Vizitator electro541 Postat Februarie 22, 2011 Partajează Postat Februarie 22, 2011 salut am o lampa deefapt 2 cu tuburi de neon la 6 v dar nustiu de ce mi se aprinde doar cateva secunde si apoi se sting....dupa ce il las un pic acceiasi problema ce poate fi dus ? lampa e ca si ceea de incendii...ce poate fi dus din ea? Link spre comentariu
djdansmart Postat Februarie 22, 2011 Partajează Postat Februarie 22, 2011 Pai cum o alimentezi? Ca nu am inteles exact cum alimentezi lampa aia! Link spre comentariu
Vizitator electro541 Postat Februarie 22, 2011 Partajează Postat Februarie 22, 2011 lampa aia are un acumulator de 6 v eu vreau sa il pun pe transformator de 6 volti ca iluminat constant si nici cu bateria nu merge si nici cu transformatorul Link spre comentariu
Vizitator electro541 Postat Februarie 22, 2011 Partajează Postat Februarie 22, 2011 deci ma poate ajuta cineva cu problema asta?: Link spre comentariu
djdansmart Postat Februarie 22, 2011 Partajează Postat Februarie 22, 2011 O sa arzi filamentele pana la urma! Lampa aia are acumulator dar are si invertor in ea! Nu se aprinde doar la 6V!! Link spre comentariu
Vizitator electro541 Postat Februarie 22, 2011 Partajează Postat Februarie 22, 2011 pai are invertor. dar nu cred ca se arde pentru ca e aceiasi tensiune si plus de asta doar dac e sa fie mai am tuburi de neon pentru ea. dar nu inteleg dc nu se mentine tensiunea constanta ca sa poata sa arda tubul de neon?de azi dimineatza ma chinui la ea Link spre comentariu
cristian_draghiescu Postat Februarie 22, 2011 Partajează Postat Februarie 22, 2011 nici cu bateria nu merge si nici cu transformatorulAcumulatorul o fi "terminat", de aceea se stinge dupa cateva secunde...Cat despre transformator... sper ca aveti o punte redresoare si un filtru capacitiv,iar puterea transformatorului este suficienta pentru cele doua tuburi...Ce tensiune aveti si in gol si in sarcina pe acel redresor ? Link spre comentariu
Vizitator electro541 Postat Februarie 22, 2011 Partajează Postat Februarie 22, 2011 stai un pic ca incarc acum o poza cu placa ........am o tensiune mica in gol dar acumulatorul e bun nu e descarcat Link spre comentariu
Vizitator electro541 Postat Februarie 22, 2011 Partajează Postat Februarie 22, 2011 ok cred ca o sa incerc cu puntea redresoare poate asa reusesc Link spre comentariu
cristian_draghiescu Postat Februarie 22, 2011 Partajează Postat Februarie 22, 2011 Adica pana acum ati alimentat cu 6 V alternativ, fara punte redresoare ?!! Link spre comentariu
Vizitator electro541 Postat Februarie 22, 2011 Partajează Postat Februarie 22, 2011 da poi am folosit acumulatorul a mers....ceva timp nu am mai folosito un timp..apoi am dat niste socuri la baterie si sa incarcat ea...dar eu vreau ca din lampa aia de incendiu sa o pun la transformator de 6 v si imi lumineaza cateva secunde apoi se stinge neonu.... problema e ca nustiu de ce? Link spre comentariu
cristian_draghiescu Postat Februarie 22, 2011 Partajează Postat Februarie 22, 2011 Invertorul lampii, fiind un montaj electronic, necesita tensiune continua pentru alimentare. Transformatorul furnizeaza tensiune alternativa. Aceasta tensiune trebuie redresata cu o punte si filtrata cu un condensator electrolitic de capacitate mare. Daca montajul nu mai vrea sa functioneze nici cu un acumulator incarcat, este probabil ca s-a defectat ceva la invertor in urma aplicarii acelei tensiuni alternative (chiar si numai un electrolitic care s-a devalorizat). Nu mai aplicati niciodata montajelor electronice tensiuni alternative, se poate lasa cu bubuiala si/sau chiar incendii ! am dat niste socuri la baterie si sa incarcat ea Nu asa se incarca un acumulator ! Acele "socuri" le-ati dat cumva tot cu ajutorul respectivului transformator ? Cred ca ati pus pe butuci si acumulatorul... Link spre comentariu
Vizitator electro541 Postat Februarie 22, 2011 Partajează Postat Februarie 22, 2011 ok dar nu am stiut asta deci cred ca numai am ce sa fac cu ea.... app cum pot face un acumulator dac e descarcat?nici pe asta nu o stiu mia zis cineva cu o tensiune mai mare decat el iam dat cu 12 v soc Link spre comentariu
Vizitator electro541 Postat Februarie 22, 2011 Partajează Postat Februarie 22, 2011 o solutie care ar fi pentru acea lampa ca sa merga? imi trebuie curent continuu fara punte nu este alta solutie? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum