Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Frecventmetru 2,4GHz

nico_2010

Postări Recomandate

Salut tuturor!Am tot vazut pe forum ca sunt electronisti interesati de realizarea unui frecventmetru capabil sa masoare frecvente cat mai inalte (pana in domeniul GHz-lor).Cum in 2010 am realizat un astfel de frecventmetru va propun realizarea lui, componentele fiind - intr-o mare masura - accesibile, din recuperari sau prin achizitie de la un distribuitor de componente electronice.Structural, frecventmetrul l-am realizat pe doua module.Modulul de baza, care are ca element central PIC 16F628A si MAX 7219 - pentru partea de afisare, are capabilitatea de a masura (cu precizie de 10Hz) frecvente de pana la 60-62 MHz, limita maxima fiind determinata preponderent de etajul de intrare si adaptare.Etajul de intrare pentru aceasta gama de frecvente a fost realizat cu MAX 961 (comparator de viteza, cu intarziere de 4,5 ns la propagarea semnalului, ceea ce permite prelucrarea semnalului de intrare cu frecventa maxima de 200 MHz).Prescalerul a fost realizat independent cu LMX2430 si PIC 12F509 si realizeaza o divizare cu 1000 si permite masurarea frecventelor cuprinse intre 40 MHz si 2500 MHz cu o precizie de 1kHz (suficienta la astfel de frecvente).Comutarea intre cele doua intrari de masurare se face cu un comutator dublu cu 2 pozitii, una din sectiuni comanda un releu cu 2 perechi de contacte, iar cealalta sectiune a comutatorului comanda PIC 16F628A pentru schimbarea bazei de timp.Daca aveti opinii sau propuneri va invit sa le comentam

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• nico_2010

4

• adicontakt

2

• Aelfo

1

Top autori în acest subiect

Salut adicontakt!Tipul de afisor folosit este TOS4102 catod comun, culoare rosu.cat priveste cablajele, pot sa iti ofer cablajul pentru afisoare (care cuprinde si MAX 7219) si cel pentru prescaler.Pentru baza frecventmetrului nu mai am cablajul, se pare ca din greseala l-am sters.PS:Cablajul de prescaler nu contine tranzistorul BC547 si cele 2 rezistente, el trebuie conectat in aer, printr-un condensator de 100n la pinul 10 al LMX2430.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări