Vizitator octavt Postat Februarie 21, 2011 Partajează Postat Februarie 21, 2011 Tipul asta de lanterna e printre primele scoase de Maglite. Prin urmare are deficiente constructive se pare. Dupa doi ani si circa 10 ore de functionare mi s-a ars LED-ul. Informatiile se bat cap in cap: producatorul LED-ului este Philips (Luxeon) sau Cree. Impresia mea e ca sistemul de racire e la pamant si asta e motivul arderii. Incerc sa fac rost de un astfel de LED. Service-ul lor imi cere 75 RON pe un kit LED nou, pe motiv ca se vede ca am extras LED-ul. La banii astia mai pun ceva si imi iau una noua. Zextar pare sa duca lipsa de asa ceva, ma refer si la forma rotunda a soclului pe care e lipit si la cele doua picioruse. Ma poate ajuta cineva? Link spre comentariu
validae Postat Februarie 24, 2011 Partajează Postat Februarie 24, 2011 Pune o poză de aproape cu LED-ul să vedem ce găsim.Nu numai răcirea e de vină ci lipsa limitării de curent a led-ului.O banală rezistenţă poate salva led-uri scumpe, dar nu disperasunt şi alte led-uri care se pot monta acolo, cu mici modificări.Preţul cerut de ei e mult exagerat, nu merită. Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Februarie 25, 2011 Partajează Postat Februarie 25, 2011 O poza , doua . Link spre comentariu
Vizitator octavt Postat Februarie 25, 2011 Partajează Postat Februarie 25, 2011 Multumesc pentru raspunsuri. Incerc sa pun o poza, vad ca sunt multe limitari dimensionale. Link spre comentariu
Vizitator octavt Postat Februarie 25, 2011 Partajează Postat Februarie 25, 2011 Pe spate se observa urmele de la pasta de contact. Si ea prost aplicata, cumva excentric. Pe de alta parte, lanterna e extrem de simpla. M-as mira sa existe vreun montaj electronic sau macar o rezistenta pe undeva. E posibil asadar ca pe langa deficientele termice sa fie vorba si de limitarile curentului. Link spre comentariu
florinellll Postat Februarie 26, 2011 Partajează Postat Februarie 26, 2011 Poate te ajuta...... Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Februarie 26, 2011 Partajează Postat Februarie 26, 2011 Trebuie sa fie o scc in butucul pe care a fost lipit ledul.Cauza arderi ledului e acea excentricitate de la aplicarea pastei-numai chinezi folosesc pasta termo pt ledurile de putere,firmele serioase cositoresc ledul complect.Cauta(vizual) scc in suportul pe care era asezat ledul sau pune o poza cu partea superioara a lanternei,desfacuta,nedesfacuta. Poti sa cositoresti leduri gen http://www.zexstar.com/files/x-pg.pdf? daca nu cumpara led cu MCPCB sau vechituri de luxeon(original) sau chinezesti. Industria ledurilor e similara cu industria calculatoarelor:tot la 6 luni apare un model nou.Modelul asta a aparut anul trecut,nu la noi(in Ro) http://www.led-tech.de/produkt-pdf/cree/XLampXM-L.pdf Link spre comentariu
Vizitator octavt Postat Februarie 26, 2011 Partajează Postat Februarie 26, 2011 Poate te ajuta......Primul LED pare identic cu ce ma intereseaza, dar din poza nu pot sa-mi dau seama despre ce site e vorba, te rog sa-mi dai un link. Link spre comentariu
Vizitator octavt Postat Februarie 26, 2011 Partajează Postat Februarie 26, 2011 Trebuie sa fie o scc in butucul pe care a fost lipit ledul.Cauza arderi ledului e acea excentricitate de la aplicarea pastei-numai chinezi folosesc pasta termo pt ledurile de putere,firmele serioase cositoresc ledul complect.Cauta(vizual) scc in suportul pe care era asezat ledul sau pune o poza cu partea superioara a lanternei,desfacuta,nedesfacuta.Poti sa cositoresti leduri gen http://www.zexstar.com/files/x-pg.pdf? daca nu cumpara led cu MCPCB sau vechituri de luxeon(original) sau chinezesti.Industria ledurilor e similara cu industria calculatoarelor:tot la 6 luni apare un model nou.Modelul asta a aparut anul trecut,nu la noi(in Ro) http://www.led-tech.de/produkt-pdf/cree/XLampXM-L.pdfLED-ul Cree din imagine e lipsit de picioruse, iar soclul in care se infige in lanterna e diferit. O sa pun si poze cu el. Link spre comentariu
Vizitator octavt Postat Februarie 26, 2011 Partajează Postat Februarie 26, 2011 Asa arata soclul. Sa vad cum fac o poza de 500k cu toata lanterna. Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Februarie 26, 2011 Partajează Postat Februarie 26, 2011 In soclul ala trebuie sa fie scc ;nu e cam greu pt marimea lui?e din Cu si are rol de radiator.Ledul Cree indicat e SMD,poti sa cumperi unul lipit de placuta si sa-i atasezi terminale prin cositorire. Link spre comentariu
Vizitator octavt Postat Februarie 26, 2011 Partajează Postat Februarie 26, 2011 In soclul ala trebuie sa fie scc ;nu e cam greu pt marimea lui?e din Cu si are rol de radiator.Ledul Cree indicat e SMD,poti sa cumperi unul lipit de placuta si sa-i atasezi terminale prin cositorire.De acord. Sunt complet in afara problemei. Baza de care se lipeste LED-ul pare a fi din ceramica. Indica-mi de unde pot sa iau un Cree SMD? Lasa ca habar n-am ce e SMD si scc...Sorry! Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Februarie 26, 2011 Partajează Postat Februarie 26, 2011 Deci nu e o problema daca-ti spun ca :scc insemna sursa de curent constant,care-i da ledului curent cat ai stabilit,nu cat vrea el(ca el vrea si de la atata se arde),iar SMD e surface mount device,adica d'ala fara teminale. La ledurile astea se foloseste MCPCB,adica Metal Core PCB,format dintr-un substrat de Al,un strat de ceramica(catva microni) si unul de folie de Cu(35microni).In loc de suport de Al se mai foloseste si ceramica(compusi de alumina). Uite un led ok http://www.zexstar.com/product_info.php ... --Alb.html dar cere ajutorul cuiva din zona sau descrie amanuntit,pe forum toate operatiile pe care le faci si inainte intreba 'cum sa fac ...'.Deci ai alimentarea la 4,5V(3 baterii) si vrei sa alimentezi ledul la 500mA.Trebuie sa identifici daca are scc de 500mA. Link spre comentariu
Vizitator octavt Postat Februarie 27, 2011 Partajează Postat Februarie 27, 2011 Multumesc tyc! m-am edificat putin. Ma tot uit si nu reusesc sa scot soclul LED-ului sa vad daca exista un limitator de curent. Si mai mult stric, fiindca ansamblul in sine, desi are o mobilitate, culisand cam 4 mm, refuza sa iasa. Plasticul din care e facut e destul de moale, se rupe foarte usor si risc sa deteriorez si suportul metalo ceramic de care se lipeste LED-ul. Cred ca solutia cea mai la indemana e sa gasesc un LED similar, iar cine mi-a trimis mai sus o pagina de net nu mai revine cu un link, din pacate. Link spre comentariu
Vizitator octavt Postat Februarie 27, 2011 Partajează Postat Februarie 27, 2011 Ma gandesc daca se poate identifica scc-ul cu ajutorul unei masuratori, vizual fiindu-mi imposibil, dupa cum spuneam mai sus. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum