Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Pasta termica - tipuri si destinatii

spinach

Postări Recomandate

Salutam ,Am observat ca sint o multime de tipuri de paste termice , cu silicon , cu argint , cu cu , cu ceramica , combinatii , etc .Eu inca nu m-am lamurit care unde este buna ; cert ca mai toate afirma un coeficient de transfer termic , masurat in w/m.. Cred ca teoretic , cu cit este mai mare , pasta este mai buna . Alta logica inca nu am gasit . poate ma lamuriti mai bine despre acest lucru .

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• spinach

4

• gica70

1

• remus68

1

• davidut5

1

Top autori în acest subiect

Pentru audio, pasta siliconica alba este cea mai buna, restul pot avea proprietati de conductie electrica si e cam aiurea, dau ca exemplu pasta termica pentru procesoare de calculatoare AS5, care conduce electric.

Link spre comentariu

Eu numai pasta siliconica alba am pus, si la pc-ul meu, si la cateva lapto-uri (la procesoare si la placi video), si am imbunatatit transferul termic fata de vechea pasta. Am luat un tubulet de la m.i.v.a.r.o.m, si nu am consumat nici jumate. Eu nu as folosi pasta care conduce electric. Cine stie cum se imprastie pe-acolo si arde ceva

Link spre comentariu

Am citit pe undeva ca acea vaselina siliconica din capsulele trz. romanesti tip EFT (imi scapa "stas"-ul!) e buna pentru asa ceva. Eu am folosit-o cu rezultate bune (am o multime de rebuturi IPRS).

Link spre comentariu

Toate EFT-urile aveau vaselina siliconica in capsula. Acum 25...30 de ani nu aveam de unde altundeva stoarce cite-o picatura de vaselina siliconica... (de fapt mai erau si tranzistoare de putere care aveau, dar era pacat sa le distrugi numai pentru atita!).

Link spre comentariu

Scopul pastei siliconice este de-a astupa porii microscopici existenti pe o suprafata metalica plana(a radiatorului si a capsulei). In general pastele siliconice ori sunt stabile in timp, dar nu au un coeficient de transfer extraordinar(ceramicele), ori au K bun, dar nu sunt prea stabile(exceptie Arctic Silver 5). Si pretul difera foarte mult.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări