Turmentall Postat Februarie 22, 2011 Partajează Postat Februarie 22, 2011 M-am gandit sa fac un mixer audio... Sper sa fie cat de cat bun...sa ma pot descurca cu el... Am aici documentatia necesara : http://www.musicfromouterspace.com/analogsynth/STEREOMIXER2006/STEREOMIXER2006.php dar nu inteleg ce fel de potentiometri am nevoie ? cred ca aia 12 is potentiometri mono iar restu nu stiu despre ce este vorba... PS: 2 Ceramic Capacitor(s) .047uF = 47uF ??? 14 Ceramic Capacitor(s) .1uF = 1uF ??? (" . " e pus pe schema ca sa se diferentieze condensatorii de ceramica fata de cei electrolitici nu ? ) Multumesc anticipat. Link spre comentariu
remus68 Postat Februarie 22, 2011 Partajează Postat Februarie 22, 2011 aia 12 is potentiometri mono iar restu nu stiu despre ce este vorba Sint utilizate atit potentiometre mono cit si stereo. Precizeaza la care te referi. Ceramic Capacitor(s) .047uF = 47uF ??? 47nF. Ceramic Capacitor(s) .1uF = 1uF ??? 100nF " . " e pus pe schema ca sa se diferentieze condensatorii de ceramica fata de cei electrolitici nu ? NU! Punctul reprezinta VIRGULA, in stinga acelui punct citesti ZERO si valoarea este data in uF, adica microfarazi. Deci .047uF este de fapt 0,047 microfarazi, adica 47 nanofarazi. Chiar vrei sa faci mixerul ala? Link spre comentariu
Turmentall Postat Februarie 22, 2011 Autor Partajează Postat Februarie 22, 2011 Da vreau sa-l fac... ma ajunge in total vreo 1 mil jumate... ma mai gandesc sa fac si un preamplificator vazut pe undeva pe net, o schema simpla cu 3 tranzistori bc547 dar asta dupa ce fac mixerul... " Sint utilizate atit potentiometre mono cit si stereo. Precizeaza la care te referi. " La toate.Cum se numesc potentiometrele folosite si ce caracteristici au...? Dual Gang Pot(s) Audio Taper 100K = Potentiometru logaritmic 100K ? Potentiometer(s) Audio Taper 100K = Potentiometru Liniar Mono 100K ? Potentiometer(s) Linear Taper 100K = Potentiometru Liniar Stereo 100K ? Link spre comentariu
remus68 Postat Februarie 22, 2011 Partajează Postat Februarie 22, 2011 Spune: Rxx , Ryy, ... la care te referi... Link spre comentariu
Turmentall Postat Februarie 23, 2011 Autor Partajează Postat Februarie 23, 2011 R7 R2 si R63 ce fel de potentiometri sunt? Link spre comentariu
remus68 Postat Februarie 23, 2011 Partajează Postat Februarie 23, 2011 R7 si R2 sint mono iar R63 este stereo. Link spre comentariu
Turmentall Postat Februarie 23, 2011 Autor Partajează Postat Februarie 23, 2011 am descoperit de care imi trebuiesc:) potentiometri cu viaritie liniara nu potentiometri liniari.multumesc pentru ajutor Link spre comentariu
Turmentall Postat Februarie 23, 2011 Autor Partajează Postat Februarie 23, 2011 app de poza vroiam sa va intreb ce fel de potentiometru este ? daca stiti...daca nu oricum multumesc Link spre comentariu
Turmentall Postat Februarie 23, 2011 Autor Partajează Postat Februarie 23, 2011 scuze variatie liniara * mamaa ce adormit is Link spre comentariu
Th3_uN1Qu3 Postat Februarie 23, 2011 Partajează Postat Februarie 23, 2011 Ala din poza e un potentiometru dublu (stereo), scrie pe spate daca e liniar sau logaritmic. Uite aici tot ce vrei sa stii despre potentiometri. http://sound.westhost.com/pots.htm Link spre comentariu
remus68 Postat Februarie 24, 2011 Partajează Postat Februarie 24, 2011 Uite aici tot ce vrei sa stii despre potentiometriE valabil ce scrie acolo cu o mentiune: este gresit mentionata notarea potentiometrelor vechi logaritmice in sistemul care utilizeaza o singura litera - se nota cu B potentiometrele logaritmice si cu C potentiometrele cu variatie antilogaritmica. La cele cu variatie antilogaritmica s-a mentinut acceasi notare si in prezent. Link spre comentariu
Turmentall Postat Februarie 24, 2011 Autor Partajează Postat Februarie 24, 2011 multumesc pentru ajutor Link spre comentariu
remus68 Postat Februarie 24, 2011 Partajează Postat Februarie 24, 2011 Informatiile primite sper sa te ajute in constructia mixerului. Link spre comentariu
Nita Mihai Cristian Postat Februarie 25, 2011 Partajează Postat Februarie 25, 2011 Sunt notate cu (A) cele cu variatie logaritmica si cu (B) cele cu variatie liniara.Si pot fi liniare (translatie) sau rotative. Link spre comentariu
remus68 Postat Februarie 25, 2011 Partajează Postat Februarie 25, 2011 Pentru a fi cit se poate de clar, in functie de notatiile dupa potentiometre putem intilni urmatoarele situatii in ceea ce priveste potentiometrele liniare si logaritmice - exemplu:100K liniar se poate nota 100Klin, 100KA sau B100K.100K logaritmic se poate nota 100Klog, 100KB sau A100K. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum