spinach Postat Februarie 22, 2011 Partajează Postat Februarie 22, 2011 Salutam ,Am observat ca sint o multime de tipuri de paste termice , cu silicon , cu argint , cu cu , cu ceramica , combinatii , etc .Eu inca nu m-am lamurit care unde este buna ; cert ca mai toate afirma un coeficient de transfer termic , masurat in w/m.. Cred ca teoretic , cu cit este mai mare , pasta este mai buna . Alta logica inca nu am gasit . poate ma lamuriti mai bine despre acest lucru . Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 22, 2011 Partajează Postat Februarie 22, 2011 Pentru audio, pasta siliconica alba este cea mai buna, restul pot avea proprietati de conductie electrica si e cam aiurea, dau ca exemplu pasta termica pentru procesoare de calculatoare AS5, care conduce electric. Link spre comentariu
davidut5 Postat Februarie 22, 2011 Partajează Postat Februarie 22, 2011 Eu numai pasta siliconica alba am pus, si la pc-ul meu, si la cateva lapto-uri (la procesoare si la placi video), si am imbunatatit transferul termic fata de vechea pasta. Am luat un tubulet de la m.i.v.a.r.o.m, si nu am consumat nici jumate. Eu nu as folosi pasta care conduce electric. Cine stie cum se imprastie pe-acolo si arde ceva Link spre comentariu
spinach Postat Februarie 22, 2011 Autor Partajează Postat Februarie 22, 2011 Eu sint convins ca daca se fabrica mai multe sorturi , probabil fiecare sort are o directie precisa . Cred ca pe uneva sint ceva indicatii ce fel de pasta sa folosim . Link spre comentariu
gica70 Postat Februarie 22, 2011 Partajează Postat Februarie 22, 2011 Am citit pe undeva ca acea vaselina siliconica din capsulele trz. romanesti tip EFT (imi scapa "stas"-ul!) e buna pentru asa ceva. Eu am folosit-o cu rezultate bune (am o multime de rebuturi IPRS). Link spre comentariu
remus68 Postat Februarie 22, 2011 Partajează Postat Februarie 22, 2011 Toate EFT-urile aveau vaselina siliconica in capsula. Acum 25...30 de ani nu aveam de unde altundeva stoarce cite-o picatura de vaselina siliconica... (de fapt mai erau si tranzistoare de putere care aveau, dar era pacat sa le distrugi numai pentru atita!). Link spre comentariu
spinach Postat Februarie 22, 2011 Autor Partajează Postat Februarie 22, 2011 Poate ne departam de subiect ... . Ce importanta are valoarea de transfer termic al pastei ? Link spre comentariu
Spitfire Postat Februarie 22, 2011 Partajează Postat Februarie 22, 2011 Scopul pastei siliconice este de-a astupa porii microscopici existenti pe o suprafata metalica plana(a radiatorului si a capsulei). In general pastele siliconice ori sunt stabile in timp, dar nu au un coeficient de transfer extraordinar(ceramicele), ori au K bun, dar nu sunt prea stabile(exceptie Arctic Silver 5). Si pretul difera foarte mult. Link spre comentariu
spinach Postat Februarie 23, 2011 Autor Partajează Postat Februarie 23, 2011 1.Adica cum sint/nu sint stabile in timp ?2.Cele mai raspindite sintcele cu silicon3.Daca cea ceramica nu este buna , de ce se foloseste ? este foarte ieftina ? Link spre comentariu
Vizitator comfel Postat Februarie 23, 2011 Partajează Postat Februarie 23, 2011 Aici ai cautat...... http://www.google.ro/images?hl=ro&q=pas ... 59&bih=825 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum