zal Postat Februarie 24, 2011 Partajează Postat Februarie 24, 2011 Păi nu se modifică şi impedanţele, capacităţile şi inductanţele din circuit? Exact ce trebuie ptr schimbarea tonalităţilor sunetului, asta-i mama audiofiliei şi a diferenţelor ''subtile''.În mod normal, o schemă ar trebui optimizată ptr un anume exemplar dintr-un tip de lampă, sau numai ptr cele ale unui singur producător, cu posibilitatea de a regla fin anumite caracteristici diferite de la exemplar la exemplar. Link spre comentariu
blue Postat Februarie 24, 2011 Partajează Postat Februarie 24, 2011 Blue,In general, termenul de "functionare in impuls" se foloseste in situatia in care durata impulsului e mult mai mica decit pauza dintre impulsuri. De exemplu un impuls de 20ns si 10A pauza 20ms. Factorul de umplere e 1/1000, deci putem discuta de functionare in impuls. Trebuie precizat ca puterea medie nu depaseste puterea maxima disipata de elementul de comutatie. Toate lampile pot functiona in regimul asta mai bine ca semiconductorii. Normal, exista componente optimizate pentru acest regim, atit lampi cit si semiconductori. De exemplu poti sa-ti imaginezi ca un amarit de BC107 poate lucra in acest regim comutind mai mult de 10A pe perioade foarte scurte in regim avalansa?Misa, cunosc bine functionarea in impuls a elementelor active, reformulez intrebarea la ce foloseste ca un tub cu capabilitatea de a lucra in impulsuri atit de bine ca 6H30 sa merite termenul de fantastic intr-o aplicatie audio, i-l rog pe valderama sa nu considere intrebarea drept o circoteala ,tubul este perfect pt utilizari profesionale sau militare dar banuiesc ca folosirea optima in audio este de driver si presupunind ca acesta poate reproduce un impuls audio (instrumente de percutie, suflat) ce ne facem cu capatul lantului electric, adica tub final si transformator ? Logic ramine varianta descrisa de valderama adica un soi de OTL cu minim 2*5 buc 6H30 pe canal ori deja doua tuburi in paralel implica compromisuri Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 24, 2011 Partajează Postat Februarie 24, 2011 ... Logic ramine varianta descrisa de valderama adica un soi de OTL cu minim 2*5 buc 6H30 pe canal ori deja doua tuburi in paralel implica compromisuri UNDE ?! ar fi aceasta varianta descrisa ?!,Nu am descris vre "un soi de OTL cu minim 2*5 buc 6H30 pe canal "(asa cum s_ar putea intelege...) , nu am vorbit de moment de tuburi(6H30) in paralel...(va rog respectuos nu_mi mai asociati descrieri/etc care nu_mi apartin/<nu le_am facut>...).Descrierile mele in cazul 6H30 fiind doua "mari si late" in prima pagina a subiectului..., pina la acest moment (asadar daca exista referiri/asocieri la ce am "descris" este bine sa se limiteze la aceste doua situatii prezentate cred ,asa cum ar fi normal... ,ma minunez/mir si eu de ce ?! "mi se asociaza"/<"pune in circa"> !? ,se "induc" tot felul de idei trasnite/ in numele meu ,nu mi se pare normal/firesc/corect/onest ). .......................................................................................................................................................................... Mai jos ce sarcina ar putea exista in katozi la un circlotron cu 6H30 (un singur tub). Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 24, 2011 Partajează Postat Februarie 24, 2011 De multe ori si un Watt sau doi(sau citi or mai fi...) obtinuti prin intermediul 6H30 ca tub final-pot impresiona... , daca acesti Watti sint asociati cu un Speaker ca aici !("The PM4 produces an astonishing flux rating of 24,000 Gauss. This in combination with an incredibly light and nimble cone only 6.5 grams of moving mass") : http://itishifi.blogspot.com/2010/02/lo ... -pair.html sau http://www.mh-audio.nl/Horn/GExpoHorn.asp Link spre comentariu
mișa Postat Februarie 25, 2011 Partajează Postat Februarie 25, 2011 Misa, cunosc bine functionarea in impuls a elementelor active, reformulez intrebarea la ce foloseste ca un tub cu capabilitatea de a lucra in impulsuri atit de bine ca 6H30 sa merite termenul de fantastic intr-o aplicatie audio, i-l rog pe valderama sa nu considere intrebarea drept o circoteala ,tubul este perfect pt utilizari profesionale sau militare dar banuiesc ca folosirea optima in audio este de driver si presupunind ca acesta poate reproduce un impuls audio (instrumente de percutie, suflat) ce ne facem cu capatul lantului electric, adica tub final si transformator ? Logic ramine varianta descrisa de valderama adica un soi de OTL cu minim 2*5 buc 6H30 pe canal ori deja doua tuburi in paralel implica compromisuriFunctionarea in impuls nu are nici o legatura cu domeniul audio, nici chiar cu OTL-urile si nici cu percutia unor instrumente. Link spre comentariu
blue Postat Februarie 25, 2011 Partajează Postat Februarie 25, 2011 Sigur, in afara de clasa D, eu altceva am dorit sa spun dar nu insist... Link spre comentariu
mișa Postat Februarie 25, 2011 Partajează Postat Februarie 25, 2011 Mi-am dat seama, Blue.Nici chiar in casa D nu putem vorbi de functionare in impuls. Putem vorbi de functionare in comutatie. Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 27, 2011 Partajează Postat Februarie 27, 2011 Frumoasa teoria cu OTL-ul cu 6N30 si cu circlo-cum ii zice, expuse mai sus... si nimeni nu comenteaza ...In fine , "expuse mai sus" NU se afla "nimic" !=din asa zise teorii cum sustii (-"aiurea in tramvai" ,lesne se poate observa ce se afla "expus mai sus"...).Acum se afla expus mai jos...("all in one"=OTL-CIRCLOTRON-PUNTE-ETC) ,astept comentarii..., ca sa vezi !, si cu 6H30 , ce_i drept doua bucati dar NU in paralel).Apropo , CIRCLOTRON "ii zice"(uitate mai bine la valoarea sarcini-poate intelegi ceva ?! ,daca vrei musai sarcina Rs=8_ohmi/6H30 pune si tu un traf de adaptare a sarcini 8Ω la 1k2 "capisci"!...,sau daca nu vrei "traf" treci la hibrid-cine te opreste ?!...,am uitat , dumneata/ nu prea treci la nimic practic in audio-frecventa/ ...,te limitezi la teorie...,cel putin aparent). Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum