ancient Postat Februarie 21, 2011 Partajează Postat Februarie 21, 2011 Buna ziua, Mesterind diverse montaje electronice, amatorii sunt nevoiti de cele mai multe ori sa-si fabrice placutele de circuit imprimat pe care vor monta piesele. Eu dispun de pozele unor astfel de circuite imprimate, obtinute prin scanare. Traseele negre prezinta insulite si puncte albe, ori pentru a obtine ceva de calitate, ar trebui ca aceste defecte sa nu existe (traseele sa fie umplute de culoare neagra). Ex: In afara de chinul tipic de corectura pixel cu pixel, exista vreo solutie automatizata care sa faca acest lucru ? Va multumesc frumos ! Cu stima, SpectralB Link spre comentariu
ChRS Postat Februarie 21, 2011 Partajează Postat Februarie 21, 2011 Adica asa: Daca asa trebuie, m-a ajutat photoshop-ul Link spre comentariu
ancient Postat Februarie 22, 2011 Autor Partajează Postat Februarie 22, 2011 Adica asa: [....]Daca asa trebuie, m-a ajutat photoshop-ulSalut!Da, asa ar trebui sa apara, dar as vrea sa te rog sa-mi explici pasii necesari. Nu am experienta deosebita cu Photoshop, dar l-am folosit pentru cateva operatiuni simple. Multumiri anticipate!Toate bune,Ancient Link spre comentariu
ChRS Postat Februarie 22, 2011 Partajează Postat Februarie 22, 2011 Am trimis PM cu un print screen si cateva explicatii. Numa Bine. Link spre comentariu
lorik199 Postat Februarie 22, 2011 Partajează Postat Februarie 22, 2011 Ar fi de ajutor si pt altii explicatiile daca se poate.... Link spre comentariu
ChRS Postat Februarie 22, 2011 Partajează Postat Februarie 22, 2011 Nu-i bai, am atasat o arhiva in acest sens. Link spre comentariu
gica70 Postat Februarie 23, 2011 Partajează Postat Februarie 23, 2011 Multumim frumos, adevarat forumist!. Link spre comentariu
nea_bobina Postat Februarie 23, 2011 Partajează Postat Februarie 23, 2011 In afara de chinul tipic de corectura pixel cu pixel, exista vreo solutie automatizata care sa faca acest lucru ?Salut!Da, se poate. Merge si cu Photoshop, dar eu voi prezenta cu GIMP, una din metodele care se pot folosi (nu e singura). Fisierul original: si retusarea: Algoritmul folosit in GIMP: - aplicat filtrul Filters-> Blur-> Gaussian blur, 10px - modificat Colors->Threshold, cursor negru = 200 - aplicat filtrul Filters-> Generic-> Erode, de 3x (CTRL-F) - aplicat filtrul Filters-> Generic-> Dilate, de 5x (CTRL-F) La final, pentru a retusa gaurile, am folosit Pencil tool - Circle (19) / Scale 1.70. De asemenea, am mai corectat in cateva locuri unele mici imperfectiuni (punctulete razlete si trasee eventual unite). Corectura manuala pentru un cablaj mai mare nu va dura mult, dar necesita atentie si siguranta in miscare. Se poate si mai bine, dar nu stiu daca merita. NOTA: Metoda propusa de CHrS e OK, dar e mai laborioasa, intrucat presupune manvre multiple. Umplerea (fill) merge la cateva trasee, dar la un cablaj mai mare, te plictisesti repede... NOTA2: Pentru Photoshop, exista un plugin care ofera si pe aceasta platforma filtrele Erode si Dilate: Edges FX. Documentatie filtru ERODE (Gimp) Link spre comentariu
gica70 Postat Februarie 23, 2011 Partajează Postat Februarie 23, 2011 Multumim si d-tale. Sa-ti fie emailul cat mai rezistent.. . Link spre comentariu
ancient Postat Februarie 23, 2011 Autor Partajează Postat Februarie 23, 2011 Da, se poate. Merge si cu Photoshop, dar eu voi prezenta cu GIMP, una din metodele care se pot folosi (nu e singura). Salut Nea_Bobina!Vad ca deja te-ai prins de ce ma taia capul (am remarcat postarea din "Biblioteca", he!). Intr-adevar, incerc sa-mi fac un set de filme ptr. placile batranului A412. N-am incercat sa-l abordez, asa ca pe drumul asta vreau sa merg o vreme...Multumesc pentru ajutorul primit, atat de la tine cat si de la ceilalti forumisti!Toate bune,Ancient Link spre comentariu
Flor Postat Februarie 25, 2011 Partajează Postat Februarie 25, 2011 Si eu multam frumos.Pt ca manual, din Corel, ...Mai bine refaceam cablajul in OrCad, cu redesenarea schemei cu tot. Link spre comentariu
leoncris Postat Februarie 25, 2011 Partajează Postat Februarie 25, 2011 Daca e scanat si salvat ca .jpg merge si cu PICASA2 sau 3 Link spre comentariu
nea_bobina Postat Februarie 26, 2011 Partajează Postat Februarie 26, 2011 Daca e scanat si salvat ca .jpg merge si cu PICASA2 sau 3Excelent! Cu cat mai multe variante, cu atat mai bine pentru ceilalti. Daca vrei sa-i ajuti, posteaza modalitatea de exploatare a softului respectiv pentru a obtine acelasi tip de filtrare - va fi extrem de util. Ce zici? Link spre comentariu
leoncris Postat Februarie 26, 2011 Partajează Postat Februarie 26, 2011 E simplu.Intrii in gogu ,scrii PICASA ,descarci free,instalezi .Dupa instalare isi va crea propriile foldere cu pozele (doar cele cu extensia .jpg)din PCul tau.Deschizi poza dorita.Pentru prelucrare se pot folosi optiunile : BASIC FIXES;TUNING;EFFECTS cu rezultate spectaculoase.Daca nu va descurcati PM ,trimiteti poza si v'o prelucrez eu.O zi minunata tuturor ! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum