

Pentru a fi cit se poate de clar, in functie de notatiile dupa potentiometre putem intilni urmatoarele situatii in ceea ce priveste potentiometrele liniare si logaritmice - exemplu:100K liniar se poate nota 100Klin, 100KA sau B100K.100K logaritmic se poate nota 100Klog, 100KB sau A100K.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări