Vizitator bc_krist Postat Februarie 22, 2011 Partajează Postat Februarie 22, 2011 daca ma poate ajuta cineva ii voi fi profund recunoascator.problema e in felul urmator. la automobilul propriu, senzorul care masoara temperatura exterioara s-a defectat si afiseaza valori mult mai mari decat cele reale. respectivul senzor se gaseste in oglinda retrovizoare, iar la dealer, unul nou, costa nu mai putin de 50 euro. asa ca m-am hotarat sa improvizez eu un astfel de senzor. se pare ca senzorul (termistorul) original este de tipul NTC 2,5 k. ce ar trebui sa pun in locul lui, in conditiile in care nu gasesc un astfel de senzor (termistor)? adica exact de valoarea 2,5. am gasit de 2,2, cel mai apropiat. as putea pune un NTC de 2,2 k+ o rezistenta de 300 ohm/0,25w 1%? sau ce alta combinatie ar merge astfel incat sa abtin niste valori cat mai reale ale temperaturii. si daca imi poate explica cineva pe scurt si ca la netozi, care-i diferenta intre termistori NTC si PTC?multmumesc Link spre comentariu
rimache Postat Februarie 22, 2011 Partajează Postat Februarie 22, 2011 si daca imi poate explica cineva pe scurt si ca la netozi, care-i diferenta intre termistori NTC si PTC?multmumesc http://www.et.upt.ro/cee/ro/psc/works03/psc11.pdfIn introducere gasesti explicatia ceruta. Link spre comentariu
gcom61 Postat Februarie 22, 2011 Partajează Postat Februarie 22, 2011 daca ma poate ajuta cineva ii voi fi profund recunoascator.problema e in felul urmator. la automobilul propriu, senzorul care masoara temperatura exterioara s-a defectat si afiseaza valori mult mai mari decat cele reale. respectivul senzor se gaseste in oglinda retrovizoare, iar la dealer, unul nou, costa nu mai putin de 50 euro. asa ca m-am hotarat sa improvizez eu un astfel de senzor. se pare ca senzorul (termistorul) original este de tipul NTC 2,5 k. ce ar trebui sa pun in locul lui, in conditiile in care nu gasesc un astfel de senzor (termistor)? adica exact de valoarea 2,5. am gasit de 2,2, cel mai apropiat. as putea pune un NTC de 2,2 k+ o rezistenta de 300 ohm/0,25w 1%? sau ce alta combinatie ar merge astfel incat sa abtin niste valori cat mai reale ale temperaturii. si daca imi poate explica cineva pe scurt si ca la netozi, care-i diferenta intre termistori NTC si PTC?multmumescCumperi 2 termistori NTC identici de 5 kohmi si ii pui in paralel. Link spre comentariu
pegas Postat Februarie 22, 2011 Partajează Postat Februarie 22, 2011 lasa-ma sa ghicesc... ai un clio si ai mai postat si pe reno?oricum, raspunsul meu e la fel: nu stiu daca ce gasesti in comert are aceleasi caracteristici cu cel de pe masina => erori.ai verificat contactele? Link spre comentariu
Vizitator bc_krist Postat Februarie 22, 2011 Partajează Postat Februarie 22, 2011 cand o sa dau jos oglinda o sa verific si contactele, desi convingerea mea este ca senzorul e dus. nu stiu daca ce-i in comert are aceleasi caracteristici, dar macar incerc sa gasesc ceva cat mai apropiat. sau sa fac o combinatie care sa duca la ceva cat mai apropiat de ce trebuie. oricum n-am ce pierde. in cel mai rau caz scot senzorul definitiv si gata. nu ma prapadesc daca nu-mi mai afiseaza cate grade-s afara .p.s am postat si pe reno. incerc si eu sa aflu cat mai multe. Link spre comentariu
paul14 Postat Februarie 22, 2011 Partajează Postat Februarie 22, 2011 La centrele unde se aduc masini belite ai incercat? Link spre comentariu
Vizitator bc_krist Postat Februarie 22, 2011 Partajează Postat Februarie 22, 2011 n-am incercat si chiar daca as face-o, n-am siguranta ca e bun senzorul. asa ca ma limitez la a improviza eu ceva. cat mai ieftin. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum